Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stadsmobiliteit

Le 06 Maart 2018

In 1898, bij het begin van het autotijdperk, beklom Louis Renault de Rue Lepic, een van de steilste straten in Parijs, met de eerste wagen die was uitgerust met een versnellingsbak met rechtstreekse aandrijfas.

Dat was 120 jaar geleden een technisch huzarenstukje zonder weerga en het plaatste Renault onmiddellijk in het hart van de transportrevolutie dankzij een open geest en een nooit aflatende passie voor autorijden en racen. Die passie inspireert ons elke dag opnieuw, al vijf generaties lang, om onze klanten te laten genieten van de vrijheid en het gemak van rijden.

Doorheen die lange geschiedenis en dankzij de innovatieve geest van Louis Renault, wisten de merken van de Renault-groep betaalbare auto’s te ontwikkelen om het leven van hun klanten te vergemakkelijken door voortdurend in te spelen en zelfs te anticiperen op de grote trends en veranderingen in de autosector.

Momenteel bevinden we ons aan de vooravond van een nieuw tijdperk in de transportsector, met nog meer ingrijpende evoluties voor zowel gebruikers als constructeurs. De visie van de Renault-groep verandert echter niet: we blijven streven naar een duurzame mobiliteit voor iedereen, zowel vandaag als morgen. Dat impliceert pionierswerk om onze emissievrije wagens te laten evolueren, om voortdurend nieuwe trends en behoeften van consumenten in kaart te brengen en om transportoplossingen aan te bieden voor iedereen die ze wil bezitten of delen. Onze visie is zelfs sterker dan ooit door de technologische evoluties, de nieuwe verwachtingen van gebruikers, de maatschappelijke uitdagingen en de wettelijke beperkingen waarmee we worden geconfronteerd. Onze taak in dit nieuwe tijdperk is dan ook duidelijk.

In de steden – die tegen 2050 maar liefst 70 procent van de wereldbevolking zullen herbergen – zoekt de mens betere, efficiëntere en minder dure mobiliteitsoplossingen voor een echte bewegingsvrijheid, zonder tijd te verliezen door files of het zoeken van parkeerplaatsen. De behoefte aan een gedeelde mobiliteit op aanvraag gaat veel verder dan de individuele auto en zal op steeds meer personen betrekking hebben, ook op jongeren en ouderen die vandaag niet altijd de middelen, de mogelijkheid of de zin hebben om te rijden.

De mobiliteit van de toekomst is elektrisch, geconnecteerd en autonoom. Met de keuze om zelf te rijden of zich te laten rijden. Met of zonder chauffeur aan boord. Met voertuigen die geen op zichzelf staande producten meer zijn maar integraal deel uitmaken van hun omgeving. Met mobiliteitsservices die zich in de alsmaar intelligentere steden zullen integreren dankzij geconnecteerde technologieën, intelligente gegevens en andere innovaties die het leven in de stad aangenamer maken. Het is een omwenteling waar Renault zich al lang op voorbereidt door nieuwe partnerschappen aan te gaan in het kader van een open innovatie die veel verder gaat dan de synergieën binnen de Alliantie. Zo kan het merk nieuwe horizonten verkennen.

In 2017 presenteerden we onze visie op de toekomst van de individuele mobiliteit in de vorm van SYMBIOZ Concept en Symbioz Demo car. In 2018 stellen we onze visie op de gedeelde mobiliteit van de toekomst voor, met EZ-GO.

Document

Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stadsmobiliteit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Document

Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stadsmobiliteit
Renault EZ-GO, een visie op gedeelde stadsmobiliteit