Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Scénic : het 20e Renault-model dat vijf EuroNCAP-sterren in de wacht sleept

Le 31 Augustus 2016

Dat resultaat getuigt van het veiligheidsengagement dat Renault ook voor zijn gloednieuwe SCÉNIC (lancering in september 2016) heeft genomen. Met zijn score positioneert hij zich als een van de beste wagens getest volgens het EuroNCAP-protocol dat voor 2016 werd geïmplementeerd. De tests voor 2016 leggen de lat nog hoger en stellen Nieuwe SCÉNIC in staat om zich te onderscheiden met zijn uitgebreide arsenaal aan technologieën, waarvan er sommige volledig nieuw zijn. Zo behaalde Nieuwe SCÉNIC scores van 90 procent voor de bescherming van volwassen inzittenden, 82 procent voor kinderen en 67 procent voor voetgangers.

Passieve veiligheid op het hoogste niveau

Op het gebied van passieve veiligheid (structuur en uitrusting om de inzittenden te beschermen wanneer een aanrijding niet kan worden vermeden) laat Nieuwe SCÉNIC geen twijfel bestaan over zijn kwaliteiten.

Nieuwe SCENIC kan schermen met een structuur met versterkt staal ter hoogte van de zijschorten, de langsliggers, de ruitstijlen en de voeten om de inzittenden van de overlevingscel te beschermen. Sommige van die staalsoorten hebben een ultrahoge elasticiteitsgrens , zodat elke mm 2 een druk van 120 kilogram kan weerstaan. Bovendien maken staalsoorten met voorgeprogrammeerde vervorming aan de buitenkant van het interieur het mogelijk om schokken te absorberen en zo de overlevingscel te beschermen.

Nieuwe SCÉNIC is uitgerust met twee gordijnairbags voor de 1e en 2e zetelrij en twee borstkasairbags voorin. Ook beschikt hij voorin over twee zogeheten adaptieve airbags van de jongste generatie. Zij maken gebruik van sensoren om de kracht van de ontplooiing aan te passen aan de lichaamsbouw van de bestuurder en passagier.

Een veilig en sereen weggedrag dankzij de geïntegreerde technologieën van Nieuwe SCÉNIC

Nieuwe SCÉNIC neemt technologieën van de hogere segmenten over en introduceert diverse innovatieve voorzieningen. Zo is hij als enige auto in het segment van de compacte monovolumes standaard uitgerust met een actieve noodremhulp met voetgangersdetectie. Om de bestuurder in alle rust te laten rijden en hem bij risico's te waarschuwen, biedt Nieuwe SCÉNIC de volgende uitrusting:

- Head-up display in kleur
- Handenvrije parkeerrem
- Rijstrookwaarschuwing
- Rijstrookassistent (Lane Keeping Assist, LKA)
- Adaptieve snelheidsregelaar
- Waakzaamheidsdetectie met trajectanalyse
- Actieve remhulp met voetgangersdetectie (Active Emergency Braking System, AEBS)

Overzicht van de Renault-modellen met vijf EuroNCAP-sterren

2016 Nieuwe Renault SCÉNIC
2015 Mégane, Talisman, Kadjar, Espace
2013 Captur, Zoé
2012 Clio
2009 Mégane Grand Scénic
2008 Mégane, Koléos
2007 Laguna
2005 Clio
2004 Modus, Mégane CC
2003 Scénic, Espace
2002 Vel Satis, Mégane
2001 Laguna

Documenten

Nieuwe Scénic : het 20e Renault-model dat vijf EuroNCAP-sterren in de wacht sleept

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Scénic : het 20e Renault-model dat vijf EuroNCAP-sterren in de wacht sleept
Nieuwe Scénic : het 20e Renault-model dat vijf EuroNCAP-sterren in de wacht sleept