Persbericht
Persbericht

PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE

  • Op 20 juli 2023 volgt Philippe Krief Laurent Rossi op als CEO van het merk Alpine. Hij zal zijn functie van Directeur Engineering en Productprestaties van het merk blijven uitoefenen in afwachting van de komst van zijn opvolger. Als lid van het Leadership Team van Renault Group rapporteert hij aan Luca de Meo, CEO van Renault Group.
  • Laurent Rossi zal zich voortaan toeleggen op speciale projecten in verband met de transformatie van Renault Group.

op 20 Juli 2023

“Ik wil Laurent bedanken voor zijn onvermoeibare inzet tijdens deze twee jaar aan het hoofd van Alpine. Laurent zette een duidelijke en ambitieuze strategie voor het merk op poten. Hij heeft Alpine in de beste omstandigheden geplaatst om zijn doelstellingen op lange termijn te bereiken. Alpine is nu klaar om een nieuwe fase van zijn ontplooiing in te gaan en een merk van de toekomst te worden. Philippe combineert een jarenlange ervaring in de sector, een grote technische kennis en leiderschapskwaliteiten die essentieel zijn voor het succes van ons project, met onder meer de lancering van de nieuwe wagens van het merk vanaf volgend jaar. Ik heb alle vertrouwen in Philippe en zijn team om Alpine naar nieuwe hoogten te brengen”, verklaart Luca de Meo, CEO Renault Group.

 

Philippe Krief studeerde af aan de École Nationale Supérieure de Techniques Avancées en werkte in het verleden voor Michelin en de Fiat-groep. Na deze ervaringen zette hij zijn carrière voort bij Ferrari en later bij Maserati, respectievelijk als directeur van de voertuigafdeling en technisch directeur van het merk Alfa Romeo. Sinds juni 2016 was Philippe Krief opnieuw actief bij Ferrari, waar hij de functie van Directeur Engineering uitoefende. Hij werd op 21 februari 2023 benoemd tot Directeur Engineering en Productprestaties van het merk Alpine.

Documenten

PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (WORD)

PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/Documenten

PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (WORD)
PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (PDF)
PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (WORD)
PHILIPPE KRIEF BENOEMD TOT CEO VAN HET MERK ALPINE (PDF)

Renault Group staat aan de vooravond van een nieuwe mobiliteit. Gesterkt door zijn alliantie met Nissan en Mitsubishi Motors en zijn unieke expertise op het vlak van elektrificering kan Renault Group rekenen op de complementariteit van zijn vier merken – Renault, Dacia, Alpine en Mobilize – en biedt het zijn klanten duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. Renault Group is gevestigd in meer dan 130 landen en verkocht in 2022 2,1 miljoen voertuigen. Hij verenigt bijna 110.000 medewerkers die dagelijks zijn bestaansreden belichamen zodat mobiliteit ons dichter bij elkaar kan brengen. Renault Group is klaar voor uitdagingen op de weg en op het circuit en zet zich in voor een ambitieuze en waardevolle transformatie. Die spitst zich toe op de ontwikkeling van nieuwe technologieën en diensten, en van een nieuw gamma voertuigen dat nog competitiever, nog evenwichtiger en geëlektrificeerd is. In lijn met de milieu-uitdagingen heeft Renault Group de ambitie om tegen 2040 koolstofneutraal te zijn in Europa. https://www.renaultgroup.com/