Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault CLIO: Het beste van CLIO

Le 30 Mei 2019

Het icoon vernieuwd, een nieuw hoofdstuk in een succesverhaal

 

Renault presenteert Nieuwe Clio, de vijfde generatie van een icoon waarvan al vijftien miljoen exemplaren werden verkocht. Sinds zijn lancering in 1990 is Clio over de hele wereld uitgegroeid tot de bestseller van Groupe Renault. De wagen die het vaakst tot favoriete auto van de Fransen werd gekroond, wist zich vanaf 2013 zelfs op te werken tot leider in het Europese B-segment. Van 2012 tot 2018 werden er elk jaar weer meer van verkocht dan het jaar voordien, een uitzonderlijke commerciële krachttoer.

 

Met zijn EuroNCAP-score van vijf sterren bouwt Nieuwe Clio voort op zijn traditie van een perfect veilige wagen op maat van zijn tijd. En met zijn erg dynamische rijgedrag, zijn wegligging en zijn doorgedreven kwaliteitscontroles van ontwerp tot productie mag hij zich de beste Clio ooit noemen.

 

Nieuwe Clio is moderner en atletischer, maar bouwt voort op het DNA waaraan hij al bijna 30 jaar zijn succes dankt. Met de troeven van elk van de vier vorige generaties als basis begint hij een boeiend nieuw hoofdstuk in zijn succesverhaal:

  • Van de eerste Clio heeft hij "alles van een grote". Net als die eerste Clio leent hij technologie van wagens uit hogere segmenten als Mégane en Espace.
  • Van Clio II neemt hij de zeer hoge niveaus van interieurruimte en comfort over.
  • Zoals Clio III geeft hij een nieuwe dimensie aan de kwaliteitsindruk.
  • Van Clio IV erft hij een sterk design, dat het volledige Renault-gamma geïnspireerd heeft en een echt fabrieksmerk is geworden.

 

Nieuwe Clio werd ontwikkeld volgens het tweevoudige principe "Evolutie & Revolutie" en wijzigt de basisregels ingrijpend: het koetswerkdesign evolueert naar meer maturiteit, het interieurdesign werd volledig herzien. Met meer gesculpteerde lijnen en een krachtigere voorkant krijgt Nieuwe Clio een dynamischer en moderner karakter, terwijl hij van bij de eerste blik herkenbaar blijft hoewel alle onderdelen nieuw zijn. Binnenin is de revolutie overduidelijk. Het volledig herwerkte interieur laat zich inspireren door de hogere segmenten op het vlak van zowel kwaliteit als beschikbare technologie. Die laatste richt zich op iedereen, om gebruik en het leven van elke dag makkelijker te maken.

 

“De vijfde generatie van Clio is zeer belangrijk voor ons, want het gaat om de bestseller in zijn segment, de op één na meest verkochte wagen in Europa van alle klassen samen. Het is een icoon, de nieuwste telg in het succesverhaal van Clio, die het beste overneemt van de vorige generaties. Het koetswerkdesign van Clio IV viel erg in de smaak bij onze klanten, en dat is vandaag nog steeds het geval. We hebben er daarom voor gekozen de genen ervan te behouden maar hem tegelijk moderner en sierlijker te maken. In het interieur kunnen we spreken van een echte revolutie, met een aanzienlijke verbetering van de kwaliteitsindruk, meer verfijning en een sterke aanwezigheid van technologie. Hij is de beste van alle Clio's. “ Laurens van den Acker – Directeur Industrieel Ontwerp van Groupe Renault

 

Nieuwe Clio is het speerpunt van het strategische "Drive the Future (2017-2022)" -plan van Groupe Renault. Dat plan werd voorgesteld in het najaar van 2017 en is opgebouwd rond 3 pijlers:

  • Elektrisch: tegen het einde van het plan zal de groep twaalf geëlektrificeerde modellen aanbieden. Nieuwe Clio wordt daarvan het eerste met de full hybrid E-TECH-motor, die steunt op technologie ontwikkeld door Renault.
  • Geconnecteerd: tegen dezelfde datum zullen 100% van de voertuigen die op de belangrijkste markten van de onderneming aangeboden worden, geconnecteerd zijn. Nieuwe Clio illustreert die dynamiek perfect met zijn nieuwe geconnecteerde multimediasysteem dat door Renault-Nissan-Mitsubishi werd ontwikkeld.
  • Autonoom: tegen het einde van het plan zal Groupe Renault vijftien modellen met technologie voor autonoom rijden op de markt brengen. Nieuwe Clio zal een voortrekkersrol spelen door de rijhulpsystemen die leiden tot autonoom rijden, te democratiseren in een stadsauto.

 

Nieuwe Clio bezet een centrale plaats in de strategie van de groep om de synergieën binnen de Alliantie te versterken. Dat gebeurt met name door de ontwikkeling van gemeenschappelijke technologieën en de toepassing van nieuwe platformen, zoals het CMF-B-platform, dat hij als eerste gebruikt, en zijn nieuwe elektrische en elektronische architectuur. Daardoor kan hij de recentste technologische evoluties aanbieden om in te spelen op de nieuwe vereisten op de markt.

 

Als voorloper van een nieuwe generatie Renault-modellen is Nieuwe Clio ook verkrijgbaar in een nieuwe en rechtstreeks door Renault Sport geïnspireerde R.S. Line-uitvoering en met de nieuwe designtaal van het INITIALE PARIS-label.

Documenten

Nieuwe Renault CLIO: Het beste van CLIO

Renault Clio - Tarieven en Specificaties

Voir les documents Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault CLIO: Het beste van CLIO
Renault Clio - Tarieven en Specificaties
Nieuwe Renault CLIO: Het beste van CLIO
Renault Clio - Tarieven en Specificaties