Communiqué de presse
Communiqué de presse

Renault Captur Helly Hansen

Renault en Helly Hansen slaan de handen in elkaar. De specialist in sport- en vrijetijdskleding diende als inspiratiebron voor de eerste Renault Captur met Extended Grip, een systeem dat in alle omstandigheden de nodige grip garandeert.

De beperkte reeks Helly Hansen oogt ook heel fraai door als enige model in het Captur-gamma de kleur Vlammenrood te combineren met een zwart of wit dak. Die kleur komt bovendien terug in het interieur. De bumperbeschermers voor en achter en de zwarte gefacetteerde lichtmetalen velgen van 17 duim maken de avontuurlijke look van de kleine cross-over compleet.

Renault Captur Helly Hansen beschikt standaard over de aanraaktablet R-Link en tal van nieuwe voorzieningen die het rijcomfort naar een hoger niveau tillen.

Exclusief voor deze beperkte reeks wordt ook een lederen bekleding in optie aangeboden.

De beperkte reeks Captur Helly Hansen is verkrijgbaar in combinatie met alle motoren uit het Captur-gamma en wordt vanaf september leverbaar in België en Luxemburg.

Le 05 Mei 2014

Renault Captur, de eerste stedelijke cross-over van het merk, breidt zijn gamma uit met een nieuwe beperkte reeks, die Helly Hansen werd gedoopt. Ze werd dan ook ontwikkeld in samenwerking met het gelijknamige Noorse merk van sport- en vrijetijdskledij, dat in 1877 werd opgericht. Dat resulteerde in een meer uitgesproken avontuurlijke look met de speciaal voorbehouden koetswerkkleur Vlammenrood, bumperbeschermers in gris platine voor en achter en gefacetteerde zwarte 17"-velgen. Het logo "HH" op de vleugels herinnert aan het partnerschap met Helly Hansen.

Captur Helly Hansen is verkrijgbaar in diverse kleuren (naargelang het land) en kleurcombinaties:

 • Vlammenrood met zwart of ivoorkleurig dak
 • Sterzwart met ivoorkleurig dak
 • Cassiopée grijs met zwart dak
 • Ivoorwit met zwart dak
 • Mokkabruin met ivoorkleurig dak
 • Mokkabruin met zwart dak

Voor de beperkte reeks Helly Hansen rust Renault zijn Captur voor het eerst uit met lederen zetels in optie. Bovendien kreeg het interieur specifieke designelementen aangemeten, zoals de rode inleg voor het instrumentenbord, het koolstofvezelmotief op het stuur, de verchroomde deurdrempels en de overtapijten vooraan.

Meer grip om het rijgemak in alle omstandigheden te verhogen

Captur Helly Hansen wordt standaard uitgerust met het gripoptimalisatiesysteem Extended Grip, dat in 2013 werd gelanceerd op Renault Scénic X-Mod.

Dat geavanceerde tractiecontrolesysteem is een evolutie van de antislipregeling die de auto meer tractie geeft in moeilijke rijomstandigheden (sneeuw, modder, zand, enz.) en zo een maximum aan vertrouwen inboezemt.

Door de draaiknop op de middenconsole manueel te activeren, kan de bestuurder de gewenste bijstandsmodus kiezen: "weg", "losse ondergrond" en "expert". De "weg"-modus, die standaard is ingeschakeld, is de juiste modus voor een harde ondergrond (zowel droog als nat of bevroren) en stemt overeen met de klassieke afstelling van de antislipregeling. Als er een andere modus actief is, gaat de wagen vanaf 40 km/u automatisch weer over naar de wegmodus.

Door voor "losse ondergrond" te opteren, delegeert de bestuurder het beheer van de aandrijfwielen aan het systeem "Extended Grip". Deze modus wijzigt automatisch de sturing van het motorkoppel en de remmen om meer wielslip vooraan toe te staan. Zo kunnen de vierseizoensbanden (M+S) modder en zand beter afvoeren om extra grip te vinden en vooruit te komen.

In de "expert"-modus kiest de bestuurder zelf het motorkoppel om zelf zijn acceleratie te doseren terwijl de sturing van de remmen aan het systeem wordt gedelegeerd.

Het "Extended Grip"-systeem wordt systematisch gecombineerd met "Mud & Snow"-banden met een specifiek loopvlak om modder, zand en sneeuw doeltreffender af te voeren.

Als aanvulling op de R-Link-multimediatablet met aanraakscherm beschikt de beperkte reeks Renault Captur Helly Hansen over de volgende uitrusting:

 • ·         Europa wegenkaart voor het navigatiesysteem
 • ·         Automatische airconditioning
 • ·         Omkeerbare en wasbare koffervloer
 • ·         Parkeersensoren of parkeercamera
 • ·         Elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels
 • ·         Gecombineerde zetelbekleding TEP/stof of leder
 • ·         Handenvrije contactkaart
 • ·         Donker getinte achterruiten

Alle motorversies van het Renault Captur-gamma zijn beschikbaar op de beperkte reeks Helly Hansen: Energy TCe 90, TCe 120 met automatische EDC-transmissie, Energy dCi 90 met handgeschakelde versnellingsbak of automatische EDC-transmissie.

De beperkte reeks Captur Helly Hansen wordt vanaf september verkrijgbaar in België en Luxemburg.

Over het merk Helly Hansen

Helly Hansen, dat in 1877 werd opgericht in Noorwegen, beschermt en ondersteunt professionals bij al hun avonturen op oceanen en bergen overal ter wereld. Hun kleding, ontwikkeld op basis van een mix van Scandinavisch design en kennis opgedaan op de meest extreme plaatsen van onze aarde, geven dragers het vertrouwen om overal ter wereld de meest extreme omstandigheden het hoofd te bieden. Het merk vond 130 jaar geleden de eerste waterdichte stoffen uit, creëerde in de jaren zestig de eerste poolstoffen en introduceerde in de jaren zeventig de eerste onderkleding met Lifa ® -technologie. Vandaag is Helly Hansen de officiële kledingpartner van meer dan zestig skistations en berggidsbedrijven en kleedde het merk al meer dan 33.000 professionele bergbeklimmers. De producten van Helly Hansen worden momenteel verdeeld in meer dan veertig landen.

Voor meer informatie over de jongste collecties van Helly Hansen, kunt u terecht op www.hellyhansen.com .

Documenten

Renault Captur Helly Hansen

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Renault Captur Helly Hansen
Renault Captur Helly Hansen