Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Twingo: alsmaar meer fun, alsmaar meer verfijnd

Zonder te raken aan zijn ludieke en wendbare rijgedrag meet Nieuwe TWINGO zich een moderner karakter en een nieuwe, meer geraffineerde look aan. Zowel langs buiten als langs binnen biedt hij nieuwe personaliseringsmogelijkheden. Hij profiteert ook van de jongste innovaties op het vlak van connectiviteit dankzij het onuitgegeven ecosysteem Renault EASY CONNECT. Nieuwe TWINGO is leverbaar met drie benzinemotoren.

Le 22 Januari 2019

 

Nieuwe TWINGO: DE ULTRA CAR!

 

ULTRAWENDBAAR

Dankzij zijn architectuur met de motor achterin profiteert Nieuwe TWINGO van de kortste draaicirkel op de markt: 4,30 meter volstaat om rechtsomkeer te maken. En met zijn compacte afmetingen (3,61 meter lang) baant hij zich moeiteloos een weg door de stad en laat hij zich op een zakdoek parkeren.

 

ULTRAFUN

Het nauwkeurige en geruststellende onderstel geeft Nieuwe TWINGO een dynamisch rijgedrag terwijl de nieuwe SCe 75-motor een uitmuntend compromis tussen rijplezier en verbruik verzekert. De TCe 95 is van zijn kant verkrijgbaar met de EDC-automaat met dubbele koppeling – een unicum in dit segment – en staat ook buiten de stad probleemloos zijn mannetje .

 

ULTRAGECONNECTEERD

Als hart van het ecosysteem Renault EASY CONNECT zijn er twee multimediasystemen verkrijgbaar op Nieuwe TWINGO: R&Go en EASY LINK. Zij maken verbinding met Apple- smartphones en geven gebruikers toegang tot de populairste services, zoals Waze en Google Maps voor navigatie en Deezer, Spotify en Apple Music voor muziek.

 

ULTRAPERSONALISEERBAAR

Nieuwe TWINGO is verkrijgbaar in honderden uitvoeringen dankzij de combinatie van diverse koetswerkkleuren (waaronder de nieuwe tinten Mangogeel en Quartzwit ), interieur- en koetswerkpacks, stripings en vier verschillende velgtypes.

 

ULTRAPRAKTISCH

Met zijn vijf deuren en zijn neerklapbare passagierszetel vooraan biedt Nieuwe TWINGO een laadlengte van 2,31 meter, een record, dat heel wat modellen uit een hoger segment hem benijden. Bestuurders zullen ook in de wolken zijn met zijn nieuwe middenconsole en zijn ergonomischere openingssystemen voor de motorkap en achterklep.

 

ULTRAVEILIG

Nieuwe TWINGO beschermt zijn inzittenden met een structuur met geprogrammeerde vervorming rond de overlevingscel, vier airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners. Qua rijhulpsystemen kan hij onder meer schermen met een snelheidsbegrenzer met te hoge snelheidwaarschuwing en een vertrekhulp op hellingen.

 

EVEN TRENDY, MEER GERAFFINEERD

 

ZUIVER

 

De voorbumper, die werd hertekend met meer uitgesproken vormen, oogt ook zuiverder, met een groter gelakt oppervlak en led-dagrijlichten die in de lichtblokken zijn geïntegreerd. De grafische verwerking van het radiatorrooster draagt bij tot de visuele verbreding van de wagen, dankzij de zijdelingse luchtinlaten. Het chroomeffect creëert dan weer een erg voorname look

 

C-SHAPE, C’EST CHIC

 

De nieuwe lichtblokken vooraan meten zich de typische lichtsignatuur van Renault aan, met led-dagrijlichten en C-vormige richtingaanwijzers. Deze technologieën, die hun gelijke niet kennen in het segment van de kleine stadswagentjes, dragen bij tot de resoluut elegante en moderne look van Nieuwe TWINGO.

 

EEN ENKEL GEBAAR

 

De achterbumper werd hertekend en opgewaardeerd met sierstrips. De achterlichten werden eveneens bedacht met de C-vormige lichtsignatuur. En dankzij de integratie van een praktischere handgreep laat de achterklep zich voortaan met een hand ontgrendelen en openen.

 

OP EN TOP DYNAMISCH

 

Het design draagt bij tot de aerodynamische prestaties van de wagen. Zo kanaliseren de luchtinlaten in de voorbumper lucht naar de wielkasten. Het 10 millimeter verlaagde koetswerk en de meer gestroomlijnde achtertrein dragen eveneens bij tot de lagere luchtweerstandscoëfficiënt. De zijdelingse luchtinlaat van de motor werd veralgemeend naar alle versies. Hij bevordert de koeling van de motor en geeft Nieuwe TWINGO een meer uitgesproken karakter.

 

“Aangezien het design van Twingo III erg in de smaak valt bij klanten, hebben we ons beperkt tot het verhogen van de waarneembare kwaliteit en het moderniseren van bepaalde aspecten. Met de meer gebeitelde vormgeving van de bumper, het horizontale motief van het radiatorrooster en de nieuwe koplampen met C-vormige lichtsignatuur hebben we het visuele zwaartepunt verlaagd zodat de wagen breder oogt.” Mario Polla – Projectleider Design

Documenten

Nieuwe Renault Twingo: alsmaar meer fun, alsmaar meer verfijnd

Renault Twingo - Tarieven en Specificaties

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Twingo: alsmaar meer fun, alsmaar meer verfijnd
Renault Twingo - Tarieven en Specificaties
Nieuwe Renault Twingo: alsmaar meer fun, alsmaar meer verfijnd
Renault Twingo - Tarieven en Specificaties