Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R: prestaties en exclusiviteit

Nieuwe Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R is het krachtigste seriemodel dat Renault ooit heeft gebouwd. Hij is diep verankerd in de rijke autosportgeschiedenis van Renault en breit een vervolg aan de legendarische recordwagen Mégane R.S. Eens te meer brengt hij de technologieën en knowhow die Renault Sport op het circuit heeft opgedaan naar de weg. Speciaal voor hem hebben de ingenieurs van Renault Sport al hun expertise gebundeld om verder te gaan dan ooit tevoren. Dat blijkt ook uit het nieuwe Nürburgringrecord.

Le 05 Juli 2019

 

  • Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R gebruikt de bijzonder efficiënte 1.8-motor met 300 pk van de Trophy-versie (167 pk/l). De extra prestaties die de magiërs van Renault wisten vrij te maken, zijn dus zozeer niet te danken aan het vermogen dan wel aan drie grote ontwikkelingsassen:
  • Een drastische gewichtsverlaging . Van het ontbreken van een achterbank over de titanium Akrapovič-uitlaat tot het gebruik van carbonvelgen (optie): de jacht op de overtollige kilo’s werd doorgetrokken tot in de kleinste details. Het verdict: het nieuwe model zet 130 kilogram minder op de weegschaal dan Mégane R.S. Trophy (zonder opties).
  • Een volledig herwerkt onderstel voor een radicaler rijgedrag. Een voortrein met hogere negatieve wielvlucht, een lichtere H-vormige achtertrein, specifieke, regelbare Öhlins-schokdempers, exclusief voor Renault Sport ontwikkelde Bridgestone Potenza S007-banden, een ultraperformant remsysteem met koolstofkeramische remschijven van Brembo, enz.
  • Een nog meer doorgedreven stroomlijn voor een betere wegligging en een betere circulatie van de luchtstromen (specifieke stroomlijnonderdelen onderaan en koolstofdiffusor) en een nog geoptimaliseerder thermisch beheer (NACA-luchtinlaat, verluchtingskanalen voor de remmen, enz.).
  • Expertenwerk, waarvan het resultaat door de chronometer wordt bevestigd: op 5 april 2019 vestigde Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R met zijn tijd van 07’40’’100 een nieuw absoluut record voor een voorwielaangedreven seriemodel op de 20,6 kilometer lange Nordschleife van de Nürburgring Hij vestigde tevens een toonaangevende tijd van 07’45’’389 voor de officiële volledige ronde van het circuit. Extreme prestaties, en dat terwijl de ruimte voor verbetering op dit niveau alsmaar kleiner wordt.
  • Nieuwe Mégane R.S. Trophy-R is een uitzonderlijke wagen en zal tegen eind 2019 worden gecommercialiseerd in de vorm van een beperkte reeks van vijfhonderd genummerde exemplaren.

 

Patrice RATTI, Algemeen Directeur van Renault Sport Cars:

Nieuwe Mégane R.S. Trophy-R vervolledigt het Mégane R.S.-gamma met een nog extremere versie. Hij leunt erg dicht aan bij een racewagen maar is gehomologeerd voor de weg. We weten dat bepaalde klanten op zoek zijn naar dit soort auto’s, dat toch enige stuurmanskunst vergt. Voor de ingenieurs biedt deze wagen de mogelijkheid om al hun knowhow te bundelen om de snelst mogelijke auto te bouwen en zijn prestaties te bewijzen met een Nürburgringrecord.

Documenten

Nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R: prestaties en exclusiviteit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R: prestaties en exclusiviteit
Nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R: prestaties en exclusiviteit