Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY : steeds meer technologie ten dienste van de sportiviteit

Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY levert nog betere prestaties en is nog sportiever, met name voor liefhebbers van een sportieve rijstijl. Hij breidt het Renault Sport-gamma uit door de familie van de Trophy-versies verder te zetten, die bestaat sinds de eerste generatie van Mégane R.S.

Le 19 Juli 2018

 

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY introduceert een nieuwe versie van de 1.8 l turbomotor , die nu 300 pk en 420 Nm levert [1] , doordat gebruikgemaakt wordt van vooruitstrevende technologieën , met name voor de turbocompressor en de uitlaat. Deze motorversie kan gecombineerd worden met een handgeschakelde versnellingsbak of EDC.

 

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY is uitgerust met de recentste innovaties van Renault Sport inzake wegligging, waaronder het 4CONTROL-systeem met vier sturende wielen en schokdempers met hydraulische aanslagpunten. Hij is standaard uitgerust met het Cup-chassis , dat zich onderscheidt door een strakkere ophanging en een Torsen ® mechanisch sperdifferentieel met beperkte slip. Deze versie wordt ook verrijkt met remschijven van twee materialen vooraan , specifieke 19" velgen en Bridgestone high performance banden, die gecombineerd kunnen worden met exclusieve nieuwe, lichtere velgen.

 

Voor hoogstaande sensaties kan Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY uitgerust worden met een nieuwe generatie Recaro voorzetels met Alcantara ® -bekleding.

 

Hoewel de TROPHY-versie inspeelt op de behoefte van kenners die op zoek zijn naar exclusiviteit, blijft hij perfect dagelijks bruikbaar en profiteert hij van alle troeven die Mégane R.S. te bieden heeft, met name:

  • De mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende rijmodi met behulp van Multi-Sense ;
  • De uitzonderlijke prestaties van het verlichtingssysteem R.S. Vision ;
  • Het telemetrie- en gegevensverzamelingssysteem R.S. Monitor .
"Sinds vorig jaar ben ik betrokken bij de ontwikkeling van Mégane R.S. en ik verheug me erover dat de familie zich uitbreidt met een nog sportievere versie! Elk van de nieuwigheden van Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY gaat in de richting van meer sportiviteit. Het is natuurlijk positief om over meer vermogen te beschikken, om dankzij de banden meer grip te hebben en te kunnen rekenen op superieure remprestaties. Ook het gevoel dat de nieuwe zetels bieden, stel ik erg op prijs: ze bieden uitstekende steun voor sportief gebruik." Nico Hülkenberg, piloot van het Renault Sport Formula One Team en ambassadeur van Renault Sport

MÉGANE R.S. TROPHY : WHAT EEN SAGA !

De eerste Mégane R.S. Trophy verschijnt in 2005, slechts negen maanden nadat de eerste Mégane II R.S. uitkwam. De wijzigingen werden aangebracht in het chassis , dat Sport2 genoemd wordt: lichtere velgen, strakkere veren, specifieke aanslagpunten van de schokdempers en uitschakelbaar ESP optimaliseren de prestaties.

 

De in 2009 voorgestelde Mégane III R.S. bestaat vanaf 2011 in een Trophy-versie. Hij is uitgerust met het Cup-chassis en voorzien van een doorontwikkelde motor , die 265 in plaats van 250 pk levert. Dankzij zijn prestaties is het de snelste auto met voorwielaandrijving op de markt, zoals bewezen werd door het record van 8’07’’97 van Laurent Hurgon op de Nordschleife van de Nürburgring. Ook commercieel gezien is hij een succes, want het verkoopvolume is dubbel zo groot als de verwachtingen!

 

Op basis van de stijl van Mégane Collection 2014, gaat de laatste versie gebaseerd op Mégane III nog verder in zijn zoektocht naar prestaties . Zoals zijn naam het aangeeft, onderscheidt de 275 Trophy zich door een nieuwe doorontwikkeling van het motorvermogen. Deze Trophy is lichter en profiteert bovendien van een Akrapovič titanium uitlaatpijp en als optie verkrijgbare Öhlins schokdempers.

 

Nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy zal begin 2019 gecommercialiseerd worden in België en Luxemburg.

 

 

[1] Met de EDC-transmissie

Documenten

Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY : steeds meer technologie ten dienste van de sportiviteit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY : steeds meer technologie ten dienste van de sportiviteit
Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY : steeds meer technologie ten dienste van de sportiviteit