Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault e.dams onthult zijn nieuw dynamisch model voor het FIA-Kampioenschap Formule E 2016-2017

Le 29 September 2016

Renault e.dams, regerend wereldkampioen FIA Formule E, onthulde zopas zijn nieuw model waarmee het zijn Team- en Pilotentitel tijdens seizoen 2016-2017 zal verdedigen.

De kampioenen meten zich een energieke blauwe kleur met glanzend gele accenten aan waarmee de Renault Z.E.16 zich zal onderscheiden van de andere Formule E-bolides. De nieuwe bolide wordt vanaf morgen tentoongesteld op de Renault-stand van het autosalon van Parijs. Daar staat hij naast de R.S.16 van het Renault Sport Formula One Team, dat momenteel strijdt in het Wereldkampioenschap Formule 1 van de FIA.

"De keuze om de Renault Z.E.16 een felblauwe tint te geven, verankert Renault e.dams stevig in de merken Renault en Renault Z.E.", verklaarde Cyril Abiteboul, Algemeen Directeur van Renault Sport Racing. "We werken nauw samen met de designafdeling van Renault om visuele synergieën te creëren. De blauwe tint onderscheidt zich in het Renault Z.E.-gamma. Een logische keuze dus om deze kleur ook in het Formule E-kampioenschap te gebruiken."

"Bovendien zijn er heel wat gelijkenissen tussen de eenzitters van de Formule E en Formule 1. Allebei zijn ze afgewerkt in matte kleuren met flashy accenten. Ook integreren ze dit jaar het ruitvormige motief van Renault. Onze sponsors hebben eveneens toegezegd om eenkleurige logo's te gebruiken om een zuivere en elegante look te combineren met een erg leesbaar merkimago."

"In het begin van het jaar hebben we aangekondigd Renault te willen promoten dankzij het halo-effect van zijn deelname aan de verschillende kampioenschappen geleid door Renault Sport Racing. Zo evolueren we langzaam maar zeker naar een coherente identiteit voor de verschillende disciplines. Renault hoopt op die manier onmiddellijk herkenbaar te zijn voor de fans en het publiek."

Ook het logo van HP, de nieuwe officiële technologiepartner voor dit seizoen, siert de bolide. HP levert technologie die het leven van alle mensen overal ter wereld vereenvoudigt. Dankzij zijn gamma printers, pc's, mobiele toestellen, oplossingen en services creëert HP unieke ervaringen. In het kader van zijn samenwerking met Renault e.dams zal HP hoogtechnologische computers, tablets en plasmaschermen leveren om de renstal te ondersteunen bij zijn technische en sportieve activiteiten.

"HP verheugt zich erop als hoofdsponsor van Renault e.dams te kunnen bijdragen tot het kampioenschap Formule E van 2016-2017," verklaarde Jean Pierre Le Calvez, wereldwijd directeur klantenmarketing, allianties en partnerschappen bij HP. "Als één van de meest vooraanstaande en geprezen technologiebedrijven ter wereld, moet HP voortdurend innoveren en zijn producten continu heruitvinden om ze te laten werken in de meest extreme omgevingen. Renault Sport Racing doet hetzelfde door de specifieke uitdagingen van een internationale autosportdiscipline tot een goed einde te brengen en een ideaal platform te bieden waarmee ook wij op het hoogste niveau kunnen presteren. We kijken ernaar uit om samen te werken met Renault e.dams en de renstal een uniek concurrentievoordeel te bieden via zijn design en activiteiten."

Richard Mille blijft de officiële tijdwaarnemer van het team. Zijn succes steunt op drie essentiële pijlers: de allerbeste technische innovaties combineren met kunst en een functionele architectuur om het horloge alsmaar ergonomischer te maken zonder daarbij te raken aan de essentie van het erfgoed en de cultuur in de sector van de tophorloges. Al sinds de geboorte van de horlogemaker engageert Richard Mille zich om technieken en materialen uit de meest innovatieve sectoren te gebruiken, van de Formule 1 tot de ruimtevaart, om zo een buitengewoon, compromisloos horloge zonder gadgetallures te creëren.

"Dat is heel eenvoudig voor ons: ondanks onze sterke betrokkenheid bij de Formule 1, historische races en evenementen, houdt Richard Mille zijn blik stevig op de toekomst gericht," verklaarde Richard Mille. "En aangezien de Formule E ontegensprekelijk de toekomst belichaamt, willen we ook daartoe bijdragen om te anticiperen op zijn evolutie. Renault e.dams leidt de dans in deze vernieuwende competitie en is dan ook een natuurlijke partner voor een merk zoals het onze, dat zich concentreert op de integratie van nieuwe concepten om een avant-gardistische visie op de horlogewereld te bewerkstelligen. En als kers op de taart, zijn we goed bevriend."

Het 8Js-logo bevestigt de verlenging van het partnerschap met het favoriete kledingmerk van de renstal. 8Js zal de officiële kleding van het team leveren, die qua kleuren en stijl perfect aansluiten bij het nieuwe model van de bolide en die tegelijk getuigt van het talent van het jonge merk op het gebied van coupes, functionaliteit en elegantie.

"8Js is al een partner sinds het team werd opgericht," aldus Sacha Prost. "We hebben geluk om deel uit te maken van een team dat onze passie voor racen deelt. De eerste twee seizoenen werden bekroond met zeges en titels en we hopen dat de toekomst nog beter wordt."

Tot slot blijft ook LEMO Connectors het team begeleiden als officiële partner. Als marktleider in het ontwerp en de productie van precisieconnectoren en -kabels op maat levert LEMO hoogwaardige Push-Pull-connectoren die worden gebruikt in de meest veeleisende sectoren: geneeskunde, industriële controle, tests en metingen, audio/video en telecommunicatie.

"De keuze voor Renault e.dams als partner is een vanzelfsprekend gegeven voor LEMO," voegde Alexandre Pesci, Algemeen Directeur van LEMO toe. "Ik ken Alain en Nicolas Prost al verscheidene jaren en wilde onze zichtbaarheid uitbreiden naar nieuwe autocompetities. De Formule E heeft een aanzienlijke impact gehad sinds zijn lancering: dit is een fantastisch platform om nieuwe producten, materialen en technologieën met betrekking tot precisiekabels te promoten. We kunnen dan ook nauwelijks wachten om de toekomstige ontwikkelingsmogelijkheden van dit partnerschap te bestuderen."

"Ik ben verheugd eindelijk de kleuren te mogen voorstellen waarmee we onze twee titels in 2016-2017 zullen verdedigen," aldus een enthousiaste Alain Prost, mede-eigenaar van Renault e.dams. "Onze ambitie blijft dezelfde als de voorbije twee jaar: de team- en pilotentitel op onze naam schrijven. We beschikken over een uitstekend exploitatieteam en een sterk partnerschap met Renault dat ons een solide technische oplossing levert. Bovendien kunnen we rekenen op twee uitstekende piloten die complementair zijn en elkaar goed begrijpen. De cohesie en samenwerking uit zich op alle niveaus en dat is cruciaal. Daarvoor wil ik de hele renstal bedanken. Dit jaar is onze motivatie sterker dan ooit, al staan we ook voor de grootste uitdaging ooit."

"De nieuwe Renault Z.E.16 is prachtig om te zien en we kijken er naar uit om opnieuw te strijden in deze sterke categorie," besluit Jean-Paul Driot, mede-eigenaar van Renault e.dams. "Alles wat we in het verleden geleerd hebben, moeten we nu in de praktijk brengen om onze doelstelling te halen. Die doelstelling blijft ongewijzigd: de twee kampioenstitels winnen, wedstrijden op onze naam schrijven en zoveel mogelijk punten scoren."

Documenten

Renault e.dams onthult zijn nieuw dynamisch model voor het FIA-Kampioenschap Formule E 2016-2017

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault e.dams onthult zijn nieuw dynamisch model voor het FIA-Kampioenschap Formule E 2016-2017
Renault e.dams onthult zijn nieuw dynamisch model voor het FIA-Kampioenschap Formule E 2016-2017