Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA

  • Renault onthult het silhouet van Nieuwe Espace in een spel van licht en schaduw 
  • Zijn aanzicht verraadt atletisch design met uitgesproken schouders 
  • Nieuwe Espace, die aan de buitenkant compacter is (4,72 meter), heeft een iets grotere interieurruimte in lengterichting dan zijn voorganger en biedt plaats aan maximaal 7 passagiers.

 

Le 14 Februari 2023

Na de officiële naam Espace onthult Renault twee silhouetten van zijn toekomstige grote SUV met 5 en 7 plaatsen. Die silhouetten suggereren in een spel van licht en schaduw het koetswerkdesign van Nieuwe Renault Espace en zijn totale lengte.

Nieuwe Espace biedt een atletisch design met uitgesproken schouders. Aan de zijkant wordt het glasoppervlak zo ver mogelijk doorgetrokken naar achteren en draagt het bij tot de slanke uitstraling van de wagen en zijn elegantie. De achterzijde krijgt een sobere dynamiek dankzij een spoiler in het verlengde van het dak.

De zesde generatie van Espace is mee met zijn tijd en biedt beperkte proporties om beter in te spelen op de eisen van een veranderende wereld. Hij is 14 cm compacter en biedt een 2,48 m lange interieurruimte tot de derde zetelrij, iets meer dan bij de huidige generatie. Het lijdt geen twijfel dat Nieuwe Espace het DNA behoudt waaraan het zijn sterkte te danken heeft: comfortabel plaats bieden aan maximaal 7 passagiers om lange reizen te maken.

Nieuwe Renault Espace zal in wereldpremière worden voorgesteld in het begin van de lente van 2023.

Documenten

Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (WORD)

Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (PDF)

Voir les documents Voir la médiathèque

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (WORD)
Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (PDF)
Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (WORD)
Nieuwe Renault Espace : elegant silhouet en interieurruimte in zijn DNA (PDF)

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)