Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig dat de weg effent naar een service voor mobiliteit in de topklasse

  • EZ-ULTIMO effent de weg naar een reiservaring van topklasse voor iedereen, op afroep, voor een uur of een dag.

  • EZ-ULTIMO kan als "rijdend persoonlijk salon" het verlengstuk vormen van de premium beleving van een hotel, een resort of een luchtvaartmaatschappij.

  • EZ-ULTIMO is de laatste in een drieluik van concept-cars die laten zien hoe deelmobiliteit in de stad er in de toekomst kan gaan uitzien.

  • EZ-ULTIMO geeft ook het leven aan boord een compleet nieuwe invulling met on demand editorial content voor zijn reizigers.

Le 02 Oktober 2018

 

2 oktober 2018 – Groupe Renault onthulde vandaag op het autosalon van Parijs haar concept-car EZ-ULTIMO, een oplossing voor autonome, elektrische en geconnecteerde deelmobiliteit met een premium reiservaring. EZ-ULTIMO is beschikbaar op afroep, voor één enkele rit, een uur of een dag en richt zich op wie zich een bevoorrecht moment in alle luxe wil gunnen voor rijden in de stad of een toeristische ontdekkingstocht. Hij richt zich ook op ondernemingen die een verlengstuk willen creëren van hun premium beleving voor hun klanten.

 

"Een nieuw mobiliteitstijdperk tekent zich af terwijl de consumptietrends veranderen en men steeds meer de voorkeur geeft aan services voor vervoer op afroep. EZ-ULTIMO is de verpersoonlijking van dat nieuwe tijdperk en biedt als robotvoertuig dat gepersonaliseerd kan worden naargelang de service provider, een unieke premium beleving," aldus Laurens van den Acker, SVP Corporate Design. " Geïnspireerd door de moderne architectuur en volledig geïntegreerd in de intelligente stad van de toekomst zal EZ-ULTIMO een exclusieve ervaring aanbieden voor iedereen. Met autonome, elektrische en geconnecteerde voertuigen starten we een nieuwe boeiende cyclus in de wereld van het autodesign."

 

Een gevoelsgeladen design, geïnspireerd door Franse elegantie

 

EZ-ULTIMO opent nieuwe perspectieven voor het design van Renault. In het robotvoertuig kan de reiziger ten volle de reistijd benutten in een omgeving die ontwikkeld werd als persoonlijk salon met alle comfort en de noodzakelijke services voor ontspanning of entertainment.

 

Het gezellige en comfortabele design van EZ-ULTIMO geeft vorm aan het EASY LIFE-DNA van het merk Renault via een vlotte toegang dankzij een ruime automatische deur en een draaizetel op rail die de passagier verwelkomt. Om extra intimiteit te creëren worden de reizigers aan het zicht onttrokken met gefacetteerd glas langs de bovenkant van het koetswerk. Het verfijnde interieur van EZ-ULTIMO, dat rechtstreekse inspiratie vindt in de wereld van het woondesign, wordt op maat gemaakt met hoogwaardige materialen als hout, marmer en leder. Ze creëren voor de passagiers een ontspannende en aangename leefruimte.

 

Met autonome rijtechnologie van niveau 4 biedt EZ-ULTIMO uiteenlopende use cases. Het robotvoertuig is geconnecteerd met de infrastructuur en afgestemd op de stadsomgeving, de autosnelweg of pendeldiensten langs specifiek daarvoor voorziene wegen.

 

Het leven aan boord een compleet nieuwe invulling geven

 

Mobiliteit blijft steeds verder evolueren met geconnecteerde en autonome voertuigen. Daarom is Renault overtuigd van het belang om ook de tijd die men aan boord doorbrengt, een compleet nieuwe invulling te geven door nieuwe verrijkende belevingen te ontwikkelen, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Vanuit dat perspectief richtte Groupe Renault zich tot de mediasector en werd een eerste samenwerking voor editorial content gesloten met de persgroep Challenges voor de ontwikkeling van de Augmented Editorial Experience (AEX) . De realistische en immersieve AEX combineert gepersonaliseerde premium editorial content met een multimedia-interface en mobiliteit om van elke rit in EZ-ULTIMO een unieke leerervaring te maken.

 

De visie van Groupe Renault: een drieluik over de toekomst van deelmobiliteit

 

EZ-ULTIMO is de derde concept-car van de Renault-familie die dieper ingaat op autonome, elektrische en geconnecteerde deelservices voor mobiliteit in de stad. EZ-ULTIMO maakt gebruik van hetzelfde moduleerbare platform als EZ-GO, het robotvoertuig van Renault op afroep, en EZ-PRO, de autonome oplossing voor 'last mile'-leveringen in de stad. De drie elektrische en autonome concept-cars vinden hun inspiratie in dezelfde ambitie om duurzame mobiliteit voor iedereen aan te bieden en illustreren de visie van Renault op de deelmobiliteit van morgen in de stad.

 

Voor meer informatie over de mobiliteitsservices van Groupe Renault: https://sharedmobility.group.renault.com/fr/

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2017 bijna 3,76 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team in het Wereldkampioenschap Formule 1 sinds 2016 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

Documenten

Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig dat de weg effent naar een service voor mobiliteit in de topklasse

Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig voor een onuitgegeven premiumervaring

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig dat de weg effent naar een service voor mobiliteit in de topklasse
Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig voor een onuitgegeven premiumervaring
Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig dat de weg effent naar een service voor mobiliteit in de topklasse
Renault EZ-ULTIMO: een robotvoertuig voor een onuitgegeven premiumervaring