Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault KOLEOS: maximumscore van 5 sterren in Euro NCAP-tests

Le 21 September 2017

  • Nieuwe Renault KOLEOS behaalt de maximumscore van 5 sterren in de veiligheidstests van de onafhankelijke organisatie Euro NCAP.
  • Met een uitgebreide standaard veiligheidsuitrusting plukt Nieuwe KOLEOS de vruchten van de ervaring van Renault op het gebied van de passieve veiligheid.
  • Wat de actieve veiligheid betreft, wordt de basisuitrusting van Nieuwe KOLEOS nog aangevuld met een pakket rijhulpsystemen (ADAS) van de nieuwste generatie.

Boulogne Billancourt, 20 september - Het uitstekende resultaat toont het engagement van Renault voor de veiligheid. Renault behaalt zo de hoogst mogelijke score in de nieuwe testprocedures die Euro NCAP sinds 2016 hanteert. Nieuwe KOLEOS kreeg 90% voor "bescherming volwassenen", 79% voor "bescherming kinderen", 62% voor "bescherming voetgangers", en 75% voor "Safety Assist". Klik hier voor meer informatie.

 

Het beste van de knowhow van de Renault-groep op het vlak van veiligheid

Nieuwe Renault KOLEOS heeft een structuur die specifiek ontwikkeld werd om zijn inzittenden te beschermen . Een stalen subframe voor de motor met een zeer hoge vloeigrens en een passagierskooi van staal met hoge treksterkte beschermen de passagiersruimte in zelfs de lastigste omstandigheden. De veiligheidsuitrusting omvat standaard twee frontale airbags die de manier waarop ze worden opgeblazen, afstemmen op de aard van de aanrijding en de positie van de inzittende, twee zijdelingse airbags voor borstkas / schouder vooraan, twee gordijnairbags, antiwhiplashhoofdsteunen voor- en achteraan, voorzetels met antidoorschuifsysteem, zetels achteraan met Isofix-bevestigingen voor kinderzitjes volgens de i-Size-norm, en veiligheidsgordels voorzien van een gordelspanner met krachtbegrenzer voor alle passagiers.

 

Onberispelijke veiligheid in alle omstandigheden

Wat de actieve veiligheid betreft, wordt de basisuitrusting van Nieuwe KOLEOS (antislipsysteem, nieuwste stabiliteitsregeling, elektronische remkrachtverdeling, vertrekhulp op hellingen, enz.) nog aangevuld met een pakket rijhulpsystemen (ADAS) van de nieuwste generatie. Ze kunnen worden ingesteld via de R-LINK 2-tablet en hebben de volgende functies:

  • De veiligheid verhogen , met het actieve noodremhulpsysteem (AEBS City en Inter-Urban).
  • Waarschuwen , met de rijstrookwaarschuwing (LDW), de dodehoekwaarschuwing (BSW) en de verkeersbordherkenning.
  • Het leven makkelijker maken , met behulp van camera’s en sensoren, de automatische omschakeling tussen dim- en grootlichten (AHL), het parkeerhulpsysteem vooraan, achteraan en opzij, en het Easy Park Assist (handenvrij parkeersysteem).

 

Over de Renault-groep

De Renault-groep, autoconstructeur sinds 1898, is een internationale groep die in 127 landen aanwezig is en in 2016 bijna 3,2 miljoen voertuigen verkocht. Ze telt vandaag ruim 120 000 medewerkers en beschikt wereldwijd over 36 productievestigingen en 12 700 verkooppunten. Om de grote technologische uitdagingen van de toekomst aan te gaan en een strategie van rendabele groei te voeren, steunt de Groep op haar internationale ontwikkeling. Ze zet in op de complementariteit van haar vijf merken (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine en LADA), elektrische voertuigen, en haar unieke alliantie met Nissan. Met een nieuwe renstal in de Formule 1 en een sterk engagement in de Formule E is de autosport een uithangbord voor de innovatie en de naamsbekendheid van Renault.

Documenten

Nieuwe Renault KOLEOS: maximumscore van 5 sterren in Euro NCAP-tests

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault KOLEOS: maximumscore van 5 sterren in Euro NCAP-tests
Nieuwe Renault KOLEOS: maximumscore van 5 sterren in Euro NCAP-tests