Communiqué de presse
Communiqué de presse

RENAULT BRENGT REVOLUTIE TEWEEG IN HET BESTELWAGENSEGMENT MET NIEUWE RENAULT KANGOO EN NIEUWE RENAULT EXPRESS

•  Nieuwe Renault KANGOO VAN positioneert zich hoger op de ladder met een nog rijkere uitrusting en een belangrijke innovatie: Easy Side Access voor een vlottere zijdelingse toegang.

In zijn versie voor particulieren speelt Nieuwe Renault KANGOO perfect in op de behoeften van dynamische gezinnen en vriendengroepen, met een elegant design en nog meer comfort.

• Nieuwe Renault KANGOO VAN en Nieuwe Renault KANGOO worden ook leverbaar in een elektrische versie.

• Nieuwe Renault EXPRESS VAN beantwoordt aan de behoeften van klanten die een betere verhouding prijs/prestaties zoeken en biedt het grootste opbergvolume in zijn klasse.

In zijn versie voor particulieren, die enkel buiten Europa wordt verkocht, mikt Nieuwe Renault Express op veelzijdigheid, met vijf volwaardige plaatsen en een groot laadvolume.

Le 12 November 2020

12 november 2020.  Om aan ieders behoeften te voldoen, onthult Renault Nieuwe Kangoo en Nieuwe Express, die allebei verkrijgbaar worden als lichte vracht en personenwagen. Dit complementaire gamma van vier voertuigen zal vanaf de lente van 2021 worden gecommercialiseerd.

“Eens te meer brengt Renault een revolutie teweeg in het segment van de bestelwagens en bestelbreaks, met Nieuwe Kangoo en Nieuwe Express. Deze complementaire nieuwe modellen zullen een antwoord bieden op de meest uiteenlopende behoeften van zakelijke en particuliere bestuurders. Kangoo is een iconisch voertuig waarvan sinds 1997 al meer dan vier miljoen exemplaren werden verkocht. Renault verrast bovendien met de innovatieve Easy Side Access voor Nieuwe Kangoo Van, om zijdelings laden en lossen te vergemakkelijken. Nieuwe Kangoo Van en Nieuwe Kangoo zullen ook allebei worden aangeboden in een elektrische versie, om in te spelen op de uitdagingen van de stedelijke mobiliteit.   Mark Sutcliffe, Alliantiedirecteur van de afdeling bedrijfsvoertuigen

Nieuwe Kangoo Van, de innovatieve bestelwagen met een atletische en dynamische stijl, richt zich voornamelijk tot veeleisende wagenparken, zelfstandigen en handelaars, die op zoek zijn naar een voertuig op maat, dat over de recentste technologieën voor professionals beschikt.

Met zijn belangrijke innovaties Easy Side Access en Easy Inside Gallery biedt Nieuwe Kangoo Van een revolutionair nieuwe manier van werken.

- Easy Side Access: deze innovatie, die vooral in het stadscentrum haar nut bewijst, geeft de klant vlot toegang tot de laadruimte, en dat ongeacht de parkeerbeperkingen. Omdat hij geen centrale stijl meer heeft, biedt Nieuwe Kangoo Van de breedste toegang op de markt: 1.416 millimeter, hetzij twee keer zo groot als bij het vorige model.

- Easy Inside Gallery: dit wegklapbare interieurimperiaal, nog een innovatie van Renault, maakt het mogelijk om lange en volumineuze voorwerpen door te schuiven tot boven de passagier om zo ruimte vrij te maken op de grond.

Nieuwe Kangoo Van onderscheidt zich bovendien door een meer gespierd design. De voorkant werd volledig hertekend en verticaler gemaakt, met een chroomlijn tussen het radiatorrooster en de voorbumper. Nieuwe Kangoo Van, die werd getooid met gebeitelde flanken en geprononceerde schouders, kiest resoluut voor een hogere positionering dankzij zijn geslaagde afwerkingen en verchroomde inzetstukken. Zijn gloednieuwe interieur omvat een horizontaal dashboard met tal van opbergvakken. De nieuwe, volledig hertekende zetels tillen het comfort en de duurzaamheid bij intensief gebruik naar een hoger niveau.

Nieuwe Kangoo Van beschikt over het multimediasysteem Renault EASY LINK en nieuwe rijhulpsystemen zoals de digitale Permanent Rear View-binnenspiegel. Dit gehomologeerde nieuwe systeem verzekert een uitstekend zicht achteruit, wat zeker bij een voertuig zonder achterruiten bijzonder praktisch is. Andere nieuwigheden zijn de stabiliteitscontrole voor aanhangwagens (Trailer Swing Assist) en het actieve remhulpsysteem AEBS (Advanced Emergency Braking System).

Nieuwe Kangoo Van biedt een ongeëvenaarde verscheidenheid aan koetswerkversies en motoren: hij wordt leverbaar in twee lengtes, met een handgeschakelde en automatische versnellingsbak, en met diesel-, benzine- en elektromotoren. Zijn nuttige volume gaat van 3,3 tot 3,9 m³ in de standaardversie en van 4,2 tot 4,9 m³ in de lange versie.

Nieuwe Kangoo, de elegante en ruime bestelbreak met vijf volwaardige plaatsen, beantwoordt perfect aan de behoeften van dynamische gezinnen en vriendengroepen, dankzij een hertekend design, extra comfort en uitrusting en nieuwe rijhulpsystemen. Zo behoudt hij alle uitgekiende mogelijkheden in termen van moduleerbaarheid, die ook bij zakelijke Kangoo-klanten (besturen, gemeenschappen, verenigingen) in de smaak vallen.

Nieuwe Kangoo Van en Nieuwe Kangoo zullen van de band rollen in de fabriek van Maubeuge (Frankrijk). Ze worden zowel binnen als buiten Europa (*) gecommercialiseerd.

Nieuwe Express Van, de praktische en efficiënte bestelwagen, richt zich in de eerste plaats tot jonge ondernemers en kleine wagenparken die op zoek zijn naar de beste verhouding prijs/prestaties en voldoet aan hun elementaire behoeften.

Nieuwe Express Van meet zich de typische stijlelementen van het merk Renault aan en toont zich tegelijk modern en robuust. Met zijn versterkte zetels tilt het nieuwe interieur de kwaliteit en het comfort naar een hoger niveau. Er werd ook bijzondere aandacht besteed aan de opbergvakken en de ergonomie. Zo biedt Nieuwe Express Van het grootste opbergvolume in zijn klasse (48 liter), alsook een laadvolume van 3,3 tot 3,7 m³.

Ook beschikt hij over het multimediasysteem Renault EASY LINK en over diverse rijhulpsystemen zoals de achteruitkijkassistent (Rear View Assist), de dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Warning), de parkeersensoren voor- en achteraan (Front & Rear Park Assist), en natuurlijk een groothoekspiegel (Wide View Mirror).

Nieuwe Express, de veelzijdige en zuinige bestelbreak, beschikt over vijf volwaardige plaatsen en een groot laadvolume. Hij richt zich tot ondernemers voor een gemengd gebruik (zakelijk en familiaal), maar ook tot zelfstandigen en handelaars.

Nieuwe Express Van en Nieuwe Express worden geproduceerd in de Renault-fabriek van Tanger (Marokko).

Nieuwe Express Van zal zowel binnen als buiten Europa (*) worden gecommercialiseerd.

Nieuwe Express zal enkel buiten Europa (*) worden gecommercialiseerd.

(*) De commercialiseringslanden buiten Europa zullen begin 2021 worden vrijgegeven.

Nieuwe Kangoo Van en Nieuwe Express Van: de kracht van Renault Pro+ voor zakelijke gebruikers

- Renault, al meer dan 120 jaar een expert op de markt van de bedrijfsvoertuigen, geeft zakelijke gebruikers toegang tot een onovertroffen knowhow dankzij het merk Renault Pro+, voertuigen en services op maat van ondernemingen en een specifiek netwerk met 650 zaken over de hele wereld.

- Groupe Renault is al sinds 1998 Europees marktleider in het segment van de bestelwagens en bestelbreaks, en dat voor het 21ste jaar op rij.

- Renault is ook al negen jaar op rij pionier en marktleider in het segment van de elektrische bedrijfsvoertuigen in Europa, en leverde een op twee elektrische voertuigen in dit segment. Sinds 2011 is Kangoo Z.E. het meest verkochte elektrische bedrijfsvoertuig van Europa, met een totale verkoop van meer dan 50.000 exemplaren.

- Renault zal zijn volledige gamma bestelwagens en bestelbreaks tegen 2022 elektrificeren.

Documenten

RENAULT BRENGT REVOLUTIE TEWEEG IN HET BESTELWAGENSEGMENT MET NIEUWE RENAULT KANGOO EN NIEUWE RENAULT EXPRESS

Voir le document Voir la médiathèque

Documenten

RENAULT BRENGT REVOLUTIE TEWEEG IN HET BESTELWAGENSEGMENT MET NIEUWE RENAULT KANGOO EN NIEUWE RENAULT EXPRESS
RENAULT BRENGT REVOLUTIE TEWEEG IN HET BESTELWAGENSEGMENT MET NIEUWE RENAULT KANGOO EN NIEUWE RENAULT EXPRESS