Communiqué de presse
Communiqué de presse

Qualcomm en Renault Group willen hun strategische samenwerking uitbreiden naar Renaults nieuwe elektrische en softwarebedrijf Ampere, om samen een gecentraliseerde platformarchitectuur te ontwikkelen voor software-gedefinieerde elektrische voertuigen die worden aangedreven door het Snapdragon Digital Chassis.

Renault Group en Qualcomm Technologies, Inc. willen een strategische langetermijnsamenwerking aangaan met onder meer: 

  • Qualcomm Technologies, of een van zijn filialen, wil investeren in Ampere, de specifieke elektrische en softwaredivisie van Renault Group.
  • De gezamenlijke ontwikkeling van ultraperformante computerplatformen op basis van Snapdragon® Digital Chassis™ Solutions voor de volgende generatie van Software Defined Vehicles van Renault Group
  • Ultraperformante platforms, bekend als ‘Software Defined Vehicle Platforms’, zullen naar verwachting in 2026 beschikbaar zijn en ter beschikking worden gesteld van de automotive OEM-partners van Qualcomm Technologies
  • Er werd een commerciële overeenkomst gesloten over Snapdragon Digital Chassis-producten die het Software Defined Vehicles-platform van Renault Group ondersteunen.

Le 08 November 2022

Renault Group en Qualcomm Technologies, Inc. kondigden vandaag aan dat de bedrijven van plan zijn om hun technologische samenwerking verder uit te breiden met plannen om een gecentraliseerde computerarchitectuur af te leveren voor de volgende generatie van Software Defined Vehicles van Renault. De ultraperformante voertuigplatformen, bekend als ‘Software-Defined Vehicle (SDV) Platforms’, zouden gebaseerd zijn op Snapdragon® Digital Chassis™-oplossingen van Qualcomm Technologies, Inc. en digitale cockpitconnectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS) ondersteunen. De bedrijven kondigden ook aan dat Qualcomm Technologies, of een van zijn filialen, ook zal investeren in Ampere, de specifieke elektrische en softwaredivisie van Renault Group.

“Van mobiel tot auto met geavanceerde en revolutionaire technologie, het Software Defined Vehicle is de toekomst van de auto-industrie: het draait allemaal om het voldoen aan de verwachtingen op het gebied van functionaliteit en diensten en tegelijkertijd het beheersen van complexiteit en kosten. Renault Group versterkt zijn strategische samenwerking met Qualcomm Technologies, een belangrijke speler op het gebied van mobiele en autotechnologie, om het eerste open en horizontale Software Defined Vehicle-platform naar de automarkt te brengen. De expertise van Renault Group op het vlak van autotechnologie in combinatie met het beproefde leiderschap van Qualcomm Technologies in ultraperformante halfgeleiders, software en systeemplatformen met laag vermogen zal ons in staat stellen een schaalbare, competitieve en innovatieve basis voor Software Defined Vehicle-platformen te bieden om het dienstenecosysteem te stimuleren en waarde te bieden aan onze klanten.” Luca de Meo, CEO van Renault Group

 

 "Qualcomm is erg trots op zijn relatie met Renault Group en de uitbreiding van onze samenwerking om gezamenlijk de auto van de toekomst te definiëren met geavanceerde halfgeleiders, software en diensten. We zijn verheugd dat onze Snapdragon Digital Chassis-oplossingen een centrale rol zullen spelen bij de lancering van hun volgende generatie software-gedefinieerde voertuigen en de digitale transformatie van de auto zullen helpen versnellen. “ Cristiano Amon, president en CEO van Qualcomm Incorporated.

Het Software Defined Vehicle aandrijven met geavanceerde technologische oplossingen

In het kader van de voortdurende technologische samenwerking tussen de ondernemingen zijn Renault Group en Qualcomm Technologies van plan om een SDV-architectuur van de volgende generatie aan te bieden die uitbreidbare en flexibele oplossingen gebruikt om aan de veranderende behoeften en vereisten van voertuigen te voldoen.

Vanaf 2026 zullen Renault-voertuigen het SDV-platform gebruiken, inclusief nieuwe generaties van het Snapdragon Digital Chassis, ontworpen om nieuwe Android-cockpits aan te drijven en de ervaring aan boord immersiever en persoonlijker te maken; en andere voertuigfuncties te centraliseren, zoals geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), koetswerk, chassis, telematica, connectiviteit, Power Line Communications (PLC), veiligheid en cyberbeveiliging in de Physical Computer Unit (PCU).  Dit optimaliseert de hardware- en softwarekosten, waardoor verbinding kan worden gemaakt met de Physical Interface Unit (PIU), die de zonale interface voorziet van de actuatoren van het voertuig.  Parallel daarmee is de SDV-architectuur ontworpen om open te staan voor andere voertuigfabrikanten.

Sourcingovereenkomst: om de kosten van het Software Defined Vehicle te optimaliseren

Door samen te werken met Qualcomm Technologies, een van de wereldleiders in halfgeleiders en software, wil Renault Group zijn ontwikkelings- en commercialisatieplannen optimaliseren via een gezamenlijke ontwikkelingsaanpak die de juiste platformcapaciteiten op systeemniveau biedt voor hardware, software en diensten.

De groeiende technologische samenwerking tussen Renault Group en Qualcomm Technologies ging van start in 2018. Sindsdien heeft Renault Snapdragon Cockpit Platforms toegevoegd aan het OpenR Link-multimediasysteem van Renault Megane E-Tech Electric en heeft het plannen om Snapdragon Digital Chassis-oplossingen te gebruiken om hun bestuurders en passagiers naadloze connectiviteit en intelligente ervaringen in de auto te bieden.

Over Qualcomm

Qualcomm is 's werelds grootste vernieuwer van draadloze technologieën en de drijvende kracht achter de ontwikkeling, lancering en uitbreiding van 5G. Toen ze de telefoon met het internet verbonden, was de mobiele revolutie geboren. Tegenwoordig maken hun baanbrekende technologieën het mobiele ecosysteem mogelijk en zijn ze te vinden in elke 3G-, 4G- en 5G-smartphone. Ze brengen de voordelen van mobiel naar nieuwe industrieën, waaronder de auto-industrie, het Internet of Things (IoT) en de computerindustrie, en effenen het pad voor een wereld waarin alles en iedereen naadloos kan communiceren. Qualcomm Incorporated omvat een licentiebedrijf, QTL, en het overgrote deel van hun octrooiportefeuille. Qualcomm Technologies, Inc, een dochteronderneming van Qualcomm Incorporated, exploiteert samen met haar dochterondernemingen vrijwel al haar engineering-, onderzoeks- en ontwikkelingsfuncties, alsmede vrijwel al haar product- en dienstenactiviteiten, waaronder haar halfgeleiderbedrijf QCT.

Snapdragon en Digital Chassis zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Qualcomm Incorporated. Snapdragon is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en/of haar dochterondernemingen.

Documenten

Partnerschap Renault en Qualcomm (WORD)

Partnerschap Renault en Qualcomm (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

Partnerschap Renault en Qualcomm (WORD)
Partnerschap Renault en Qualcomm (PDF)
Partnerschap Renault en Qualcomm (WORD)
Partnerschap Renault en Qualcomm (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vijf merken – Renault, Dacia, LADA, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2021 2,7 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 160.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/