Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Mégane, een dynamisch en onderscheidend design

20 jaar na de lancering van Renault Mégane, waarvan wereldwijd ruim 6,5 miljoen exemplaren werden verkocht, vernieuwt Renault het kernmodel in zijn gamma en onthult het Nieuwe Mégane, de vierde met die naam.

Le 07 September 2015

Een dynamisch, onderscheidend en geslaagd design

Met zijn typerende lichtsignatuur en bijzonder uitgebalanceerde proporties is Nieuwe Mégane bovenal een Renault. Met brede, gesculptuurde schouders en een karakteristieke voorzijde met groot verticaal logo bouwt hij voort op het design-DNA van het merk. Aansluitend bij die van Renault Talisman krijgt Nieuwe Mégane vooraan een specifieke lichtsignatuur met "C"-vormige lichtgeleiders die doorlopen in de bumper. Achteraan onderstreept de doorlopende lichtsignatuur, die zowel overdag als 's nachts zichtbaar is, visueel de breedte van de wagen. "Het was essentieel dat Nieuwe Mégane zich in het zeer competitieve segment van de compacte berlines van bij de eerste blik kon onderscheiden," benadrukt Franck Le Gall.

Nieuwe Mégane is 25 mm lager en de spoorbreedte voor- en achteraan is respectievelijk 47 mm en 39 mm groter dan bij Mégane 3. Hij staat dus stevig op de weg. Zijn proporties creëren een sportief silhouet met een langere wielbasis (+28 mm) en een kortere overhang achteraan. "Op de oppervlakken aan de zijkanten tekenden we precieze en strakke, naar voren gerichte lijnen. Gecombineerd met gesculptuurde flanken bezorgen ze Nieuwe Mégane dynamiek en karakter," voegt Franck Le Gall, koetswerkdesigner, er nog aan toe.

Elementen in chroom onderstrepen de hoogte van de gordellijn. Chroom is er ook voor het radiatorrooster, de logo's op de zijkanten en de deurgrepen. Fijne nerflijnen op de motorkap, gecombineerd met sierstrips in chroom en zijdelingse luchtinlaten geven de voorkant extra karakter.

Een exclusieve GT-versie, die beschikbaar is van bij de lancering

Nieuwe Mégane GT wordt voorzien van een hertekende, extra sportieve voorbumper. Die krijgt een grotere luchtinlaat en een ander radiatorrooster met honingraatstructuur.

Achteraan wordt het design van Nieuwe Mégane GT in de verf gezet met twee verchroomde uitlaten die de vormgeving overnemen van de zijdelingse luchtinlaten vooraan en zich aan weerszijden bevinden van een diffuser uit de F1-wereld. Nieuwe Mégane GT draagt achteraan, op de vleugels en vooraan een "Renault Sport"-logo.

De sportieve versie krijgt de unieke koetswerkkleur "Iron blauw" gecombineerd met elementen in "Dark Metal" vooraan en op de buitenspiegelbehuizingen in koetswerkkleur om de GT-genen van de wagen te onderstrepen.

Nieuwe Mégane GT wordt ook voorzien van gefacetteerde alu velgen van 18ʺ die specifiek voor het model werden ontwikkeld door Renault Sport.

Nieuwe Mégane laat zich in Frankfurt volledig zien …

Afspraak op het Autosalon van Frankfurt waar u Nieuwe Mégane en zijn interieurdesign volledig te zien krijgt, en meer te weten komt over zijn uit het hogere segment afkomstige technologie en motorengamma.

Documenten

Nieuwe Renault Mégane, een dynamisch en onderscheidend design

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Mégane, een dynamisch en onderscheidend design
Nieuwe Renault Mégane, een dynamisch en onderscheidend design