Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault - Easy Life since 1898

Le 30 Maart 2018

Doorheen zijn 120-jarige geschiedenis heeft Renault drie levens gehad. Dat van de oprichter (1898-1944), dat van de nationale regie (1945-1995) en dat van Renault SA (1995-vandaag). Toch zijn die drie levens verweven tot het verhaal van een autoconstructeur, die zich steeds heeft kunnen aanpassen aan de veranderende geschiedenis en die zichzelf keer op keer opnieuw heeft uitgevonden op het ritme van de maatschappij en de economie.

Doorheen zijn 120-jarige bestaan wist Renault steeds perfect in te spelen op de verwachtingen van een alsmaar groter en internationaler doelpubliek en om een centrale plaats te verwerven in de autowereld en zijn eigen doelstellingen. Daartoe mat en analyseerde de autoconstructeur voortdurend de maatschappelijke veranderingen van een wereld van mobiliteit waarin de vrijheid om zich te verplaatsen, te reizen en te ondernemen dag na dag belangrijker werden. Renault dankt zijn voortbestaan aan zijn inzicht in de levenswijzen en gebruiken en aan zijn wil om de mens centraal te plaatsen in de wereld van de auto en de techniek.

Al sinds de oorsprong van het merk hanteert Renault dezelfde basisidee over auto’s: een auto moet doordrongen zijn van waarden en referenties die passie, ontdekkingen, gezin, werk, vrije tijd, emancipatie enz. verenigen.

Documenten

Renault - Easy Life since 1898

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault - Easy Life since 1898
Renault - Easy Life since 1898