Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Koleos : nieuw design, rijkelijk voorzien van technologie en uitrusting

Le 19 Juni 2013

Nieuwe Renault Koleos wordt onthuld op het 6 de Internationale Autosalon van Buenos Aires. Nieuwe Renault Koleos, een SUV die unaniem erkend wordt voor zijn comfort, uitrusting en kwaliteiten op het terrein, krijgt de nieuwe visuele identiteit van Renault.

Nieuwe Renault Koleos overtuigt door zijn design, dat meteen herkenbaar is doordat de voorkant van de wagen de nieuwe merkidentiteit van Renault krijgt.

Hertekende velgen in twee kleuren geven de nieuwe evolutie extra karakter. Zijdelingse beschermlijsten in chroom zorgen voor een elegante toets.

Een nieuwe verfijnde koetswerkkleur maakt haar opwachting: "Brown Ebony".

Ook voor het interieur zijn er nieuwe kleuren en een bekleding in bruin leder die perfect aansluit bij de "Brown Ebony"-koetswerkkleur.

Nieuwe Renault Koleos wordt voorzien van het nieuwe geïntegreerde multimediasysteem Renault R-Link met aanraakscherm van 7". Renault R-Link verenigt in zich alle functionaliteiten in 26 mogelijke talen: multimedia – navigatiesysteem, radio, telefoonfuncties met Bluetooth® en audiostreaming, en aansluit- en koppelingsmogelijkheden voor draagbare apparaten. Het voorziet ook in specifieke diensten voor in de auto en biedt toegang tot de Renault R-Link Store, een app store met (afhankelijk van het land) meer dan 50 apps, die kunnen worden gedownload vanuit de auto zelf of via een computer.

Nog een andere belangrijke nieuwigheid is de dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Warning), die de bestuurder visueel waarschuwt als een voertuig zich in de dode hoek bevindt zodat hij of zij in alle veiligheid kan inhalen.

De aan de parkeersensoren achteraan gekoppelde achteruitrijcamera toont in real time beelden van de zone achter de wagen op het scherm van R-Link. De handenvrije contactkaart, de vertrekhulp voor hellingen ( Hill Start Assist ) , de snelheidsbegrenzing voor afdalingen en een audiosysteem van Bose vervolledigen de zeer ruime, hoogwaardige uitrusting voor Nieuwe Renault Koleos.

01 DESIGN

Nieuwe Renault Koleos krijgt aan de voorkant de merkidentiteit van Renault en overtuigt door sierlijke en zachte lijnen.De nieuwe bumper, met radiatorrooster in chroom en grote Renault-ruit in het midden, geeft de wagen karakter en elegantie.In de buitenspiegels zijn extra led- richtingaanwijzers geïntegreerd.Het profiel is dat van een SUV, met een hoge rijpositie en een nieuw origineel tweekleurig design voor de velgen, die de persoonlijkheid van Nieuwe Renault Koleos in de verf zetten.

De achterruit behoudt de typische hoek die Nieuwe Renault Koleos zijn dynamische uitstraling bezorgt.De achterklep opent zich handig in twee delen, wat de toegang tot de koffer vergemakkelijkt.In het interieur zijn de materialen van hoge kwaliteit. De afwerking positioneert zich aan de top van het segment.De middenconsole is voorzien van gesatineerde afwerkingselementen en accenten in chroom.De middenconsole en de deurpanelen zijn bovendien afgewerkt met houtinleg.

Nieuwe bekledingen in leder worden geïntroduceerd, terwijl het 0,75 m 2 grote panoramische dak voor veel licht zorgt.

02 TECHNOLOGIE

Nieuwe Renault Koleos bulkt van de technologie en het comfort, en wordt voorzien van de meest innoverende uitrusting van het merk.

Een van de belangrijke nieuwigheden is Renault R-Link , een speciaal voor de auto ontwikkeld, geïntegreerd multimediasysteem met onlinefuncties, dat voorzien is van een aanraakscherm van 7".Het is een uiterst innoverend, intelligent en intuïtief systeem dat de rijbeleving compleet verandert door manoeuvres te vereenvoudigen en het comfort aan boord te verhogen.

  • R-Link omvat een groot aanraakscherm met schermdiagonaal van 18 cm, een bediening aan het stuur, een joystick op de middenconsole en spraakherkenning om alle functies te bedienen zonder de blik van de weg af te wenden. R-Link is ook een onlinesysteem met diensten speciaal voor de auto en apps via een AppStore (R-Link Store).
  • R-Link brengt alle functies en informatie over de auto samen in een doordachte en eenvoudig te gebruiken interface. Via het menu krijgt men toegang tot de multimediafuncties, het TomTom LIVE-navigatiesysteem, de R-Link Store … Het is zelfs mogelijk de startpagina te personaliseren en favorieten in te stellen.
  • De R-Link Store biedt van bij de start meer dan 50 apps, allemaal nuttige mobiele apps en community apps die ook al gebruikt worden op de smartphone. Ze kunnen rechtstreeks vanuit de wagen of via de My Renault-account worden gedownload.
  • Met R-Link innoveert Renault dus nog maar eens, na als eerste de bediening aan het stuur en een navigatiesysteem te hebben geïntroduceerd, na de handenvrije contactkaart, hogeresolutieschermen en gps te hebben gedemocratiseerd, en na de lancering van een navigatiesysteem met onlinefuncties (Carminat TomTom LIVE).

In Nieuwe Renault Koleos kan het Renault R-Link-multimediasysteem naar wens worden besteld met aanraakscherm of met joystick achter de versnellingspook.

Eveneens vernieuwende technologie voor Nieuwe Koleos is de dodehoekwaarschuwing (BSW) die de bestuurder visueel waarschuwt als een voertuig zich in de dode hoek bevindt zodat hij of zij in alle veiligheid kan inhalen.

Nog een andere nieuwigheid is de achteruitrijcamera, waarvan de beelden worden weergegeven op het scherm van R-Link, om parkeren gemakkelijker te maken.

03 COMFORT

Nieuwe Renault Koleos heeft een comfortuitrusting die hem aan de top plaatst van de SUV's in zijn segment.In het interieur toont Renault alle knowhow van het merk.De rijpositie is ideaal dankzij de in de hoogte regelbare zetels en de stuurkolom waarvan de hoogte en de diepte kan worden ingesteld.Dankzij de automatische airconditioning met twee zones kunnen de bestuurder en de passagier elk afzonderlijk een temperatuur instellen. De wagen is bovendien uitgerust met verluchtingskanalen specifiek voor de passagiers achteraan.

Nieuwe Renault Koleos is voorzien van tal van opbergruimtes.Vooraan is er een gekoeld handschoenkastje van 15 liter en een middenconsole met uitneembaar vak. De centrale armsteun achteraan is voorzien van bekerhouders.De tweedelige achterklep vergemakkelijkt de toegang tot de koffer. Het bovenste deel kan eenvoudig worden geopend op krappe parkeerplaatsen of wanneer lange voorwerpen moeten worden vervoerd. Het onderste deel kan worden geopend om zware of omvangrijke spullen in te laden. Het vormt dan een stevig en handig platform dat een steunvlak biedt en tot 200 kg kan dragen.

De in de verhouding 1/3-2/3 neerklapbare achterbank is voorzien van de Easy Break-functie waarmee de bank met één enkele beweging vanuit de koffer kan worden neergeklapt.

Nieuwe Renault Koleos wordt geleverd met een handenvrije instap- en startkaart, een automatische parkeerrem, automatische inschakeling van de koplampen en de ruitenwissers bij regen, en een snelheidsregelaar/-begrenzer.

Daarnaast beschikt de wagen over een vertrekhulp voor hellingen ( Hill Start Assist ). Het systeem schakelt zich automatisch in wanneer de bestuurder vertrekt op een helling die steiler is dan 10%, en verhindert dan dat de wagen achteruitrolt.

Om passagiers een maximaal comfort te bieden, is er een audiosysteem van Bose ® uit de Energy Efficient Series. Het systeem, dat op maat werd ontwikkeld voor Koleos, biedt een unieke geluidservaring die erg dicht aanleunt bij een live-uitvoering dankzij zeven luidsprekers, een subwoofer en een digitale versterker.

04 VEILIGHEID

Wat de actieve veiligheid betreft, en dus om ongevallen zoveel mogelijk te vermijden, is de wagen voorzien van een ABS met elektronische remkrachtverdeling (EBD), noodremhulp (AFU) en dynamische trajectcontrole (ESC), aangevuld met een module voor de beheersing van onderstuur. Nog voor die laatste in werking treedt, corrigeert de sturing van de vierwielaandrijving elk spoor van onder- of overstuur door de koppelverdeling tussen de voor- en achteras aan te passen.

Op het vlak van de passieve veiligheid is de wagen voorzien van een structuur met voorgeprogrammeerde vervorming voor- en achteraan. De structuurelementen van het interieur zijn ontwikkeld om bij ongevallen een solide veiligheidskooi te creëren.

Nieuwe Renault Koleos beschikt over tal van voorzieningen die bijdragen tot de bescherming van de inzittenden: 6 airbags, veiligheidsgordels met krachtbegrenzers vooraan en op de buitenste zitplaatsen achteraan, gordelspanners vooraan en een Isofix-bevestigingssysteem om op de buitenste zitplaatsen achteraan kinderzitjes vast te maken. Bij een aanrijding achteraan bieden de hoofdsteunen en de zetels van Renault Koleos de inzittenden een zeer hoge bescherming.

05 FUNCTIONALITEIT: EEN SUV MET VOLWAARDIGE TERREINCAPACITEITEN

Nieuwe Koleos is verkrijgbaar met twee of met vier aangedreven wielen.Dankzij koppelrijke en soepele motoren levert hij uitstekende prestaties op het terrein.Hij is 4,52 meter lang en 1,85 meter breed.Koleos is een comfortabele SUV die zich prettig laat rijden in de stad. Zijn beperkte buitenafmetingen, stuurbekrachtiging en souplesse verzekeren een vlot en sereen rijgedrag in het stadsverkeer.De 4x4-versie beschikt over volwaardige terreincapaciteiten dankzij de "All Mode 4x4‑i"-vierwielaandrijving die werd ontwikkeld in het raam van de alliantie Renault-Nissan.

Er zijn drie standen: Auto, LOCK en 2WD.

In de Auto -stand wordt het koppel automatisch over de voor- en achteras verdeeld in functie van de beschikbare grip.In normale omstandigheden gaat het koppel enkel naar de voorwielen.Zodra de wagen echter aan tractie of grip verliest, gaat een deel van het koppel naar de achteras.In extreme omstandigheden wordt het koppel gelijk verdeeld over beide assen.Bij het wegrijden vanuit stilstand verdeelt het systeem het motorkoppel over de vier wielen.Voor de verdeling zorgt een elektronisch koppelingsmechanisme. De rekeneenheid voor de sturing van het koppelingsmechanisme maakt gebruik van gegevens afkomstig van de motorsturing en van verschillende sensoren: wielsnelheid, acceleratie, stuurhoek en stand van het gaspedaal.

LOCK : op een ondergrond met slechte grip (sneeuw, modder, zand) kan de bestuurder de aandrijving elektronisch in de 4x4-stand vergrendelen. In dat geval zorgt de schakelaar op het dashboard ervoor dat 50% van het koppel naar de achterwielen wordt gestuurd.

2WD : als de bestuurder dat wenst, kan de aandrijving ook worden vergrendeld in de 4x2-stand.

Commercialisatie in België in october 2013.

Documenten

Nieuwe Renault Koleos : nieuw design, rijkelijk voorzien van technologie en uitrusting

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Koleos : nieuw design, rijkelijk voorzien van technologie en uitrusting
Nieuwe Renault Koleos : nieuw design, rijkelijk voorzien van technologie en uitrusting