Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault EZ-FLEX: een eerste experiment in samenwerking met La Poste

  • Ter gelegenheid van de beurs VIVA Technology van 16 tot 18 mei 2019 in Parijs heeft Groupe Renault een eerste test met zijn bedrijfsvoertuig Renault EZ-FLEX aangekondigd. Samen met La Poste zal de constructeur de toekomstige toepassingen voor stadsleveringen onderzoeken.

  • Deze innovatieve en onuitgegeven samenwerking tussen beide ondernemingen illustreert hun belangstelling voor een duurzame en verantwoordelijke mobiliteit voor stadsleveringen.

  • Renault EZ-FLEX werd in april 2019 onthuld: dit experimentele, elektrische en geconnecteerde bedrijfsvoertuig toont zich compact en wendbaar en biedt een doorgedreven moduleerbaarheid achteraan. De analyse van voertuiggegevens en feedback van postbodes zullen de onderzoekers helpen om meer inzicht te krijgen in de dagelijkse realiteit van leveringen over de laatste kilometer.

  • Op termijn zal een tiental Renault EZ-FLEX-voertuigen worden uitgeleend aan verscheidene professionals, bedrijven, steden en overheden in Europa, en dat voor een periode van ongeveer twee jaar.

Le 16 Mei 2019

 

“Met de alsmaar drukkere steden en de explosie van e-commerce ondergaat de sector van de stadsleveringen een ingrijpende revolutie. Als Europees marktleider op het gebied van elektrische bestelwagens en bedrijfsvoertuigen is Groupe Renault het aan zichzelf verplicht om oplossingen aan te bieden die de conventies overboord gooien. Daartoe wilden we graag samenwerken met de Groep La Poste, een belangrijke speler op de leveringsmarkt, om te innoveren met Renault EZ-FLEX. Renault EZ-FLEX is een experimenteel bedrijfsvoertuig dat een nieuw en innovatief samenwerkingsverband introduceert. het werd ontworpen en ontwikkeld om meer inzicht te krijgen in de toekomstige toepassingen op het gebied van stadsleveringen.” Denis Le Vot, Alliantiedirecteur van de Afdeling Bedrijfsvoertuigen bij Renault-Nissan

 

“Hoe kunnen we de groei van e-commerce ondersteunen en tegelijk onze steden leefbaarder en aangenamer maken? Dat is de enorme uitdaging die La Poste het hoofd moet bieden. We hebben van stedelijke logistiek een prioriteit gemaakt in onze strategie en we hebben akkoorden ondertekend met vijftien metropolen om oplossingen op maat van elke stad te implementeren. Om de fundamenten van de stedelijke logistiek van de toekomst te leggen, innoveren we onophoudelijk en testen we nieuwe, alsmaar verantwoordelijkere en doeltreffendere leveringsoplossingen die het leven van onze klanten en leveranciers vereenvoudigen. Als historische partner van La Poste bij de ontplooiing van zijn vloot elektrische wagens, biedt Renault ons met EZ-FLEX een innovatieve en moduleerbare oplossing. Onze feedback zal Renault helpen om de bedrijfsvoertuigen perfect af te stemmen op de behoeften van leveranciers." Philippe Dorge – Directeur van de afdeling Services-Post-Pakketten van de Groep La Poste

 

Zo getuigen Renault en La Poste van dezelfde wens om samen te werken aan het ecosysteem voor stadsleveringen .

 

Elke dag rijden postbodes rond in stadscentra en moeten ze meer dan honderd keer parkeren, uitstappen en weer instappen om hun pakjes in- en uit te laden. Ze verlangen ernaar om hun rondes op een wendbare, vloeiende en emissievrije manier te kunnen uitvoeren.

 

De compacte en wendbare Renault EZ-FLEX werd ontwikkeld om een antwoord te bieden op de mobiliteitseisen van de leverancier. Met hun elektrische aandrijving verzekeren ze een duurzame mobiliteit. De moduleerbaarheid van het achterste deel kan worden bestudeerd en zal het mogelijk maken om de evolutie van het ecosysteem van het geteste voertuig te voorspellen. Het geconnecteerde voertuig is uitgerust met tal van sensoren en maakt het dus mogelijk om gebruiks- en trajectgegevens te verzamelen en te analyseren , zoals de afstand, het rijbereik, de snelheid en het aantal stops. Zo krijgt men meer inzicht in de dagelijkse realiteit van de leveringen.

Deze gegevens zullen worden geanalyseerd in het licht van de feedback van postbodes , hun ervaringen in de dagelijkse praktijk, hun beperkingen en de reactie op hun omgeving.

 

Al die gegevens zullen worden gebruikt om het bedrijfsvoertuig aan te passen aan de uitdagingen van de stadsleveringen van morgen .

 

Die innovatieve benadering, die is verankerd in het principe van test & learn , breekt radicaal met de traditionele praktijken voor de autowereld voor het grote publiek. Groupe Renault heeft een zekere expertise ter zake: de Formule 1, waarin Renault sinds 1977 actief is, steunt op diezelfde benadering van permanente innovatie.

 

Bouwen aan de mobiliteit van morgen betekent rekening houden met de nieuwe toepassingen en nieuwe behoeften van onze klanten.

 

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten.

Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een 100% Renault-team in het Wereldkampioenschap Formule 1 sinds 2016 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

 

Over Groupe La Poste

De Groep La Poste is een naamloze vennootschap die voor 100% in handen van de overheid is en die vijf afdelingen omvat: Services-Courrier-Colis (services-post-pakjes), La Banque Postale (bank van de post), Réseau La Poste (La Poste-netwerk), GeoPost, Numérique (Digitaal). De Groep is aanwezig in meer dan 44 landen op vier continenten. Elke dag ontvangen de 17.000 contactpunten van La Poste 1,3 miljoen klanten. Daarmee is La Poste het grootste commerciële buurtnetwerk. La Poste verdeelt jaarlijks 23,3 voorwerpen over de hele wereld (brieven, reclamedrukwerk en pakketten), en dat zes dagen per week. In 2018 heeft de Groep een omzet van 24,7 miljard euro gerealiseerd, waarvan 27 procent op internationaal niveau, en stelde de groep meer dan 251.000 werknemers te werk. In zijn strategische plan ‘La Poste 2020: conquérir l’avenir’ heeft La Poste zich als doel gesteld om de transformatie te versnellen door nieuwe gebieden te veroveren. Op die manier wil de Groep uitgroeien

Documenten

Renault EZ-FLEX: een eerste experiment in samenwerking met La Poste

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault EZ-FLEX: een eerste experiment in samenwerking met La Poste
Renault EZ-FLEX: een eerste experiment in samenwerking met La Poste