Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover

 • Renault toont in Hannover al zijn elektrische expertise in het segment van de bedrijfsvoertuigen
 • De constructeur onthult Nieuwe Trafic Van E-Tech Electric als aanvulling op het gamma zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen
 • Na Hippie Caviar Hotel opent Renault een nieuw hoofdstuk in zijn visie op reizen met Hippie Caviar Motel op basis van Kangoo E-Tech Electric

Renault is verheugd om vier jaar na de laatste editie opnieuw te kunnen deelnemen aan het IAA Transportation-salon in Hannover.

De stand van de constructeur is een mooi voorbeeld van Renaults uitgebreide expertise op het gebied van zuiver elektrische bedrijfsvoertuigen.

Het merk riep dit segment ruim tien jaar geleden in het leven met de marktlancering van de zuiver elektrische Renault Kangoo, die van bij zijn lancering in 2011 werd bekroond met de titel van ‘International Van Of The Year’, in die tijd een primeur voor een voertuig van dit type.

Le 19 September 2022

Ook Renault Master, het op een na meest verkochte voertuig in zijn klasse, waarvan sinds 1980 al meer dan 3 miljoen exemplaren werden gebouwd, is al ruim vijf jaar verkrijgbaar in een elektrische variant. Ook hij draagt bij tot het ononderbroken leiderschap van het merk in het segment van de elektrische bedrijfsvoertuigen.

Vandaag stelt Renault de eerste geëlektrificeerde versie voor van zijn bestseller, Trafic Van: Trafic Van E-Tech Electric.

Net als bij de andere modellen doet deze elektrische versie geen enkele toegeving ten opzichte van de versie met verbrandingsmotor en biedt ze dezelfde veelzijdigheid, hetzelfde prestatieniveau en hetzelfde vermogen om zich aan de behoeften van klanten aan te passen.

Renault Trafic Van E-Tech Electric erft dus alle kwaliteiten die dit model zo succesvol hebben gemaakt. Sinds 1980 werden er dan ook in meer dan vijftig landen wereldwijd 2,2 miljoen exemplaren verkocht, en hij staat in de top 3 van de meest verkochte lichte bestelwagens (Van1-segment) in Europa.

De bestelwagen blijft trouw aan zijn DNA en werpt zich op als een ideaal instrument voor professionals dankzij zijn grote laadcapaciteit, zijn moduleerbaarheid en zijn ruime keuze aan beschikbare versies.

Hij kan tevens schermen met nieuwe veiligheidsvoorzieningen, een modern multimediasysteem en een uitgebreid en verbeterd motorgamma.

Trafic Van E-TECH blijft de beste bestelwagenopties bieden op het vlak van lengte, moduleerbaarheid en personalisering van de opbergmogelijkheden:

 • Hij bestaat in twee lengtes (5,08 en 5,48 meter) en twee hoogtes (1,967 en 2,498 meter)
 • Hij biedt een laadvolume (in bestelwagenversie) van 5,8 tot 8,9 m3
 • Hij is verkrijgbaar als laadvloer-cabine
 • Hij biedt een laadlengte tot 4,15 meter (op de langere L2-versie met de laadklep voor lange voorwerpen in de scheidingswand)
 • Hij wordt aangedreven door een motor van 90 kW (120 pk) met een sleepvermogen van 750 kg en een laadvermogen van 1,1 ton
 • De batterij van 52 kW heeft een rijbereik van 240 km* over de WLTP-cyclus
 • Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Kangoo Van E-Tech Electric de keuze uit drie soorten laders:
  • Een eenfasige wisselstroomlader van 7 kW, geschikt voor alle vormen van thuis opladen
  • Een driefasige wisselstroomlader van 22 kW voor versneld laden aan openbare laadpalen
  • Een gelijkstroomlader van 50 kW (optie) voor snelle laadbeurten op de snelweg, waarmee hij in 50 minuten kan worden opgeladen van 15 tot 80 procent

Vorig jaar stelde Renault de showcar Hippie Caviar Hotel voor, op basis van deze Trafic, om tegemoet te komen aan het groeiende verlangen naar uitstapjes in de natuur in een idyllische omgeving met alle comfort en diensten van een vijfsterrenhotel.

Nu onthult Renault met de showcar Hippie Caviar Motel het tweede luik van zijn productstrategie voor vrijetijdsvoertuigen.

Deze ingerichte bestelwagen op basis van Nieuwe Kangoo L2 E-Tech Electric is een uiterst veelzijdig en dynamisch toevluchtsoord voor avonturiers en sportievelingen die op zoek zijn naar sterke sensaties in de vrije natuur.

Hippie Caviar Motel is opgevat als een uitbreiding op een basiskamp, die met een rijbereik van 285 kilometer1 gemakkelijk van de ene locatie naar de andere geraakt. Hij heeft slechts 30 minuten nodig om weer op te laden tot een rijbereik van 170 kilometer1. Zijn motor ontwikkelt 90 kW (120 pk) en wordt gevoed door een batterij van 45 kWh, die kan worden opgeladen aan 80 kW gelijkstroom.

Verscheidene uitgekiende opbergvakken maken het mogelijk om sportuitrusting in en buiten de wagen op te bergen.

Zodra de bank is omgebouwd tot een comfortabel bed kunt u genieten van de sterren dankzij het enorme panoramadak. Het dak beschikt bovendien over rails waarmee u bijvoorbeeld ski’s kunt vervoeren.

Deze zuiver elektrische showcar sluit perfect aan bij de strategie van Renault om de koolstofuitstoot over de hele levenscyclus van de wagen terug te dringen dankzij zijn gerecycleerde en recycleerbare materialen, en dankzij zijn legplanken in kurk en zijn vloer van gerecycleerde banden.

Documenten

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (WORD)

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (WORD)
Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (PDF)
Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (WORD)
Renault elektriseert IAA Transportation-salon in Hannover (PDF)