Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault en Brilliance tekenen strategisch samenwerkingsakkoord met provincie Liaoning (China)

Aankondiging van een versnelling van de activiteiten inzake bedrijfsvoertuigen met de komst van drie elektrische voertuigen in de komende twee jaar

Le 17 Oktober 2018

 

16 oktober 2018 – Groupe Renault en Brilliance China Automotive Holdings Limited (Brilliance) hebben op 1 januari de Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Company opgericht, een joint venture voor de productie en verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen (LBV). Om de groei van de lichte bedrijfsvoertuigen in China nog meer te stimuleren, ondertekenden de partijen vandaag in Parijs een strategisch samenwerkingsakkoord met de Chinese verantwoordelijken van Liaoning. Renault bevestigde ook de plannen om de komende twee jaar drie nieuwe elektrische bedrijfsvoertuigen toe te voegen aan het gamma van de Chinese joint venture.

 

Alvorens het contract te ondertekenen had een delegatie van de Chinese regering, bestaande uit mijnheer Tang Yijun, gouverneur van de provincie Liaoning, en mijnheer Yan Bingzhe, viceburgemeester van Shenyang, een ontmoeting met Carlos Ghosn, algemeen directeur van Renault, Ashwani Gupta, Directeur Bedrijfsvoertuigen van Groupe Renault, mijnheer Qi Yumin, directeur van Brilliance Auto, WU Xiao An en andere directieleden van Renault in de hoofdzetel van Groupe Renault.

 

“Tien maanden na de oorspronkelijke lancering van onze joint venture met Brilliance in China hebben we een lokaal directieteam en een ambitieus productplan, die ons in staat stellen om onze groei verder te zetten door vanaf begin 2019 zeven bedrijfsvoertuigen te lanceren, waaronder drie elektrische modellen. Ons akkoord met de lokale overheid van de provincie Liaoning zal onze groei kracht bijzetten,” verklaarde Carlos Ghosn, Algemeen Directeur van Renault.

 

"De stad Shenyang en de provincie Liaoning engageren zich om autoprojecten, nieuwe energiebronnen, onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten, industriële ontwikkeling, de promotie van lokale leveranciers en de ontwikkeling van producten te ondersteunen," verklaarde mijnheer Tang Yijun, gouverneur van de provincie Liaoning. "Renault Brilliance Jinbei Automotive Company zal een cruciale rol spelen in de duurzame industriële ontwikkeling van Shenyang door bij te dragen aan de lokale economische dynamiek, de promotie van milieuvriendelijke technische oplossingen en duurzame producten, en de ondersteuning van ondernemingen in de provincie Liaoning.”

 

Groupe Renault en Brilliance China Automotive Holdings Limited (Brilliance) hebben begin 2018 een contract ondertekend voor de oprichting van een joint venture voor de productie en verkoop van lichte bedrijfsvoertuigen onder de merknamen Jinbei, Renault en Huasong. Die joint venture heeft als doel om tegen 2022 jaarlijks 150.000 voertuigen te verkopen en de elektrificering van het gamma te versnellen. Sinds de oprichting van de joint venture is de verkoop van het merk Jinbei gestegen tot 124.900 voertuigen (eind september).

 

De hoofdzetel en productieactiviteiten van Renault-Brilliance-Jinbei Automotive Co, Ltd. bevinden zich in Dadong (Shenyang). Daar lopen voertuigen voor drie belangrijke segmenten (monovolumes, bestelbreaks en bestelwagens) van de band en zullen ook de elektrische bedrijfsvoertuigen worden gebouwd.

 

De provincie Liaoning is een van de nieuwe centra van de autoproductie in China, met meer dan 120 autoconstructeurs en onderdelenfabrikanten. Liaoning heeft dan ook de sterkste economie in het noordoosten van China.

 

De verwachtingen voor de Chinese markt van de lichte bedrijfsvoertuigen schommelen rond de drie miljoen exemplaren per jaar, een aantal dat bovendien snel oploopt. De toenemende verstedelijking en de explosie van de elektronische handel vereisen een geoptimaliseerde logistiek en nieuwe transportschema’s voor stadscentra, en dat zowel voor personen als voor goederen. Verwacht wordt dat het aantal leveringen over de laatste kilometer in de stad met 125 procent zal stijgen tegen 2030. China is tevens de voornaamste markt voor elektrische voertuigen en kent de snelste groei ter wereld.

 

 

Over Groupe Renault

Groupe Renault, die sinds 1898 auto’s bouwt, is vandaag de dag een internationale groep, aanwezig in 134 landen, en verkocht in 2017 maar liefst 3,76 miljoen voertuigen. De onderneming telt momenteel ruim 180.000 medewerkers, 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten.

Om de grote technologische uitdagingen van morgen tot een goed einde te brengen en de strategie van rendabele groei voort te zetten, mikt Groupe Renault op internationale groei. Daartoe zet hij in op de synergieën tussen zijn vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), op zijn elektrische voertuigen en op zijn unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors. Met een Formule 1-team dat sinds 2016 volledig in handen is van Renault en actief is in het Wereldkampioenschap F1, engageert het merk zich in de autosport om zijn innovatieve kracht en naamsbekendheid naar een hoger niveau te tillen.

 

Over Brilliance China Automotive Holdings Limited

Brilliance China Automotive Holdings Limited is een onderneming met beperkte aansprakelijkheid, opgericht in Bermuda en genoteerd op de Beurs van Hongkong Limited. De groep is een van de voornaamste autoconstructeurs in China dankzij zijn Chinese filialen, partnerondernemingen en joint ventures. De voornaamste activiteiten van de groep zijn de productie en verkoop van auto’s en auto-onderdelen via het filiaal Renault Brilliance Jinbei Automotive Co, Ltd, de productie en verkoop van BMW-voertuigen in China via de joint venture BMW Brilliance Automotive Ltd, en de levering van autofinancieringen aan klanten en distributeurs via het filiaal Brilliance-BEA Auto Finance Co, Ltd.

Documenten

Renault en Brilliance tekenen strategisch samenwerkingsakkoord met provincie Liaoning (China)

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault en Brilliance tekenen strategisch samenwerkingsakkoord met provincie Liaoning (China)
Renault en Brilliance tekenen strategisch samenwerkingsakkoord met provincie Liaoning (China)