Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault-groep maakt strategische samenwerking bekend met Chronocam rond implementatie van technologie voor artificieel zicht

Le 08 November 2016

Toonaangevende speler uit de autosector gaat gebruikmaken van technologie voor zichtsensoren geïnspireerd op het menselijke oog om rijhulpsystemen en technologie voor zelfrijdende voertuigen nog performanter te maken.

Lissabon, 8 november 2016 – Carlos Ghosn, CEO van de Renault-groep, maakte tijdens de Web Summit een strategische samenwerkingsovereenkomst bekend met Chronocam SA. Chronocam ontwikkelde zichtsensoren geïnspireerd op het menselijke oog waarmee het een revolutionaire nieuwe benadering voor artificieel zicht aanbiedt voor toepassing in de auto. Renault is actief betrokken bij de start-up voor de ontwikkeling van innoverende technologie. Door de overeenkomst zal een nieuwe fase aangevat kunnen worden in het onderzoek naar en de uitrol van de oplossingen van Chronocam voor de detectie en de verwerking van visuele informatie van de rijhulpsystemen (ADAS) van Renault en de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen.

Renault had eerder al bekendgemaakt in Chronocam geïnvesteerd te hebben naar aanleiding van een Series B-financieringsronde, waarmee Chronocam 15 miljoen dollar ophaalde. De Parijse start-up overtuigde een groep internationale investeringsfondsen met onder meer Intel Capital, Robert Bosch Venture Capital, iBionext, 360 Capital en CEA Investissement.

De unieke benadering van artificieel zicht door Chronocam bouwt voort op de knowhow van de onderneming in de detectie van neuromorfisch zicht, dat het menselijke oog nabootst en waarbij informatie verwerkt wordt op een manier die dichter in de buurt komt van hoe het menselijke brein werkt. Gezien de hoge doeltreffendheid van de innoverende sensoren kan de technologie de conventionele zichttechnologieën aanvullen en mee de uitdagingen aangaan die de autosector in de volgende jaren zal trotseren.

De innoverende technologie ontwikkeld door Chronocam biedt een aantal directe voordelen voor rijhulpsystemen en zelfrijdende voertuigen, zoals:

  • Een snellere detectie van personen en hindernissen.
  • Betere detectiecapaciteiten en een groter aanpassingsvermogen van de camera's aan omgevingsomstandigheden en context.
  • Een lagere totale implementatiekostprijs, waardoor rijhulpsystemen toegankelijk worden voor een groter aantal voertuigen en markten, om zo de veiligheid voor iedereen sterk te verhogen.

De twee ondernemingen zullen samenwerken om de technologie van Chronocam te implementeren in domeinen als het vermijden van aanrijdingen, de ondersteuning van de bestuurder, de bescherming van voetgangers, dodehoekbewaking en nog andere functies die essentieel zijn om zowel door mensen bestuurde als zelfrijdende voertuigen veiliger en doeltreffender te maken.

‘We hebben de ambitie een van de eerste merken te worden die tegen een betaalbare prijs rijtechnologie aanbiedt op in grote aantallen geproduceerde wagens waarmee 'zonder handen en met de ogen dicht' kan worden gereden. We zijn dan ook blij samen met Chronocam te kunnen werken aan technologie om te zien met computers. Het doel is rijhulpsystemen aan te bieden die betaalbaarder en nog veiliger zijn, en geleidelijk te evolueren naar zelfrijdende systemen,’ aldus Gaspar Gascon, Vicevoorzitter en Directeur Mechanical Engineering van de Renault-groep.

‘We zijn blij te kunnen samenwerken met een wereldleider en een innovatiepartner als Renault rond de praktische toepassing van onze technologie in de wereld van het geconnecteerde en intelligente vervoer,’ voegt Luca Verre, CEO en medeoprichter van Chronocam daaraan toe. ‘Zelfrijdende voertuigen stellen unieke eisen waaraan Chronocam kan voldoen, met snellere detectiesystemen die in een grotere diversiteit aan omstandigheden kunnen werken. Ik ben ervan overtuigd dat onze twee bedrijven samen de zichtcapaciteiten van voertuigen nog verder kunnen verbeteren.’

Over de Renault-groep

De Renault-groep, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 125 landen aanwezig is en in 2015 meer dan 2,8 miljoen voertuigen verkocht. Ze telt vandaag ruim 120 000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12 000 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt de Groep op haar internationale ontwikkeling, de complementariteit van haar drie merken (Renault, Dacia en Renault Samsung Motors), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan. Met een nieuwe renstal in de Formule 1 en een sterk engagement in de Formule E is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de reputatie van Renault.

Over Chronocam

Chronocam ontwikkelt een unieke en auto-adaptieve aanpak, geïnspireerd op het biologische model. De technologie van Chronocam beantwoordt op het vlak van de detectie en verwerking van visuele informatie aan de vereisten van zelfrijdende voertuigen, geconnecteerde apparaten, en beveiligings- en bewakingssystemen. Zijn sensoren en innoverende zichtsystemen bootsen de werking van het menselijke oog na. Ze bieden een oplossing voor de problemen gelinkt aan de beperkingen van conventionele zichtsensoren door het mogelijk te maken in real time de relevante dynamische context te detecteren en enkel die informatie te registreren die nodig is. De zichtoplossingen van Chronocam bepalen zo nieuwe normen voor de prestaties in het domein van artificieel zicht. Ze combineren een recordsnelheid en een groot dynamisch bereik met een hoge videocompressie en een laag energieverbruik. Het in Parijs gevestigde Chronocam is een onderneming die mag rekenen op de steun van investeerders als 360 Capital, CEA Investissement, iBionext, Intel Capital, de Groep Renault-Nissan en Robert Bosch Venture Capital. Meer informatie vindt u op www.chronocam.com .

Documenten

Renault-groep maakt strategische samenwerking bekend met Chronocam rond implementatie van technologie voor artificieel zicht

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault-groep maakt strategische samenwerking bekend met Chronocam rond implementatie van technologie voor artificieel zicht
Renault-groep maakt strategische samenwerking bekend met Chronocam rond implementatie van technologie voor artificieel zicht