Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van Renault

De Raad van Bestuur van Renault, die vandaag vergaderde, heeft akte genomen van de beslissing van de heer Carlos Ghosn om zijn mandaat als bestuurder neer te leggen op de datum van de Algemene Vergadering die zal beslissen over de rekeningen voor boekjaar 2018, voorzien op 12 juni 2019. Op 28 februari 2019 legde de heer Carlos Ghosn heeft ook zijn mandaat als lid van de Directie van Renault-Nissan BV neer.

Le 03 April 2019

Op aanbeveling van het Comité der benoemingen en bestuur heeft de Raad van Bestuur overigens besloten om aan de Algemene vergadering van aandeelhouders op 12 juni 2019 de benoeming van mevrouw Annette Winkler voor te stellen als onafhankelijke bestuurder, ter vervanging van mevrouw Cherie Blair wiens mandaat afloopt.

Bovendien heeft de Raad van Bestuur vastgesteld dat het mandaat van de heer Philippe Lagayette, hoofdbestuurder, afloopt naar aanleiding van de Algemene Vergadering van 12 juni 2019 en niet kan worden verlengd, aangezien de in de statuten van de Vennootschap voorziene leeftijdslimiet is bereikt. De Raad van Bestuur heeft niettemin besloten om een hoofdbestuurder te handhaven, die op 12 juni 2019 zal worden aangesteld door de Raad.

Ook wordt eraan herinnerd dat de Algemene Vergadering op 12 juni 2019 zal worden gevraagd om de voorlopige benoeming van de heer Thomas Courbe en de heer Jean-Dominique Senard goed te keuren, op respectievelijk 5 oktober 2018 en 24 januari 2019.

Bijgevolg zal de Raad van Bestuur, naar aanleiding van de Algemene Vergadering op 12 juni 2019, bestaan uit 18 leden, onder voorbehoud van de goedkeuring van de beslissingen die aan de Algemene Vergadering worden voorgelegd.

" In mijn naam en in naam van de Raad van Bestuur wil ik de heer Philippe Lagayette bedanken voor zijn inzet en bijdrage tot de inspanningen van de Raad van Bestuur, als hoofdbestuurder en Voorzitter van het Comité voor risicobeoordeling en ethiek, en in het bijzonder voor zijn betrokkenheid bij het bestuur van de Vennootschap de voorbije maanden. Ik bedank ook mevrouw Cherie Blair voor haar bijdrage tot de Raad van Bestuur tijdens haar mandaat. Met de benoeming van mevrouw Annette Winkler zal de Raad van Bestuur voordeel kunnen halen uit de knowhow en internationale ervaring van een in de autosector erkende bestuurder," aldus de heer Jean-Dominique Senard, Voorzitter van de Raad van Bestuur.

Biografie

Mevrouw Annette Winkler, die doctoreerde in de economie aan de Universiteit van Frankfurt (Duitsland), is leidinggevend vennoot geweest van een middelgroot bouwbedrijf. In 1995 ging ze bij de Mercedes-Benz-groep werken, waar ze diverse functies bekleedde, met name die van Directeur public relations en communicatie. Na twee jaar aan het hoofd van de verkoop- en dienstenonderneming van Mercedes-Benz in Braunschweig te hebben gestaan, bekleedde ze de functie van Algemeen Directeur van DaimlerChrysler België en Luxemburg (1999-2005). Daarna werd ze als Vice-President Global Business Management & Wholesale Europe (2006-2010) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het internationale distributienetwerk van Mercedes-Benz. Van 2010 tot 2018 was ze Algemeen Directeur van smart (met algemene verantwoordelijkheid voor het merk en voor de smart-fabriek in Lotharingen). Mevrouw Annette Winkler is sinds 2014 lid van de Raad van Bestuur van de beursgenoteerde vennootschap Air Liquide.

 

Over Groupe Renault

 

Groupe Renault, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 134 landen aanwezig is en in 2018 bijna 3,9 miljoen voertuigen verkocht. Groupe Renault telt vandaag ruim 180.000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12.700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt Groupe Renault op haar internationale ontwikkeling. Groupe Renault zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan en Mitsubishi. Met een renstal in de Formule 1 is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naambekendheid van Renault.

 

Documenten

Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van Renault

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van Renault
Nieuwe samenstelling van de Raad van Bestuur van Renault