Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Trafic laat zich zien

Le 18 Maart 2014

Van Renault Trafic, die in 1980 de al even befaamde Estafette opvolgde, werden wereldwijd ondertussen ruim 1,6 miljoen exemplaren verkocht. In 2014 wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Trafic-verhaal. Het model wordt volledig vernieuwd en in een vijftigtal landen op de markt gebracht.

Nieuwe Trafic krijgt een compleet nieuw koetswerkdesign. Vooraan is er het grotere en verticalere logo, een typisch kenmerk van de merkidentiteit van Renault. De voorkant is krachtig en dynamisch met uitgerekte en expressieve lichtblokken. De sterker hellende voorruit vormt een mooie breuklijn met de motorkap. Een brede, prominente luchtinlaat en een strook in koetswerkkleur tussen de twee radiatorroosters geven het geheel lichtheid. In profiel zorgen strakkere lijnen voor extra dynamiek. De door de klanten verwachte robuustheid en handigheid werden gevrijwaard met een omhullende en beschermende voorbumper.

Met Nieuwe Trafic creëert Renault vanuit zijn ruime ervaring met bedrijfsvoertuigen een echte “bestelwagen om in te leven” , een modern en comfortabel voertuig dat almaar doeltreffender inspeelt op de behoeften van professionals en bijdraagt tot hun succes.

Nieuwe Trafic is dankzij een zeer divers gamma een werkinstrument op maat . Er zijn 270 versies, 2 hoogtes, 2 lengtes, hij is beschikbaar in de versie bestelwagen, verlengde cabine, laadvloer cabine of personenvervoer, zonder de ombouwingen van onze erkende ombouwers en Renault Tech te vergeten.

Nieuwe Trafic rijdt vlot en springt zuinig om met brandstof dankzij de nieuwe gedownsizede motoren met turbovoeding. Ze werden afgeleid van het door Renault ontwikkelde 1.6 dCi-blok van de nieuwste generatie (R9M) en worden voorzien van het beste dat op het vlak van technologie beschikbaar is om het verbruik te doen dalen met behoud van het rijplezier. Het gamma omvat 2 varianten: een versie met enkele turbo met variabele geometrie, die ruim 1 l/100 km minder verbruikt, en een Twin-Turbo, die onder de drempel van 6 l/100 km* gaat. De motoren bieden pittige hernemingen en meer koppel in de lage toeren om, ook met volle belading, vlot te kunnen wegrijden.

Nieuwe Trafic, die werd ontwikkeld door ingenieurs van Renault gespecialiseerd in bedrijfsvoertuigen, is betrouwbaar en robuust. Hij profiteert van de knowhow en de expertise van zowat 1 800 vrouwen en mannen uit de fabriek van Sandouville, die zich tot nog toe specialiseerden in personenwagens voor het topgamma . Om de productie van de bestelwagen naar Frankrijk terug te brengen, onderging de vestiging een grondige metamorfose, een investering van ruim 230 miljoen euro.

Het merk Renault, al sinds 1998 de Europese leider op de markt van de lichte bedrijfsvoertuigen, beschikt over een sterk productieapparaat met 3 fabrieken in Frankrijk die het volledige gamma assembleren: Kangoo bij MCA (Maubeuge), Master bij SOVAB (Batilly) en nu Trafic in Sandouville.

 

 

* Verbruik gehomologeerd volgens de relevante voorschriften.

Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux