Communiqué de presse
Communiqué de presse

Onthulling van Duster Oroch show car in Sao Paulo

Le 28 Oktober 2014

Renault toont op het 28ste Autosalon van São Paulo (Brazilië) in wereldpremière de Duster Oroch show car. De Duster Oroch show car werd ontwikkeld door het in São Paulo gevestigde Renault Design América Latina (RDAL) en is een stijlstudie voor wat een vrijetijdspick-up zou kunnen worden met plaats voor vijf personen en tegelijk de robuustheid van een echte SUV.

Op het 28ste Salon van São Paulo stelt Renault in wereldpremière de Duster Oroch show car voor. Het gaat om een stijlstudie voor wat een vrijetijdspick-up zou kunnen worden met plaats voor vijf personen en tegelijk de robuustheid van een echte SUV. Pick-ups maken in Zuid-Amerika zowat 75% uit van de markt voor lichte bedrijfsvoertuigen, goed voor iets meer dan 920.000 voertuigen. Renault maakte eerder al bekend dat het op die markt met minstens twee modellen aanwezig wil zijn.

Duster Oroch werd getekend door Renault Design América Latina (RDAL) in São Paulo, een van de wereldwijd vijf designcentra van het merk.

De Renault Duster Oroch show car zal te zien zijn in een exclusieve combinatie van tinten in gesatineerd wit en oranje accenten die zijn sportieve roeping aangeven en vooral ook verwijzen naar de wereld van het kitesurfen, die de basisinspiratie leverde voor Duster Oroch. De voorkant van de wagen krijgt de nieuwe merkidentiteit en neemt een aantal designelementen over die eerder al verkend werden met de D-Cross conceptauto, een nieuwe interpretatie van Renault Duster die in 2012 ook al op het Salon van São Paulo te zien was. De forse bumpers voor- en achteraan geven de wagen een uitstraling van sterkte en kracht.

"De Renault Duster Oroch show car verleidt door zijn krachtige en robuuste vormgeving. Hij werd getekend door ons designcentrum in São Paulo en heeft de punch en de emotie van Latijns-Amerikaans design," aldus Laurens van den Acker, Directeur du Design Industriel van de Renault Groep. "Hij laat zich dan wel inspireren door Duster, een wagen met robuustheid en karakter, maar onze lokale teams hebben het design van de show car nog extra frisheid en energie gegeven."

De dakstaven zijn perfect geïntegreerd en beschermen het panoramische glazen dak, dat het interieur licht maakt en een sterk gevoel van ruimte creëert. Achteraan is er een specifiek voor het kitesurfen ontwikkeld systeem waarmee verschillende planken veilig kunnen worden vervoerd.

Met twee camera's achteraan Renault Duster Oroch kan men de omgeving filmen en zijn beste sportieve prestaties vastleggen. Dankzij hun brede opnamehoek van 80° en 140° tonen ze een volledig beeld van de omgeving.

Een royale binnenruimte, een grote bodemvrijheid, 18" velgen (met 255x60 R18-banden) en brede zijdelingse beschermstrips zijn enkele van de elementen die van de Renault Duster Oroch show car een echte avonturier maken. In het dashboard is een multimediascherm ondergebracht waarmee in real time de beelden kunnen worden bekeken van de twee achteraan aan de buitenkant van de dubbele cabine geïnstalleerde camera's. De camera's worden bediend met een draaiknop op de middenconsole.

De zetels van Renault Duster Oroch maken gebruik van de nieuwe "Cover Carving Technology" die de zetels dankzij een bijkomende laag schuimmateriaal in de zetel beter opgewassen maken tegen intensief gebruik. De technologie verbetert ook de afwerkingskwaliteit en maakt een gepersonaliseerde en unieke vormgeving mogelijk.

De kleuren en materialen van Renault Duster Oroch hinten naar de wereld van de watersport, zoals bijvoorbeeld de opvallende accenten in fluo-oranje in het interieur in donker carbon. Een aantal elementen in het interieur zoals het dashboard, de deurpanelen en bepaalde delen van de zetels worden uitgevoerd in een materiaal dat doet denken aan het neopreen van surfpakken.

"Renault Duster Oroch is een concreet voorbeeld van onze strategie voor de ontwikkeling van producten die specifiek zijn afgestemd op onze markten in Latijns-Amerika," legt Denis Barbier, Directeur des Opérations pour la Région Amériques, uit. "Met Renault Duster als basis, die in de regio een van onze bestsellers is, verkent de show car de wereld van de pick-ups, een segment waarin we nu nog niet vertegenwoordigd zijn en dat elk jaar goed is voor zo'n 900.000 voertuigen."

Het Autosalon van São Paulo, dat plaatsvindt van 30 oktober tot 9 november in het Anhembi Exhibition Center aan de noordkant van de stad, is het belangrijkste autosalon van Zuid-Amerika. In 2012 kreeg het iets meer dan 748.000 bezoekers over de vloer.

 

Documenten

Onthulling van Duster Oroch show car in Sao Paulo

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Onthulling van Duster Oroch show car in Sao Paulo
Onthulling van Duster Oroch show car in Sao Paulo