Communiqué de presse
Communiqué de presse

Persbericht van de Renault Groep

Le 14 Januari 2016

Na de bekendmaking door het United States Environmental Protection Agency (EPA) van de aanwezigheid van software van het "Defeat Device"-type bij een belangrijke autoconstructeur werd door de Franse regering een onafhankelijke technische commissie opgericht.

Die onafhankelijke technische commissie, die Commission Royal wordt genoemd, heeft als doel na te gaan of vergelijkbare software aanwezig is in de voertuigen van Franse constructeurs.

Tegen die achtergrond test de Franse keuringsorganisatie UTAC momenteel 100 voertuigen in het verkeer. Daarvan zijn 25 voertuigen van het merk Renault, wat overeenstemt met het marktaandeel van Renault in Frankrijk.  Eind december 2015 werden al 11 voertuigen getest, waarvan 4 Renaults, waardoor de Franse overheid op intensieve en vruchtbare manier in dialoog kon gaan met de ingenieurs van Renault.

Op dit ogenblik is de Direction Générale de l'Energie et du Climat (DGEC), die uit hoofde van het Franse ministerie van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Energie, de belangrijkste gesprekspartner is van de onafhankelijke technische commissie, van mening dat uit de lopende procedure niet zou blijken dat sjoemelsoftware aanwezig is in de voertuigen van Renault.

Dat is goed nieuws voor Renault.

Door de lopende tests zullen nieuwe, verbeterde oplossingen vroeger kunnen worden ingevoerd in zowel nieuwe Renaults als de voertuigen in het verkeer. De Renault Groep heeft namelijk beslist die snel te introduceren in de vorm van een Uitstootplan, dat tot doel heeft het energierendement van onze voertuigen verder te versterken.

Parallel daarmee heeft de DGCCRF beslist ter plaatse een bijkomend onderzoek te laten uitvoeren, dat tot doel heeft de eerste elementen die het resultaat zijn van de analyse door de onafhankelijke technische commissie definitief te bevestigen.

De DGCCRF heeft zich begeven naar de Maatschappelijke zetel, het Centre Technique van Renault in Lardy en het Technocentre van Guyancourt.

De teams van Renault verlenen hun volledige medewerking aan de Commission Royal en de bijkomende onderzoeken waartoe het ministerie van Economie heeft beslist.

Na het succes van de COP 21 wil Renault zijn investeringen in industriële oplossingen voor het behoud van de planeet versnellen.

De Renault Groep staat nu al in de top 3 (1ste in 2013, 2de in 2014) van de ondernemingen met de beste programma's voor het verkleinen van hun CO2-voetafdruk. De voorbije 3 jaar heeft de Renault Groep concreet de CO2-voetafdruk van zijn voertuigen 10% kleiner gemaakt.

 

 

Documenten

Persbericht van de Renault Groep

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Persbericht van de Renault Groep
Persbericht van de Renault Groep