Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie

 • Spectaculair design met een sterke persoonlijkheid, hoogwaardig en modern om alle professionals te begeleiden en het succesverhaal van Master voort te zetten met deze vierde generatie.
 • Aerodynamische bestelwagen met een tot in de kleinste details uitgewerkte aerodynamica om ongeacht de gebruikte energiebron de beste efficiëntie in zijn klasse te bieden.
 • Nieuw platform voor diverse energiebronnen om aan alle behoeften te voldoen: Blue dCi-dieselmotoren van 130 tot 170 pk met sterk verlaagde CO2- en verbruikscijfers, elektromotoren van 96 of 105 kW en een batterij van 40 of 87 kWh, met een WLTP-rijbereik van meer dan 410 km voor die laatste.
 • Nieuwe automatische negenversnellingsbak voor meer comfort.
 • Twintig geavanceerde rijhulpsystemen voor een optimale veiligheid en een innovatief dynamisch remsysteem voor een hogere efficiëntie ongeacht de lading, met een gehalveerde reactietijd en meer comfort voor de klant.
 • Laadmogelijkheden van de elektrische versies: 'Vehicle To Grid' (V2G, voertuig naar elektriciteitsnet) en 'Vehicle To Load' (V2L, voertuig naar elektrisch toestel) om accessoires van stroom te voorzien (later voorzien).
 • Een hoogtechnologisch mobiel designkantoor dat naar de bestuurder is gericht voor een betere ergonomie, en met een opbergvolume dat werd uitgebreid tot 135 liter.
 • Standaard op het hele gamma: OpenR Link-multimediasysteem, 10"-scherm, draadloze compatibiliteit voor Android Auto en Apple CarPlay en verbinding met het voertuig op afstand via de My Renault-app. Optioneel, ultramodern OpenR Link-systeem met Google-integratie: ruim vijftig apps via Google Play, HD-navigatie via Google Maps met Electric Route Planner, natuurlijke spraakinteracties met Google Assistant en tal van andere geconnecteerde diensten, draadloze smartphonelader.
 • De basiskenmerken van het bedrijfsvoertuig worden nog uitgebreid: keuze uit ruim veertig koetswerkversies en een oneindig aantal ombouwmogelijkheden. Een hoger nuttig laadvermogen bij voorwielaandrijving en een laadvolume van 11 tot 22 m3 (TBC) bij voor- of achterwielaandrijving, met een toegangsbreedte en laadlengte die tot de beste in deze categorie behoren.
 • Het enige voertuig in zijn klasse dat in Frankrijk wordt gebouwd: drie energiebronnen en alle koetswerkversies rollen van dezelfde productielijn in Batilly.
 • Commercialisering in het eerste semester van 2024.

 

Le 21 November 2023

Sinds hij het levenslicht zag in 1980 werden al meer dan drie miljoen exemplaren van Renault Master verkocht. Het model wordt nog steeds in Frankrijk gebouwd, meer bepaald in Batilly, in de buurt van Metz. Hij kan dus terugblikken op een rijk erfgoed van meer dan veertig jaar voor de eerste drie generaties, en een opmerkelijk succes met een historische leidersplaats in zijn klasse op de Europese markt. Renault Master wordt in meer dan vijftig landen gecommercialiseerd en is sinds 1990 ook op de Zuid-Amerikaanse markt actief. De vierde generatie van Renault Master maakt zich op om dat succes te bestendigen.

“Met Nieuwe Renault Master hebben we getracht zo dicht mogelijk bij de definitie van de ideale bestelwagen te komen. Ambachtslieden, ondernemers en fleetbeheerders vinden in Master een bestelwagen die op alle vlakken vooruitgang boekt en die hen op elk moment kan ondersteunen om een maximale productiviteit te verzekeren. Een bestelwagen waarop u kunt rekenen als een echte partner van het dagelijkse beroepsleven, ongeacht de gekozen energiebron.” Hélène Carvalho, verantwoordelijke voor het Renault Master-gamma

 

 

DEEL 1: DESIGN

INTERIEURDESIGN: EEN ECHTE WERKPOST

“We hebben de klant centraal gesteld in al onze overwegingen om het dagelijks gebruik te vereenvoudigen. Alles werd in het werk gesteld om Nieuwe Renault Master tot een echte werkpost te maken, praktisch, comfortabel en vooral ultrakwalitatief." Louis Morasse, Directeur design bedrijfsvoertuigen bij Renault

Het interieur van Nieuwe Renault Master biedt een bijzondere hoog kwaliteitsniveau, dat dicht aanleunt bij dat van de personenwagens uit het gamma. Het S-vormige dashboard, dat naar de bestuurder is gericht, verhoogt de ruimte in het interieur. Het gebruikt hoogwaardige materialen en biedt een technische toets met zijn aangenaam ogende 10”-scherm, dat op het hele gamma standaard wordt aangeboden. De donkere tinten van de bekledingen benadrukken dan weer de coconindruk van deze ultramoderne cabine. Het stuur uit het personenwagengamma is voortaan in de hoogte en diepte verstelbaar zodat iedereen een ideale rijhouding vindt. In de automatische versies bevindt de versnellingspook zich voortaan aan het stuur voor meer comfort en veiligheid.

Met een totaal van 135 liter werd het opbergvolume 25 procent groter, waardoor deze generatie marktleider is in zijn segment. In het interieur van Nieuwe Renault Master vindt alles een plaats: in de talloze opbergvakken in het dashboard, in de zijdelingse bekerhouders, in de lade die als handschoenkastje fungeert, in de dakconsole en in de twee opbergniveaus in de deuren.

Bovendien laat Nieuwe Renault Master zich gemakkelijk omvormen tot een echt mobiel kantoor. Zo vormt de rugleuning van de centrale zetel een werktafel wanneer ze is neergeklapt en kan de zitting worden opgeklapt om toegang te geven tot het specifieke opbergvak voor een pc. USB-C-aansluitingen maken het mogelijk om elektronische toestellen van stroom te voorzien. Elk detail is ontworpen met het oog op intensief dagelijks gebruik, zoals de verstevigde buitendrempels die de in- en uitstap vergemakkelijken, en de zetels met een zitting in sterkere TEP-stof, die haar uitzicht doorheen de jaren behoudt. Er zijn tal van zetelopties beschikbaar: opgehangen zetels, draaibare zetels, individuele zetels of drie bankversies, verkrijgbaar in twee stoffen bekledingen en een in TEP.

 

EXTERIEURDESIGN: EEN STERKE EN GERUSTSTELLENDE PERSOONLIJKHEID

"De indrukwekkende algemene uitstraling van Nieuwe Renault Master wordt nog versterkt door zijn imposante en verticale radiatorrooster, zijn horizontale led-koplampen en zijn erg robuuste bumper. Zijn vormgeving werd tot in de puntjes uitgewerkt in samenwerking met de ingenieurs, om design met prestaties en efficiëntie te verenigen.” Louis Morasse, Directeur design bedrijfsvoertuigen bij Renault

 

Het design van Nieuwe Renault Master waait als een frisse wind door het genre, met een spectaculaire stijl en een sterke, hoogwaardige en moderne persoonlijkheid om alle professionals te ondersteunen bij hun activiteiten. Zo heeft hij alle troeven in handen om het succesverhaal van Master voort te zetten.

Nieuwe Renault Master ademt betrouwbaarheid, robuustheid en veiligheid. Zijn massieve voorkant draagt in belangrijke mate bij tot die indruk dankzij de unieke stijl die doet denken aan het universum van de vrachtwagens. Hij meet zich de nieuwe merkidentiteit van Renault aan, met het nieuwe logo en de C-vormige lichtsignatuur (C-Shape) met full led-koplampen in uitzonderlijke afmetingen rond het imposante radiatorrooster. Dat laatste wordt nog geaccentueerd door een U-vormig inzetstuk in generfd zwart of in koetswerkkleur bij de topmodellen. Standaard worden zeven koetswerkkleuren aangeboden, maar er zijn ook meer dan 300 speciale kleuren verkrijgbaar.

De verhoudingen werden zorgvuldig uitgewerkt om bij elk koetswerktype het beste evenwicht te bieden. Het achterste deel, dat smaller werd gehouden om de aerodynamica te optimaliseren, is ontworpen om uitstekende afmetingen te behouden voor de toegang achteraan en het nuttige laadvolume. De uitsnijding van de achterruit neemt de typische stijlkenmerken van Master over met zijn asymmetrische ruit, terwijl de achterlichten net als vooraan een specifieke C-vormige lichtsignatuur kregen.

Er ging ook veel aandacht naar de waarneembare kwaliteit en robuustheid. Zo ogen de eendelige zijpanelen visueel steviger, vooral op de langste versies, en zijn ze zodanig gestructureerd dat ze stijver zijn en elke vervorming voorkomen. Ook in de laadruimte werd de waarneembare kwaliteit verbeterd, tot in de details van de afkantingen en verstevigingen.

 

DE AEROVAN, EEN DESIGN TEN DIENSTE VAN DE ENERGIEPRESTATIES

Dankzij de uitzonderlijke aerodynamica van Nieuwe Renault Master kan hij ongeacht de gebruikte energiebron de beste efficiëntie in zijn klasse bieden. Zijn Scx werd ruim 20 procent verlaagd en zit ver onder die van de vorige generatie en onder die van zijn concurrenten.

Om die resultaten te bereiken, werd zijn vorm tot in de kleinste details herwerkt: korte motorkap, naar voren geplaatste en hellende voorruit, design van de buitenspiegels, luchtgeleiders in de bumper, smallere achterkant, aflopende daklijn, enz. Ook aan de aerodynamica werd gewerkt om het akoestische comfort in de cockpit te verbeteren.

Omdat de bestelwagen te groot was voor de gebruikelijke windtunnel van Saint-Cyr, werden de ontwikkelingsstudies in de windtunnel uitgevoerd met maquettes op een schaal van 83 procent. Daarna werden de versies op schaal 1:1 ter validatie getest in een windtunnel die gespecialiseerd is in aerodynamische studies voor vliegtuigen.

Die inspanningen vertalen zich heel concreet in de efficiëntie. Zo kan Nieuwe Renault Master schermen met een aanzienlijke CO2-winst van 39 g/km, waardoor de totale uitstoot minder dan 200 g/km bedraagt. De uitzonderlijke aerodynamica van Nieuwe Master biedt ook aanzienlijke voordelen voor het verbruik van de elektrische versies, dat 20 procent lager ligt dan bij de huidige generatie.

 

DEEL 2: MULTI-ENERGIEPLATFORM

Klanten van Nieuwe Renault Master opteren voor het meest efficiënte voertuig in zijn categorie*, ongeacht de motorversie die ze verkiezen. Dat resulteert in lagere .

Alle versies rollen van dezelfde band, wat een grote flexibiliteit mogelijk maakt om zich aan te passen aan de vraag. Nieuwe Renault Master is het enige voertuig in zijn klasse dat in Frankrijk wordt geproduceerd: de drie mogelijke energiebronnen voor de motor en alle koetswerkversies worden op dezelfde lijn gebouwd in Batilly (vlakbij Metz). De productie van de motoren en versnellingsbakken en de assemblage van de batterijen gebeuren allemaal in Frankrijk en 84 procent van de leveranciers is gevestigd in Frankrijk.

 

* Bij de onthulling van Nieuwe Master in november 2023.

 

BLUE DCI-DIESELMOTOREN

Nieuwe Master beschikt over drie versies van de Blue dCi-dieselmotor, met vermogens van 130, 150 en 170 pk. Ze bieden een aanzienlijk lager verbruik (gemiddeld -1,5 l/100 km) en sterk verlaagde CO2-uitstoot (-39 g/km), waardoor ze onder de kaap van 200 g/km blijven. De transmissie wordt toevertrouwd aan een klassieke handgeschakelde versnellingsbak of een nieuwe, bijzonder efficiënte EAG9-negentrapsautomaat met koppelomvormer.

ELEKTRICITEIT

De zuiver elektrische versies van Nieuwe Renault Master zijn verkrijgbaar met twee motoren van 96 of 105 kW, elk goed voor 300 Nm koppel, met een batterijcapaciteit van 40 kWh (180 kilometer rijbereik over de WLTP-cyclus) respectievelijk 87 kWh (meer dan 410 kilometer).

Zo kan Nieuwe Renault Master recordwaarden voorleggen met een nuttig laadvermogen van 1.625 kilogram voor rijbewijs B, een rijbereik tot meer dan 410 kilometer over de WLTP-cyclus en een sleepvermogen van 2,5 ton. Het verbruik blijft binnen de perken, met een WLTP-waarde van 21 kWh/100 km voor de versie met 87 kWh-batterij, dankzij een innovatief thermobeheersysteem. Met de snellader van 130 kW DC kan hij in nauwelijks 30 minuten 229 kilometer rijbereik recupereren. Thuis kan het voertuig in minder dan vier uur van 10 tot 100 procent worden opgeladen met een wallbox van 22 kW AC.

Opmerking: alle geconnecteerde diensten die specifiek zijn voor de elektrische versies (programmering van het laadproces, preconditioning van de temperatuur voor vertrek, enz.) worden in detail beschreven in het hoofdstuk connectiviteit hieronder.

 

DEEL 3: TECHNOLOGIE

EEN UNIEK REMSYSTEEM

Het nieuwe innovatieve dynamische remsysteem met elektrische bekrachtiging van Nieuwe Renault Master geeft ongeacht de belasting van het voertuig dezelfde efficiëntie en hetzelfde pedaalgevoel. Het zorgt er ook voor dat het automatische noodremsysteem sneller wordt ingeschakeld (reactietijd gehalveerd) en draagt bij tot de doorgedreven energierecuperatie voor de elektrische versies, wat dan weer rijbereik ten goede komt.

TWINTIG RIJHULPSYSTEMEN

Nieuwe Renault Master bevat maar liefst twintig rijhulpsystemen om zijn inzittenden en andere weggebruikers een maximaal veiligheidsniveau te verzekeren. Zo staat de actieve veiligheid onder verhoogd toezicht met onder meer een zijdelingse stabilisatieassistent, de automatische noodremhulp AEBS of de rijassistent voor een aanhangwagens. Hij beschikt ook over het Intelligent Speed Assist-systeem, dat de bestuurder helpt om zich aan de snelheidsbeperkingen te houden.

V2X-FUNCTIES VOOR ELEKTRISCHE VERSIES

Nieuwe Renault Master zal in de elektrische versies de volgende V2X-functies aanbieden: 'Vehicle To Load' (V2L) en 'Vehicle To Grid' (V2G). Dat omvat de mogelijkheid om externe toestellen (V2L, van het voertuig naar een elektrisch toestel) op te laden aan een stopcontact in het interieur, in de laadruimte of via een adapter die op het laadstopcontact moet worden aangesloten. Zo kunnen draagbare apparaten (bijvoorbeeld gereedschap, computer) of apparaten geïntegreerd in een conversie van een van onze carrosseriebouwers (koelwagen, gemotoriseerde achterklep, bus met bijkomende verwarming/airconditioning, enz.) rechtstreeks op de batterij worden aangesloten.

Dankzij de bidirectionele lader, kan Nieuwe Renault Master ook worden geïntegreerd in het elektriciteitsnet om energie te leveren vanuit de batterijen (V2G-functie, van het voertuig naar het elektriciteitsnet).

 

ALLE CONNECTIVITEIT OP MAAT VAN DE DAG

Nieuwe Renault Master is een bedrijfsvoertuig dat is ontstaan in een digitale wereld, en beschikt standaard over alle attributen om er het meest performante voertuig te zijn. Zo is het OpenR Link-multimediasysteem het meest intuïtieve op de markt en wordt het standaard op het hele gamma. Het omvat een 10”-scherm en is compatibel met Android Auto en Apple CarPlay met en zonder kabel om het scherm van een smartphone te dupliceren. Een intelligent en evolutief systeem om nieuwe functies toe te voegen via updates op afstand (FOTA: firmware over the air beschikbaar voor ruim twintig rekeneenheden), net als op een smartphone, gratis gedurende 5 jaar.

OpenR Link met geïntegreerde Google-integratie, steeds meer geconnecteerd en efficiënter

Het ultramoderne multimediasysteem OpenR Link met Google-integratie**, dat in samenwerking met Google werd ontwikkeld en op Android Automotive OS 12 draait, biedt de bestuurder van Nieuwe Master voor het eerst toegang tot het navigatiesysteem Google Maps, de app-catalogus Google Play en de geïntegreerde spraakassistent van Google.

Voor een geoptimaliseerde geconnecteerde ervaring kan het systeem worden gepersonaliseerd zoals een smartphone door een Google-account te koppelen aan het gebruikersprofiel. De moduleerbare interface biedt plaats aan twee widgets naast het hoofdscherm (navigatie via Google Maps): muziek, telefoon, Google Assistant, voertuig, datum en uur, bandenspanning, enz. Dankzij de menubalk links van het scherm kan men gemakkelijk navigeren tussen de verschillende universums: onthaal/navigatie, muziek, telefoon, apps en voertuig. Daarnaast is er een draadloze smartphonelader beschikbaar om een overdaad aan kabels in het interieur te vermijden.

** als optie

 

Google Assistant, handig voor dagelijks gebruik

Het eenvoudige en intuïtieve OpenR Link-systeem laat zich bedienen als een tablet, zowel met aanrakingen als met de stem dankzij de spraakherkenning van Google Assistant, om bijvoorbeeld muziek te beluisteren. Deze handenvrije virtuele assistent biedt ook toegang tot de meest uiteenlopende diensten, zoals het laatste nieuws, het weer en de bediening van bepaalde functies van het voertuig, zoals de automatische airconditioning en de ontdooiing, zonder daarbij de blik op de weg te verliezen. Voor bestuurders die hun Google-account in OpenR Link hebben geregistreerd, kan Google Assistant ook proactief handelen, bijvoorbeeld door een bestemming voor te stellen op basis van de gebruikelijke trajecten.

Nuttige toepassingen voor professionals

Sommige apps, die via Google Play worden aangeboden in een voortdurend groeiende catalogus, zijn bijzonder waardevol voor dagelijks gebruik door professionals, waaronder:

 • De Vivaldi-browser: deze browser biedt toegang tot het internet en dus de mogelijkheid om op een comfortabel 10”-scherm e-mails en bijbehorende bijlagen te lezen, documenten te bewerken, een tutorial te bekijken of zelfs een Youtube-video's af te spelen tijdens de lunchpauze. Kortom, een efficiënt alternatief voor een smartphone. De startpagina van Vivaldi is ingesteld met praktische rechtstreekse links naar Gmail, Outlook, het Office Pack en een e-guide van Renault. Net als op een tablet of computer kunt u uw favorieten personaliseren voor een snelle toegang.
 • EasyPark: met deze betaaloplossing voor openbare parkings betaalt u steeds de juiste prijs om te parkeren. Parkeren start met een simpele klik op het OpenR Link-scherm en eindigt automatisch wanneer het voertuig in beweging wordt gezet: eenvoudig en efficiënt. 
 • Waze voor navigatie: een waardevolle app voor de vaste klanten van deze collaboratieve app op basis van een sterke community.

OpenR Link met Convertor Companion

Het gebruik van het OpenR Link-multimediasysteem met Google-integratie biedt ook mogelijkheden om apps voor omgebouwde voertuigen te integreren. Deze toepassingen, die rechtstreeks door de ombouwspecialisten werden ontwikkeld, stellen de bestuurder van Nieuwe Renault Master in staat om conversies rechtstreeks te controleren en te bewaken op het 10”-scherm van het multimediasysteem. De voordelen voor de klant zijn talrijk: een betere interface voor de bestuurder (betere zichtbaarheid, grotere bedieningselementen, kleurenscherm), meer eenvoud en veiligheid, betere integratie, een hogere kwaliteit, mogelijkheid tot automatische updates op afstand. Bovendien hoeft men geen beroep te doen op een specifiek extra scherm dat een bevestiging op het dashboard vereist, wat de restwaarde van het voertuig ten goede komt.

Vanaf de lancering zullen er drie toepassingen beschikbaar zijn: ombouw tot brandweervoertuig, ombouw tot mobiele werkplaats en ombouw tot koelvoertuig.

Google Maps, de referentie voor zakelijke gebruikers

Navigeren met Google Maps biedt onder meer realtime verkeersinformatie, Points of Interest (favoriete leveranciers of restaurants met openingsuren, telefoon, enz.), spraakbesturing, altijd up-to-date kaarten, enz. Door een Google-account aan het gebruikersprofiel te koppelen, krijgt u bovendien toegang tot uw favoriete adressen.

My Renault: diensten op afstand om elke dag beter te kunnen anticiperen

Voor nog meer interactiviteit en proactiviteit in het dagelijkse leven biedt Nieuwe Renault Master ook de mogelijkheid om het voertuig vanop afstand te verbinden met de My Renault-app, die de bestuurder verschillende functies biedt:

 • Het voertuig gemakkelijker terugvinden door het te lokaliseren op de kaart na een interventie of in een grote parking, bijvoorbeeld door de koplampen of een geluidssignaal te activeren.
 • Het onderhoudsprogramma opvolgen, met bijbehorende waarschuwingen.
 • Een waarschuwing ontvangen wanneer het voertuig ontgrendeld is: handig terwijl bedrijfsvoertuigen dure ladingen vervoeren.

Bijkomende geconnecteerde diensten van Mobilize 

Mobilize biedt nog andere geconnecteerde diensten voor Nieuwe Renault Master:

 • Mobilize Connected Insurance*** om de verzekeringskosten te moduleren en dus te optimaliseren naargelang de afgelegde afstand of de rijstijl.
 • Mobilize Fleet Connect***, dat bedrijven een webplatform en een applicatie aanbiedt om hun wagenpark in realtime te beheren en te optimaliseren: verbruik, geolokalisatie, geofencing, uitdagingen inzake ecologisch rijden enz. Zo wordt het beheer van wagenparken vereenvoudigd, reactief en zuiniger.
 • Mobillize Fleet Data, dat ondernemingen toegang geeft tot de ruwe gegevens van hun voertuigen (kilometerstand, onderhoudswaarschuwingen, geolokalisatie enz.) zodat ze geïntegreerd worden in de bestaande beheertools.

Nieuwe Renault Master beschikt over een standaard connectiviteit die het mogelijk maakt om deze gegevens te delen.

 

*** naargelang het land

Elektrische versies: een specifieke connectiviteit

Nieuwe Renault Master biedt tal van specifieke functies voor zijn elektrische versies, nog steeds in een geconnecteerde ervaring die vergelijkbaar is met die van een smartphone. Zo wordt de transitie naar elektrische mobiliteit meer dan ooit vergemakkelijkt.

Google Maps houdt rekening met de voorkeuren van de gebruiker en biedt aangepaste routes om zijn trajecten te optimaliseren. Electric Route Planner maakt het bovendien mogelijk om verplaatsingen met een elektrisch voertuig beter te plannen. De bestuurder kan filters instellen voor het opladen afhankelijk van de gebruikte betaalkaarten of het gewenste laadvermogen. Hij kan ook zijn woon- en werkplaats definiëren als laadpunten en de airconditioning en het laadproces gezamenlijk programmeren volgens zijn weekplanning om de laadkosten te optimaliseren en te genieten van de gewenste temperatuur in de cabine.

Met de My Renault-app en de talrijke specifieke diensten vanop afstand voor elektrische voertuigen werpt Nieuwe Renault Master zich op als een hoogtechnologisch voertuig dat altijd paraat staat en steeds verbonden blijft met het digitale ecosysteem van zijn gebruiker:

 • Weergave van het resterende rijbereik om het laadproces in realtime te volgen.
 • Weergave van laadpalen in de buurt of voor een bepaalde locatie.
 • Oplaadbeurten vanop afstand programmeren volgens de door de gebruiker gekozen tijdstippen, bijvoorbeeld om alleen in de daluren op te laden.
 • De voorverwarming en -koeling van het interieur vanop afstand programmeren om elke dag met een ideale temperatuur te vertrekken (zonder impact op het rijbereik wanneer het voertuig is aangesloten): comfort voor professionals die gewend zijn om erg vroeg te vertrekken.
 • Laadtoestand en gedateerde laadgeschiedenis.
 • Integratie van de Mobilize Charge Pass om laadbeurten te betalen zonder meerdere abonnementen af te sluiten, op het grootste laadnetwerk van Europa: meer dan 500.000 laadpunten in 25 landen, waarvan 50 procent laadbeurten aan 22 kW aanbiedt. Opladen op de autosnelweg gebeurt tegen een voorkeurtarief aan de laadpalen van het Ionity-netwerk (meer dan 2.600 laadpunten) met een specifiek abonnement.

Tot slot worden diverse Mobilize-diensten aangeboden om het gebruik van de elektrische versies van Nieuwe Renault Master te vereenvoudigen:

 • Mobilize Power Solutions vereenvoudigt de overstap naar elektrische mobiliteit met laadoplossingen op maat, zowel op de bedrijfslocatie als onderweg en bij de medewerkers thuis. Mobilize Power Solutions begeleidt professionals, van advies over de installatie en exploitatie van laadpalen tot energieoptimalisatie en onderhoud. Voor de betaling van de laadbeurt kunnen de medewerkers met hun Mobilize Business Pass betalen, terwijl de fleetbeheerder op afstand het verbruik kan opvolgen en maandelijks gefactureerd kan worden. 
 • De Smart Charge-app*** biedt de mogelijkheid om het laadproces te optimaliseren naargelang het moment en de bron van de elektriciteit, om de kosten te beperken en de koolstofvoetafdruk van het opladen thuis te verminderen, zonder dat de bestuurder hoeft in te grijpen. Zo verlaagt hij zijn elektriciteitsfactuur en kan hij zelfs beloond worden voor zijn flexibiliteit.

 

*** naargelang het land

DEEL 4: DE BASISPRINCIPES VAN BEDRIJFSVOERTUIGEN VERSTEVIGD

Nieuwe Renault Master biedt vanaf zijn lancering een volledig gamma om de meest uiteenlopende behoeften van professionals te dekken. Zo staan er twintig verschillende koetswerkuitvoeringen van 11 tot 22 m3 (TBC) op het programma, die met hun grotere toegangsbreedte (+ 40 millimeter) ter hoogte van de zijdelingse schuifdeur en hun grotere laadlengte (+ 100 millimeter) tot de beste in deze categorie behoren. Zijn nuttig laadvermogen, afmetingen en volumes zijn verbeterd om Master tot een ideaal bedrijfsvoertuig te maken, dat de prestaties in zijn klasse opnieuw definieert.

Af fabriek worden twintig ombouwbasissen aangeboden, die bovendien in een werkplaats ter plaatse kunnen worden aangepast met bepaalde transformaties (kipvoertuig, diepe cabine, enz.). Hierdoor kunnen de in de fabriek gemonteerde kits in de catalogus worden opgenomen, met een kortere leveringstermijn en een lager aantal transporten tot gevolg.

De kortere wielbasis en de herwerkte voortrein bieden een nooit geziene wendbaarheid met een 1,5 meter kortere draaicirkel. Nieuwe Renault Master tilt de wendbaarheid in de stad naar een hoger niveau, in die mate zelfs dat hij klanten opnieuw de keuze geeft om een L3-versie te kiezen voor stadsgebruik.

Net als alle elektrische voertuigen uit het gamma integreert Nieuwe Master de elementen van het 'human first'-programma van Renault, ontworpen om noodteams te helpen wanneer ze bij ongevallen aan het voertuig moeten werken:

 • Op het koetswerk is een QR-code voor de brandweer aangebracht om hen zo snel mogelijk te begeleiden bij hun interventie;
 • de brandweertoegang maakt het mogelijk om de hoogspanningsbatterij van de elektrische versies onder water te zetten en elk risico op brand te vermijden;
 • de SD-schakelaar maakt het mogelijk om de batterij los te koppelen om in alle veiligheid aan het voertuig te kunnen werken;
 • De batterij werd in een specifiek en versterkt frame geplaatst dat de batterij beschermt bij alle soorten aanrijdingen.

Nieuwe Renault Master, die in het eerste semester van 2024 wordt gecommercialiseerd, is uitgedacht om nog verder te gaan, meer te laden en minder uit te geven: de perfecte aerodynamische bestelwagen voor diverse energiebronnen van de nieuwste generatie.

 

Documenten

Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (WORD)

Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (WORD)
Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (PDF)
Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (WORD)
Nieuwe Renault Master: de aerodynamische bestelwagen voor diverse energietypes van de nieuwste generatie (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)