Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Groep, constructeur met de laagste CO2-emissies in Europa

De Renault Groep wordt de constructeur met de laagste CO2-emissies in Europa en de eerste automobielgroep die onder 115 g CO2/km blijft met de personenauto's die in 2013 werden verkocht. Dit is te danken aan de verjonging van zijn gamma, het succes van de Energy-motoren en de verkoop van elektrische voertuigen.

Le 28 Februari 2014

 

De Renault Groep bestendigt haar toonaangevende positie op het vlak van CO 2 -emissies in Europa met een gemiddelde van 114,7 gram CO 2 /km* per voertuig (gegevens van AAA DATA**) voor alle personenauto's die in 2013 werden verkocht.

 

De Renault groep dankt deze prestatie aan de recente verjonging van zijn commerciële gamma's, met 5 modellen die onder de grens van 100 gram CO 2 /km blijven: Twingo, Nieuwe Clio, Captur, Megane & Dacia Sandero. In het segment van de kleine dieselwagens met 5 plaatsen neemt Nieuwe Clio Energy dCi 90 eco² zelfs de hoogste podiumplaats in met 83 gram. Globaal gezien stoot het Nieuwe Renault Clio gamma 18,5 gram minder CO 2 /km uit dan het vorige model.

 

Ook de verkoop van elektrische voertuigen van Renault draagt in belangrijke mate bij aan dit resultaat.

 

De gemiddelde CO 2 -uitstoot per kilometer voor het volledige gamma van de Renault Groep is tussen 2012 en 2013 met bijna 11 gram gedaald, van 125,5 g/km naar 114,7 g/km.

 

 

"Deze toonaangevende positie bewijst dat onze strategie voor de mechaniek, gebaseerd op het gamma Energy motoren, en onze strategie voor elektrische wagens vruchten afwerpen. Met deze innovaties behaalt de Renault Groep tastbare resultaten en is ze succesvol in haar streven om de ecologische voetafdruk van zijn activiteiten blijvend en in aanzienlijke mate te verkleinen. Dit alles komt zowel de planeet als onze klanten ten goede."

Jean-Philippe HERMINE, Directeur Milieu van de Renault Groep.

 

* Gemiddelde gemengde CO 2 -uitstoot, gehomologeerd volgens de NEDC-cyclus, van alle tijdens het eerste semester 2013 ingeschreven personenauto's van de Renault Groep in 23 landen van de EU (alle landen uitgezonderd Cyprus, Malta, Roemenië en Bulgarije).

** Brongegevens van AAA DATA (Association Auxiliaire de l’Automobile), filiaal van het CCFA. AAA-DATA is een organisatie die voor de overheid het beheer van de gegevens voor de automobielsector voor haar rekening neemt.

Documenten

Renault Groep, constructeur met de laagste CO2-emissies in Europa

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault Groep, constructeur met de laagste CO2-emissies in Europa
Renault Groep, constructeur met de laagste CO2-emissies in Europa