Persbericht
Persbericht

Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit

  • Renault en ontwerpster Sabine Marcelis vieren samen 30 jaar Twingo 
  • Een unieke elektrische concept-car, gezamenlijk ontwikkeld door de Renault-teams en de ontwerpster 
  • Een artistieke herinterpretatie van de iconische Twingo uit 1993

op 27 Juni 2023

Ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van zijn iconische Twingo heeft Renault een beroep gedaan op de internationaal gerenommeerde ontwerpster en hedendaagse kunstenares Sabine Marcelis om dit iconische model opnieuw vorm te geven en een artistieke interpretatie van de in 1993 gelanceerde Twingo voor te stellen.

Sabine Marcelis won de jongste editie van de 'ELLE DECO International Designer of the Year Award', waardoor ze zich tot de meest invloedrijke ontwerpsters ter wereld mag rekenen. Haar indrukwekkende kunstinstallaties wisten een internationaal publiek te verleiden, van design- en kunstliefhebbers op Art Basel tot bezoekers van talloze musea over de hele wereld.

In navolging van Mathieu Lehanneur, die de zestigste verjaardag van de 4L vierde met Suite N°4, en Pierre Gonalons, die de vijftigste verjaardag van de R5 in de kijker zette met de R5 Diamant Concept, mocht ontwerpster Sabine Marcelis de iconische Twingo onder handen nemen. De Nederlandse ontwerpster staat bekend om haar werk met pure, elegante vormen, haar bijzondere affiniteit met licht en haar beheersing van grensverleggende technologieën voor een beter materiaalgebruik.

De eerste fase van het project bestond uit een gedetailleerde verkenning van Twingo, waarbij we terugkeerden naar zijn meest herkenbare kenmerken: zijn iconische monovolumesilhouet, zijn kenmerkende koplampen en zijn moduleerbare interieur met een ongelooflijke gevoel van ruimte en helderheid.

Daarna legde ze zich minutieus toe op de transparantie en de interactie tussen kleuren en materialen. Het resultaat is verbluffend: een unieke Twingo, die tegelijk trouw blijft aan de essentie van het iconische model, 30 jaar na zijn creatie.

"De samenwerking met Renault begon met een uitnodiging om Twingo opnieuw uit te vinden ter gelegenheid van zijn dertigste verjaardag. Het was voor mij een fantastische kans en een nieuw werkgebied want ik had nooit eerder een auto ontworpen. Werken aan zo'n iconische en populaire auto was een echte uitdaging, vooral gezien de omvang van het project. Het was een kans om iets echt innovatiefs en gedenkwaardigs te creëren," zegt Sabine Marcelis.

Deze samenwerking tussen Renault en Sabine Marcelis getuigt als geen ander van waarden als artistieke en creatieve vrijheid. Renaults toewijding aan elektrische auto's – de concept-car beschikt over een retrofitkit – en de innovatieve materiaal- en designbenadering van Sabine Marcelis creëren de perfecte synergie om de verjaardag van de iconische Twingo te vieren, waarbij de auto in een heel nieuw daglicht wordt gesteld. Deze unieke en onverwachte concept-car verenigt de emblematische Twingo met de artistieke visie van de ontwerpster en biedt een uitgepuurde herinterpretatie van het model.

 

Documenten

Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (WORD)

Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (PDF)

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (WORD)
Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (PDF)
Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (WORD)
Ontwerpster Sabine Marcelis vindt Twingo opnieuw uit (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)