Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Trafic en Nieuwe Master

Le 12 Juni 2014

Al sinds 1998 is Renault de onbetwiste marktleider bij de bedrijfsvoertuigen in Frankrijk en de rest van Europa , goed voor een marktaandeel van 14,6 procent in 2013.

Om die positie te bestendigen, vernieuwt Renault dit jaar zijn twee bestelwagens met Nieuwe Trafic en Nieuwe Master. Zij vullen Nieuwe Kangoo aan, die halfweg 2013 werd gelanceerd, en voltooien zo de vernieuwing van Renaults bedrijfsvoertuigengamma.

De productie van Nieuwe Trafic verhuist van de Spaanse fabriek (Nissan) naar de Renault-fabriek van Sandouville in Frankrijk. Die van Nieuwe Master blijft in Batilly en die van Kangoo in Maubeuge. Renault bouwt voortaan dus al zijn bedrijfsvoertuigen in Frankrijk.

KORTWEG

Na een succesverhaal van 34 jaar en 1,6 miljoen verkochte voertuigen lanceert Renault de derde generatie van zijn Trafic.

Trafic II, de onbetwiste marktleider in Frankrijk, sloot zijn carrière eind april 2014 op schitterende wijze af met een derde plaats op het podium van de bedrijfsvoertuigen in Europa. Renault was het dan ook aan zichzelf verplicht om alle troeven van Trafic over te nemen en al de rest verder te verbeteren.

Onder zijn robuuste en dynamische koetswerk, dat zich de stijlkenmerken van de nieuwe merkidentiteit aanmeet, kreeg Trafic grotere afmetingen, die het comfort en de functionaliteit ten goede komen. De voorste en achterste overhang werden respectievelijk 10 en 11 centimeter langer En de laadlengte wordt de grootste op de markt: 3,75 meter op de L1-versie en 4,15 meter op de L2. De scheidingswand werd 3 centimeter naar achteren verplaatst om het plaatsaanbod in de volledig herwerkte cabine te vergroten. Het interieur, dat is ontworpen als een waar mobiel kantoor, verenigt tal van nuttige voorzieningen om het leven van professionele gebruikers te vereenvoudigen, zoals houders voor telefoons en tabletcomputers, een opbergruimte voor een laptop en een afneembaar A4-schrijftafeltje.

Nieuwe Trafic wordt aangedreven door de R9M-motor, verkrijgbaar met enkele turbo (90 of 115 pk) of Twin Turbo (120 of 140 pk) en met of zonder stop-startsysteem. Trafic koppelt zijn uitstekende prestaties aan een laag verbruik: zo stelt de Energy dCi 120-Twin Turbo versie zich tevreden met nauwelijks 5,7 l/100 km. Gemiddeld zullen professionele klanten hun verbruik met 1 l/100 km* zien dalen in vergelijking met Trafic II, goed voor een besparing van 1 000 euro** op drie jaar tijd. Nieuwe Trafic, die vanaf juni 2014 kan worden besteld, wordt vanaf de maand september leverbaar in de concessie.

Ook Master, de grote bestelwagen die Renault in Batilly bouwt, geniet een uitstekende positie in zijn segment.

Hij voert niet alleen de Franse hitlijsten aan maar is ook marktleider in Algerije en Marokko. In 2013 veroverde hij een marktaandeel van 11,9 procent in Europa (vierde positie) en 13,4 procent in de regio Euromed-Afrika (tweede positie). Zijn vernieuwing in 2014 heeft als doel om de prestaties te verbeteren en hem beter te laten aansluiten bij de verwachtingen van zijn klanten. Daartoe doen zijn motoren een beroep op de Twin Turbo-technologie om hun vermogen te verhogen (tot 165 pk) en hun verbruik te verlagen (tot 1,5 l/100 km minder). Nieuwe Master tilt zijn comfort- en veiligheidsniveau naar nieuwe hoogten door een ESC-systeem van de jongste generatie aan te bieden.

Dat omvat bovendien de functie 'Extended Grip', een vertrekhulp voor hellingen, een antislingersysteem voor aanhangwagens**, alsook een 'Wide View'-spiegel die de dode hoek elimineert. Tot slot wordt Nieuwe Master verkrijgbaar in de nieuwe, achterwielaangedreven bestelwagenversie L4 (H2 en H3) met enkele wielen, die speciaal werd ontwikkeld voor koerierdiensten. Al deze nieuwigheden gaan hand in hand met een moderne en dynamische restyling van de voorzijde, die zich de nieuwe merkidentiteit van Renault aanmeet. De orderboekjes worden geopend in juni 2014 en het model wordt vanaf september 2014 in de showrooms verwacht.

Meer info in het bjgevoegde persbericht !

Documenten

Nieuwe Trafic en Nieuwe Master

Nieuwe Trafic en Nieuwe Master

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Trafic en Nieuwe Master
Nieuwe Trafic en Nieuwe Master
Nieuwe Trafic en Nieuwe Master
Nieuwe Trafic en Nieuwe Master