Communiqué de presse
Communiqué de presse

NIEUWE RENAULT KANGOO VAN WINT DE PRIJS INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022

  • Nieuwe Renault Kangoo Van is door een jury van 24 Europese journalisten verkozen tot International Van Of The Year (IVOTY) 2022.
  • Zo worden de nieuwe innovatieve bestelbreak van Renault en de nieuwe Mercedes-Benz Citan erkend als de beste keuze uit de 14 lichte bedrijfsvoertuigen die de voorbije twaalf maanden werden gelanceerd.
  • Met zijn zijdelingse laadopening “Open Sesame by Renault”, die een breedte van 1,45 meter vrijmaakt, biedt Nieuwe Kangoo Van een nuttige en uitgekiende innovatie die uniek is op de markt.
  • Nieuwe Kangoo Van wordt gebouwd in de Renault-fabriek van Maubeuge in Frankrijk, die van uitmuntendheid zijn handelsmerk heeft gemaakt.

Le 17 November 2021

Op het salon Solutrans in Lyon overhandigde dhr. Jarlath Sweeney, voorzitter van de IVOTY-jury, aan Mark Sutcliffe, directeur van de afdeling bedrijfsvoertuigen van Renault Group, de prijs van de International Van Of The Year 2022 voor Nieuwe Kangoo Van. De pan-Europese jury, bestaande uit 24 toonaangevende journalisten op het gebied van bedrijfs-, industriële en transportvoertuigen, plaatste de jongste bestelbreak van Renault aan de top van de 14 lichte bedrijfsvoertuigen van 11 verschillende merken die de voorbije maanden werden gelanceerd.

Volgens de IVOTY-jury is het belangrijkste criterium voor de toekenning van de prijs de duurzame bijdrage van voertuigen aan de efficiëntie, veiligheid en milieunormen binnen het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen.

Renault ontvangt voor de 4de keer de IVOTY-prijs, na Master in 1998, Trafic in 2002 en Kangoo Z.E. in 2012.

Mark Sutcliffe, directeur van de afdeling bedrijfsvoertuigen, Renault Group : “Ik wil de voltallige Europese jury bedanken voor het feit dat ze Nieuwe Renault Kangoo Van hebben verkozen tot ‘International Van Of The Year 2022’”. Deze prijs, waaraan Renault veel belang hecht, is een grote trots voor onze teams. Hij beloont hun inspanningen om een bestelbreak te ontwerpen en te produceren volgens de beste kwaliteitsnormen. De unieke innovaties van dit voertuig werden ontworpen om het dagelijkse leven van onze professionele klanten te vergemakkelijken. Deze prestigieuze prijs is een nieuwe erkenning voor de innovatieve geest en knowhow van Renault in het segment van de lichte bedrijfsvoertuigen, die meer dan 120 jaar teruggaan. ”

NIEUWE KANGOO VAN, DE INNOVATIEVE BESTELBREAK

Nieuwe Kangoo Van richt zich voornamelijk tot veeleisende vlootbeheerders, zelfstandigen en handelaars die op zoek zijn naar een voertuig op maat, met de recentste technologieën en innovaties ten dienste van professionals. De sportieve en dynamische bestelbreak biedt zo:

  • Een vlotte belading dankzij “Open Sesame by Renault”, een belangrijke en ongeziene innovatie die dankzij het wegvallen van een middenstijl de breedste zijdelingse toegang op de markt biedt met een opening van 1,45 meter. Maar ook “Easy Inside Rack”, een intrekbaar dakimperiaal dat lange voorwerpen veilig opbergt in de hoogte om de laadruimte beter te benutten.
  • Kenmerken die tot de beste in dit segment behoren, met een laadvolume tot 3,9 m3 in de standaardversie, een laadvermogen van 600 kg dat als optie kan worden verhoogd tot 800 kg en een sleepvermogen van 1.500 kg.
  • Een modern, verfijnd en ergonomisch interieur met een verbeterd thermisch en akoestisch comfort, 60 liter opbergruimte en als optie geschikt voor maximaal 3 inzittenden in de cabine. Deze configuratie biedt de mogelijkheid om de cabine om te vormen tot een echt mobiel kantoor door de middelste rugleuning neer te klappen.
  • Een hypermoderne connectiviteit met het nieuwe multimediasysteem Renault EASY LINK op een 8-inch scherm, een slim docking station voor smartphones, een draadloze oplader van 15 watt, de handenvrije Renault contactkaart voor een gemakkelijke en beveiligde toegang, twee USB-aansluitingen en twee 12 volt-aansluitingen.
  • 12 rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder permanente achteruitkijkassistent, actieve noodremhulp, stabiliteitscontrole voor aanhangwagens, snelweg- en verkeersassistent, adaptieve snelheidsregelaar en rijstrookassistent.
  • Een gamma efficiënte 1.3 TCe-benzinemotoren en 1.5 Blue dCi-diesels, verkrijgbaar in manuele schakeling met zes versnellingen of EDC-automaat met zeven versnellingen, en twee Ecoleader-motoren met een brandstofverbruik van slechts 4,8 l/100 km voor diesel en 6,1 l/100 km voor benzine.

Nieuwe Kangoo Van is vanaf de lente van 2022 ook verkrijgbaar als elektrische versie en later ook in lange variant.

FABRIEK VAN MAUBEUGE, EXPERTISECENTRUM

Sinds 1997 is de Renaultfabriek van Maubeuge, in Hauts-de-France, de symbolische productiesite van Kangoo. Om Nieuwe Kangoo te bouwen in een bestelbreak- en een personenwagenversie, zoals de voertuigen van zijn partners Mercedes-Benz en Nissan, en om het hoogste niveau van productiekwaliteit te garanderen, heeft Renault 450 miljoen euro geïnvesteerd en ingrijpende transformaties uitgevoerd in de fabriek: een nieuwe “High Speed XXL” perslijn voor dieptrekwerk voor grote onderdelen, 630 nieuwe plaatwerkrobots, nieuwe applicatierobots en een nieuwe lijn om de lakkwaliteit te controleren. Ook werden de montage-installaties gemoderniseerd met de ‘full-kitting’[i]-toelevering van onderdelen en een nieuwe afwerkingslijn. De fabriek heeft ook een nieuw atelier voor batterijassemblage gebouwd om de komst van de elektrische versie van Nieuwe Kangoo Van voor te bereiden, die in de lente van 2022 op de markt komt.

RENAULT KANGOO, EEN ECHT SUCCESVERHAAL

Sinds zijn lancering in 1997 heeft Renault wereldwijd 4,3 miljoen Kangoo's geproduceerd, zowel in personenwagens als bedrijfsvoertuigen, in 3 generaties van modellen. Kangoo wordt voornamelijk gebouwd in Maubeuge en werd ook geproduceerd in de fabriek Santa Isabel in Córdoba, Argentinië.

 

[i] De ‘full-kitting’-methode maakt het mogelijk om onderdelen volautomatisch te sorteren en te vervoeren aan de rand van de productielijn met behulp van draadgeleide karren.

Documenten

NIEUWE RENAULT KANGOO VAN WINT DE PRIJS INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022

Voir les documents

Documenten

NIEUWE RENAULT KANGOO VAN WINT DE PRIJS INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022
NIEUWE RENAULT KANGOO VAN WINT DE PRIJS INTERNATIONAL VAN OF THE YEAR 2022