Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 2 : Koetswerkdesign

Met al 15 miljoen verkochte exemplaren stelt Renault Nieuwe Clio het vijfde opus van zijn icoon voor. Sinds zijn lancering in 1990 is Clio over de hele wereld uitgegroeid tot de bestseller van Groupe Renault. De wagen wist zich vanaf 2013 zelfs op te werken tot leider in het B-segment in Europa. Van 2012 tot 2018 werden er elk jaar weer meer van verkocht dan het jaar voordien, een uitzonderlijke commerciële krachttoer.

 

Le 29 Januari 2019

 

Nieuwe Clio werd ontwikkeld volgens het tweevoudige principe "Evolutie & Revolutie" en wijzigt de basisregels ingrijpend: het koetswerkdesign evolueert naar meer maturiteit, het interieurdesign werd volledig herzien. Met meer gesculpteerde lijnen en een krachtigere voorkant krijgt Nieuwe Clio een dynamischer en moderner karakter, terwijl hij van bij de eerste blik herkenbaar blijft hoewel alle onderdelen nieuw zijn. In het interieur is de revolutie overduidelijk. Het volledig herwerkte interieur laat zich inspireren door de hogere segmenten op het vlak van zowel kwaliteitsindruk als beschikbare technologie. Die laatste richt zich op iedereen, om gebruik en het leven van elke dag makkelijker te maken.

"De vijfde generatie van Clio is zeer belangrijk voor ons, want het gaat om de bestseller in zijn segment, om de op één na meest verkochte wagen in Europa van alle klassen samen. Het is een icoon, de nieuwste telg in het succesverhaal van Clio, die het beste overneemt van de vorige generaties. Het koetswerkdesign van Clio 4 werd sterk gesmaakt door onze klanten, en dat is vandaag nog altijd zo. We hebben er daarom voor gekozen de genen ervan te behouden maar hem tegelijk moderner en sierlijker te maken. In het interieur kunnen we spreken van een echte revolutie, met een aanzienlijke verbetering van de kwaliteitsindruk, meer verfijning en een sterke aanwezigheid van technologie. Hij is de beste van alle Clio's." Laurens van den Acker, Directeur du Design Industriel van Groupe Renault

 

Binnen Groupe Renault is Nieuwe Clio het speerpunt van het strategische "Drive the Future (2017-2022)" -plan. Dat plan werd voorgesteld in het najaar van 2017 en is opgebouwd rond 3 pijlers:

  • Elektrisch: tegen 2022 zal Groupe Renault 12 geëlektrificeerde modellen in het gamma aanbieden. Nieuwe Clio wordt daarvan het eerste met de hybride E-Tech-motor, die het resultaat is van door Renault ontwikkelde technologie.
  • Geconnecteerd: tegen dezelfde datum zullen 100% van de voertuigen die op de belangrijkste markten van de onderneming aangeboden worden, geconnecteerd zijn. Nieuwe Clio illustreert perfect die dynamiek met zijn nieuwe geconnecteerde multimediasysteem dat door de Alliantie ontwikkeld werd.
  • Autonoom: tegen 2022 zal Groupe Renault 15 modellen met technologie voor autonoom rijden op de markt brengen. Nieuwe Clio zal een voortrekkersrol spelen door de rijhulpsystemen die leiden tot autonoom rijden, te democratiseren in een stadsauto.

 

Nieuwe Clio bezet een centrale plaats in de strategie om de synergieën binnen de Alliantie te versterken. Dat gebeurt met name door de ontwikkeling van gemeenschappelijke technologieën en de toepassing van nieuwe platformen, zoals het CMF-B-platform, dat hij als eerste gebruikt, en zijn nieuwe elektrische en elektronische architectuur. Daardoor kan hij de recentste technologische evoluties aanbieden om in te spelen op de nieuwe vereisten op de markt.

 

Als voorloper van een nieuwe generatie Renault-modellen is Nieuwe Clio ook verkrijgbaar in een nieuwe en rechtstreeks door Renault Sport geïnspireerde R.S. Line-uitvoering en met de nieuwe designtaal van het INITIALE PARIS-label.

 

Een vernieuwd en expressiever koetswerkdesign

 

Nieuwe Clio bouwt voort op de sensuele vormen van de vorige generatie en krijgt vanuit elke hoek nog zuiverdere en dynamischere lijnen. Hij wordt expressiever, maar behoudt zijn zuivere profiel. Vooraan wordt de motorkap voorzien van plooilijnen om een gesculpteerd effect te creëren. Het radiatorrooster is groter en de voorbumper wordt prominenter met een zeer expressief rooster dat een goede koeling van de motor verzekert. Wat de afmetingen betreft, wordt Nieuwe Clio 14 millimeter korter maar krijgt hij meer interieurruimte. Het koetswerk wordt tot 30 millimeter lager om het aerodynamischer en sportiever te maken. 17" velgen (afhankelijk van de versie) zetten de dynamische uitstraling van de wagen in de verf. Details als de 100% LED-koplampen, een perfect op het koetswerk aansluitende achterklep en de chroomlijst rond de zijruiten geven het koetswerk van Nieuwe Clio een eigentijdser karakter en verhogen, zoals het interieur, de algemene kwaliteitsindruk.

Documenten

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 2 : Koetswerkdesign

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 2 : Koetswerkdesign
Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 2 : Koetswerkdesign