Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault en Dacia: Afspraak op het Autosalon van Genève 2019

  • Nieuwe Renault Clio als wereldpremière: het merkicoon ondergaat een revolutie!

  • Nieuwe Renault Twingo voor het eerst voorgesteld

  • Dacia onthult zijn nieuwe beperkte reeks ‘Ultimate’ (‘Techroad’ in België en Luxemburg)

Le 21 Februari 2019

 

Afspraak op dinsdag 5 maart om 8.15 uur op de stand van Renault (hal 4).

De persconferentie is live te volgen op de site www.group.renault.com

 

21 februari 2019 – Renault en Dacia heten u van harte welkom om hun nieuwigheden voor te stellen:

 

Nieuwe Renault Clio

Renault presenteert Nieuwe Clio, de vijfde generatie van een icoon waarvan al vijftien miljoen exemplaren werden verkocht. Sinds zijn lancering in 1990 is Clio over de hele wereld uitgegroeid tot de bestseller van Groupe Renault. De wagen die het vaakst gekroond werd tot voorkeursauto van de Fransen, wist zich vanaf 2013 zelfs op te werken tot leider in het Europese B-segment.

 

Nieuwe Clio werd ontwikkeld volgens het tweeledige principe ‘Evolutie & Revolutie’ en breekt radicaal met alle conventies: het koetswerkdesign evolueert naar meer maturiteit, terwijl het interieurdesign volledig werd herzien. Met meer gebeitelde lijnen en een krachtigere voorkant wint Nieuwe Clio ook aan dynamisme en moderniteit. In het interieur is de revolutie overduidelijk. Het volledig herwerkte interieur laat zich inspireren door de hogere segmenten op het vlak van zowel kwaliteitsindruk als beschikbare technologie.

 

Nieuwe Clio wordt het eerste model van Groupe Renault met de hybride E-Tech-aandrijving, die steunt op een technologie ontwikkeld door Renault. Met een compleet en onuitgegeven gamma rijhulpsystemen zal hij zich opwerpen als een pionier die autonome rijtechnologieën democratiseert door ze aan te bieden op een stadswagen.

 

Nieuwe Renault Twingo

Zonder te raken aan zijn ludieke en wendbare rijgedrag meet Nieuwe Twingo zich een moderner karakter en een nieuwe, meer geraffineerde look aan. Zowel vanbuiten als vanbinnen biedt hij nieuwe personaliseringsmogelijkheden. Hij profiteert ook van de jongste innovaties op het vlak van connectiviteit dankzij het onuitgegeven ecosysteem Renault EASY CONNECT.

 

Dacia onthult zijn nieuwe beperkte reeks ‘Ultimate’ (‘Techroad’ in België en Luxemburg)

Nadat Dacia in 2018 recordcijfers registreerde, stelt het merk in avant-première de beperkte reeks ‘Ultimate’ voor, die in bepaalde landen (waaronder België en Luxemburg) de naam ‘ Techroad ’ krijgt. Deze transversale reeks, die verkrijgbaar wordt op de modellen Duster, Logan en de Stepway-familie (Sandero, Logan MCV, Lodgy en Dokker), onderscheidt zich door de nagelnieuwe kleuren Fusion Rood en Highland Grijs.

U kunt ze ontdekken in hal 4.

Documenten

Renault en Dacia: Afspraak op het Autosalon van Genève 2019

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault en Dacia: Afspraak op het Autosalon van Genève 2019
Renault en Dacia: Afspraak op het Autosalon van Genève 2019