Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Groep heeft laagste gemiddelde CO2 -uitstoot in Europa

Dankzij de verjonging van het gamma, het succes van de Energy-motoren en de groeiende verkoop van haar elektrische wagens is de Renault Groep in het eerste semester van 2013 Europees leider op de markt van de personenwagens wat CO2-uitstoot betreft.

Le 05 September 2013

De Renault Groep is Europees marktleider voor CO 2 -uitstoot met een gemiddelde van 115,9 gram CO 2 /km* per voertuig (gegevens van AAA DATA**) voor alle personenwagens verkocht in het eerste semester van 2013.

De Renault Groep dankt die prestatie aan de recente verjonging van haar wagengamma's, met meer bepaald 5 modellen die een CO 2 -uitstoot van minder dan 100 g/km kunnen voorleggen: Twingo, Nieuwe Clio, Captur, Mégane & Dacia Sandero. In het segment van de kleine dieselwagens met 5 zitplaatsen neemt Nieuwe Clio Energy dCi 90 eco 2 zelfs de hoogste podiumplaats in met 83 gram. Globaal gezien stoot het Nieuwe Renault Clio-gamma per kilometer 18,5 gram minder CO 2 uit dan de vorige Clio.

De verkoop van de elektrische wagens van Renault, dat Europees marktleider is voor elektrische mobiliteit, draagt eveneens aanzienlijk bij tot de goede prestatie.

Globaal gezien daalde de gemiddelde CO 2 -uitstoot per kilometer over het volledige gamma van de Renault Groep in de periode 2012 – eerste semester van 2013 met bijna 10 gram, van 125,5 g/km naar 115,9 g/km.

"Die leiderspositie bewijst dat onze strategie voor verbrandingsmotoren, met het Energy-motorengamma, en onze strategie voor elektrische wagens vruchten afwerpen. Met die innovaties zorgt de Renault Groep voor tastbare resultaten en zet zij stappen in de richting van haar doelstelling om de ecologische voetafdruk van haar activiteiten blijvend en in aanzienlijke mate te verkleinen. Het is tegelijk allemaal goed voor de planeet en voor onze klanten."

Jean-Philippe HERMINE, Directeur de l’Environnement van de Renault Groep

 

* Gemiddelde gemengde CO 2 -uitstoot, gehomologeerd volgens de NEDC-cyclus, van alle in de loop van het eerste semester 2013 ingeschreven personenwagens van de Renault Groep in 23 landen van de EU (alle landen uitgezonderd Cyprus, Malta, Roemenië & Bulgarije).

** Brongegevens van AAA DATA (Association Auxiliaire de l’Automobile), een filiaal van het CCFA. AAA-DATA is een organisatie die voor de overheid het beheer van de gegevens voor de automobielsector voor haar rekening neemt.

 

Documenten

Renault Groep heeft laagste gemiddelde CO2 -uitstoot in Europa

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault Groep heeft laagste gemiddelde CO2 -uitstoot in Europa
Renault Groep heeft laagste gemiddelde CO2 -uitstoot in Europa