Communiqué de presse
Communiqué de presse

OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA 

Per 1 oktober 2023 wordt Olivier Mony Financieel Directeur van Dacia. Hij voegt zich bij het directiecomité onder leiding van Denis Le Vot, CEO van Dacia, en volgt Duncan Minto op, die Financieel Directeur van het merk Alpine wordt. 

Olivier Mony rapporteert ook aan Thierry PIÉTON, Financieel Directeur van Renault Group.

Le 10 Oktober 2023

Olivier Mony studeerde af aan de ESSEC Business School en begon zijn carrière bij Renault Group in 1993. Na zijn functie als Directeur Managementcontrole op verschillende gebieden zoals R&D, aankoop, productie en voertuigprojecten, werd hij in 2018 aangesteld als Financieel Directeur van de regio Eurazië van Renault Group.

Olivier Mony werd Directeur Managementcontrole Handel bij de Business Unit van Dacia vanaf de oprichting in januari 2021. Op 1 oktober 2023 volgt hij Duncan Minto op als Financieel Directeur van Dacia.

Documenten

OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (WORD)

OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.Documenten

OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (WORD)
OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (PDF)
OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (WORD)
OLIVIER MONY WORDT BENOEMD TOT FINANCIEEL DIRECTEUR DACIA  (PDF)

Geboren in 1968 en vervolgens opnieuw gelanceerd door Renault Group in 2004 in heel Europa en de landen van het Middellandse-Zeegebied, heeft Dacia altijd auto's aangeboden met de beste prijs-kwaliteitverhouding en voortdurend opnieuw gedefinieerd wat essentieel is. Dacia, een disruptief merk, ontwerpt voertuigen die eenvoudig, veelzijdig, betrouwbaar en afgestemd zijn op de levensstijl van de klant. Dacia-modellen zijn maatstaven op de markt geworden: Logan, de nieuwe auto tegen tweedehandsprijzen; Sandero, sinds 2017 jaarlijks de bestverkochte auto aan Europese particulieren; Duster, sinds 2018 de bestverkochte SUV voor particulieren in Europa; Spring, de kampioen van toegankelijke elektrische mobiliteit; Jogger de veelzijdige gezinsauto uit het C-segment. Dacia is aanwezig in 44 landen en heeft sinds 2004 meer dan 8 miljoen voertuigen verkocht. Op de Belgisch-Luxemburgse markt bekleedde het merk Dacia eind 2022 de 9de plaats in de rangschikking van personenwagens en bedrijfsvoertuigen. Bij de verkoop aan particulieren veroverde Dacia de eerste plaats met een marktaandeel van 8,7% dankzij het bevestigde succes van de derde generatie van Sandero en de SUV Dacia Duster. Nieuwe Sandero, die sinds januari 2021 wordt gecommercialiseerd, stond comfortabel op de eerste plaats in de verkoop aan particulieren voor alle segmenten samen, gevolgd door Dacia Duster. Dacia Duster werd bovendien als eerste SUV in het C-segment aan particulieren verkocht.