Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak

 • 25 jaar nadat hij het segment van de bestelbreaks uitvond met zijn unieke design, meet Renault Kangoo zich een zuiver elektrische E-Tech-versie aan
 • Deze nieuwe variant werpt zich op als een elektrische oplossing met een onovertroffen plaatsaanbod en laadvolume, geschikt voor zowel zakelijke als particuliere gebruikers
 • Zijn motor van 90 kW (120 pk) is gekoppeld aan een batterij van 45 kWh, goed voor een rijbereik van 285 kilometer1
 • Renault Kangoo E-Tech Electric wordt op 17 oktober in wereldpremière voorgesteld op het autosalon van Parijs

25 jaar nadat hij het segment van de bestelbreaks inwijdde met zijn unieke en praktische design, dat voor het eerst over een zijdelingse schuifdeur beschikte, is Renault Kangoo nog steeds mee met zijn tijd, dankzij zijn innovatiegerichte DNA.

Met meer dan 4 miljoen verkochte exemplaren in vijftig landen is Kangoo uitgegroeid tot een waar succesverhaal. Hij vertegenwoordigt het beste van twee werelden: dat van de gezinswagen door zijn sympathieke en elegante design en zijn ruime interieur, en dat van het bedrijfsvoertuig door zijn koffervolume en robuustheid.

Renault Kangoo, die zich in de loop der jaren alsmaar hoger positioneerde en talloze innovaties aangemeten kreeg, is nu voor het eerst in zijn geschiedenis verkrijgbaar als E-Tech Electric.

Le 12 Oktober 2022

Nieuwe Kangoo E-Tech Electric neemt alle praktische aspecten, alsook de veiligheids- en comfortuitrusting over van de versie met verbrandingsmotor:

 • Comfortabele tweede zetelrij dankzij de grootste interieurruimte in zijn klasse, met drie volwaardige plaatsen om comfortabel plaats te bieden aan drie volwassenen, en een luchtverspreider die de achterpassagiers een optimaal thermisch comfort garandeert
 • Meer dan 49 liter aan vlot toegankelijke opbergvakken, waaronder de Easy Life-opberglade
 • Een ruim bemeten koffer van 850 liter, de grootste in zijn klasse, uitbreidbaar tot 2.500 liter. Dat is mogelijk dankzij de verschuifbare achterbank op de tweede zetelrij, die specifiek werd ontworpen voor Nieuwe Kangoo E-Tech Electric
 • Innovatieve dakstaven, die zich zonder gereedschap laten plaatsen, zodat u nooit ruimte tekort komt en alles kunt vervoeren
 • Veertien rijhulpsystemen, met niveau 2 van autonoom rijden, om de veiligheid te verhogen

Het koetswerkdesign behoudt de horizontale, generfde motorkap en de erg verticale voorkant met een specifiek radiatorrooster met oplaadstekker achter het logo.

Net als bij de versie met verbrandingsmotor beschikt het interieur over het nieuwe dashboard dat naargelang de versie is afgewerkt met donker geborsteld hout. Ook werd het interieur comfortabeler en werd de ergonomie voor de bestuurderspost verbeterd. Alleen het dashboard evolueert en omvat in deze variant specifieke E-Tech-gegevens.

Zijn nieuwe lithium-ionbatterij, bestaande uit acht onafhankelijke en eenvoudig te herstellen modules, biedt een 100 procent bruikbare capaciteit van 45 kWh. Zo geraakt Nieuwe Kangoo E-Tech Electric tot 285 kilometer ver (WLTP-cyclus). Dat rijbereik volstaat voor gebruikers om de meeste van hun dagelijkse verplaatsingen in alle sereniteit af te leggen, en garandeert bovendien de laagste gebruiks- en eigendomskosten.

De batterijen genieten acht jaar of 160.000 kilometer garantie. Binnen die periode worden ze kosteloos vervangen indien hun capaciteit afneemt tot minder dan 70 procent van de nominale waarde (SoH).

Nieuwe Kangoo E-Tech Electric wordt aangedreven door een motor van 90 kW en 245 Nm. Dat koppel is onmiddellijk beschikbaar voor een soepel en sereen rijgedrag in alle omstandigheden. Een ECO-modus die het vermogen en de topsnelheid van het voertuig beperkt, optimaliseert het rijbereik.

Het regeneratieve remsysteem biedt de keuze uit drie recuperatiemodi:

 • Sailing (indicatielampje B1): modus met beperkte regeneratie, geschikt voor snelwegen en autowegen.
 • Drive (B2): modus met standaard regeneratie voor uiteenlopende omstandigheden. Wanneer men het gaspedaal loslaat, krijgt men ongeveer dezelfde vertraging als bij een wagen met benzinemotor.
 • Brake (B3): modus met maximale regeneratie, voor gebruik in files en in de bergen.

Kangoo E-Tech Electric biedt er zelfs iets meer aan dan de versie met verbrandingsmotor.

Het klassieke hydraulische remsysteem wordt namelijk aangevuld met een ARBS-systeem (Adaptive Regenerative Braking System) dat de teruggewonnen energie maximaliseert.

De verschillende combinaties van rijprogramma's en remmodi bieden de bestuurder de keuze uit zes verschillende rijervaringen die het comfort en rijbereik optimaliseren naargelang het gebruik en de rijomstandigheden.

De gegevens met betrekking tot de geselecteerde rijmodus, het beheer van het elektrische vermogen en de rijhulpsystemen zijn gegroepeerd in een 100% digitaal en volledig personaliseerbaar 10”-dashboard in kleur, dat als optie verkrijgbaar is.

Om in elk seizoen het beste rijbereik te garanderen, beschikt Nieuwe Kangoo E-Tech Electric over een airconditioning met warmtepomp en twee zones. Die zorgt voor verwarming in de winter en verkoeling in de zomer dankzij het principe van een omkeerbare airconditioning. De verwarming haalt calorieën uit de buitenlucht om ze in het interieur te gebruiken, terwijl de airconditioning calorieën van binnen naar buiten toe afvoert.

De warmtepomp heeft een optimaal rendement bij temperaturen tussen -15 °C en +15 °C. Ze verzekert niet alleen een uitstekend thermisch comfort, maar behoudt ook het rijbereik. Dankzij deze functionaliteit ligt het WLTP-rijbereik tot 85 kilometer hoger.

Tot slot is Nieuwe Kangoo E-TECH Electric als optie verkrijgbaar met een verwarmde voorruit, verwarmde voorzetels en een verwarmd stuur. Deze opties garanderen nog meer thermisch comfort en hebben tegelijk weinig impact op de batterij.

Om de batterij op te laden, biedt Nieuwe Kangoo E-Tech Electric de keuze uit drie soorten laders:

 • Standaard worden twee types van geïntegreerde laders aangeboden:
  • Een driefasige wisselstroomlader van 11 kW, geschikt voor alle types van huishoudelijk opladen.
  • Een driefasige snellader van 22 kW of 80 kW gelijkstroom (DC), waarmee u in 30 minuten 170 kilometer aan rijbereik (WLTP-cyclus) kunt recupereren aan openbare laadpalen.

Kortom, een compleet gamma laders om te beantwoorden aan alle toepassingen van Nieuwe Kangoo E-Tech Electric

Wanneer Nieuwe Kangoo E-Tech Electric wordt aangesloten op een openbare lader van 11 kW, wordt de batterij in 2 uur en 40 minuten opgeladen van 15 tot 80 procent. Op een Wallbox van 7,4 kW gebeurt dit in minder dan 6 uur (15 tot 100%).

In combinatie met de 22 kW-lader beschikt de batterij over een vloeistofkoeling en een elektrische weerstand, waardoor ze steeds binnen het juiste temperatuurbereik kan worden gebruikt. Dat komt zowel het rijbereik als de oplaadtijd ten goede.

Tot slot beschikt Nieuwe Kangoo E-Tech Electric via de smartphone-app MyRenault of het multimediasysteem Renault Easy Link over specifieke geconnecteerde diensten zoals:

 • Programmering van het laadproces en opvolging van de laadtoestand van de batterij vanop afstand
 • Programmering van de thermische preconditioning van het interieur
 • Opzoeking van laadpunten op het traject
 • Berekening van de bereikbare bestemmingen op basis van het resterende rijbereik

Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric is verkrijgbaar in drie versies, die elk werden afgestemd op de precieze verwachtingen van hun klanten:

 • Authentic, die de essentie van de nodige apparatuur aanbiedt voor overheden of klanten die een voertuig voor dubbel persoonlijk/zakelijk gebruik zoeken;
 • Equilibre, voor gemeenschappen die een degelijke, comfortabele en zuinige dienst voor personenvervoer willen aanbieden;
 • Techno, voor gezinnen of zelfstandigen die op zoek zijn naar comfort en veiligheid met een onderscheidend design.

Renault Kangoo E-Tech Electric wordt op 17 oktober in wereldpremière voorgesteld op het autosalon van Parijs. De bestellingen worden in België begin 2023 geopend.

MAUBEUGE, KENNISCENTRUM IN HET HART VAN ELECTRICITY

Sinds 1997 bouwt de Renault-fabriek van Maubeuge, in Hauts-de-France, Kangoo voor de hele wereld.

Samen met de vestigingen van Douai en Ruitz vormt deze fabriek het hart van de nieuwe pool ‘ElectriCity’, het grootste en meest competitieve productiecentrum voor elektrische voertuigen in Europa, waar Renault tegen 2025 maar liefst 480.000 elektrische voertuigen per jaar wil produceren.

Om Nieuwe Kangoo personenwagens en bedrijfsvoertuigen te industrialiseren, evenals de voertuigen van zijn partners Mercedes en Nissan, en om een productiekwaliteit op het hoogste niveau te garanderen, investeerde Renault 450 miljoen euro in de fabriek en installeerde het een nieuwe montagewerkplaats voor batterijen.

De elektromotor en laders van Nieuwe Kangoo E-Tech Electric worden op hun beurt vervaardigd in de Renault-fabriek van Cléon (Normandië).

OVER RENAULT

 Al meer dan honderd jaar ontwikkelt, produceert en verkoopt Renault bedrijfsvoertuigen, om zo een antwoord te bieden op de eisen van zakelijke gebruikers overal ter wereld.

Express, Kangoo, Trafic en Master zijn stuk voor stuk iconische voertuigen die wereldwijd bekendstaan om hun innovaties die het dagelijkse leven van hun gebruikers ten goede komen.

Renault Pro+ is al meer dan tien jaar Europees marktleider op tal van markten (thermisch en elektrisch) en biedt gepersonaliseerde en intelligente duurzame mobiliteitsoplossingen dankzij een unieke combinatie van oplossingen, diensten en financieringen om de activiteiten van zakelijke klanten te vereenvoudigen en een boost te geven. Het netwerk combineert innovatieve digitale oplossingen, een panel van erkende koetswerkbouwers en een netwerk van bedrijfsvoertuigenexperts in meer dan 600 Renault Pro+ Centers in meer dan 30 landen.”

 

1: Gegevens onder voorbehoud van homologatie

Documenten

Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (WORD)

Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Médiathèque (56)

 • Albums
 • Kangoo E-Tech electric (6)
 • New Kangoo E-Tech electric - MARCH 2023 (39)
 • Tout (56)
 • Images (54)
 • Vidéos (2)
 • Sélectionner des éléments

Documenten

Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (WORD)
Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (PDF)
Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (WORD)
Nieuwe Renault Kangoo E-Tech Electric, de trendy bestelbreak (PDF)