Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 1 : Interieurdesign

Met al 15 miljoen verkochte exemplaren stelt Renault Nieuwe Clio het vijfde opus van zijn icoon voor. Sinds zijn lancering in 1990 is Clio over de hele wereld uitgegroeid tot de bestseller van Groupe Renault. De wagen wist zich vanaf 2013 zelfs op te werken tot leider in het B-segment in Europa. Van 2012 tot 2018 werden er elk jaar weer meer van verkocht dan het jaar voordien, een uitzonderlijke commerciële krachttoer.

 

Le 28 Januari 2019

 

Nieuwe Clio is moderner en atletischer, maar bouwt voort op het DNA waaraan hij al bijna 30 jaar zijn succes dankt. Met de troeven van elk van de vier vorige generaties als basis begint hij een boeiend nieuw hoofdstuk in zijn succesverhaal:

  • Van de eerste Clio heeft hij "alles van een grote". Net als die eerste Clio leent hij technologie van wagens uit hogere segmenten als Mégane en Espace.
  • Van Clio II neemt hij de zeer hoge niveaus van interieurruimte en comfort over.
  • Zoals Clio III geeft hij een nieuwe dimensie aan de kwaliteitsindruk.
  • Van Clio IV erft hij een sterk design, dat het volledige Renault-gamma geïnspireerd heeft en een echt fabrieksmerk is geworden.

 

Nieuwe Clio werd ontwikkeld volgens het tweevoudige principe "Evolutie & Revolutie" en wijzigt de basisregels ingrijpend: het koetswerkdesign evolueert naar meer maturiteit, het interieurdesign werd volledig herzien. Met meer gesculpteerde lijnen en een krachtigere voorkant krijgt Nieuwe Clio een dynamischer en moderner karakter, terwijl hij van bij de eerste blik herkenbaar blijft hoewel alle onderdelen nieuw zijn. In het interieur is de revolutie overduidelijk. Het volledig herwerkte interieur laat zich inspireren door de hogere segmenten op het vlak van zowel kwaliteitsindruk als beschikbare technologie. Die laatste richt zich op iedereen, om gebruik en het leven van elke dag makkelijker te maken.

"De vijfde generatie van Clio is zeer belangrijk voor ons, want het gaat om de bestseller in zijn segment, om de op één na meest verkochte wagen in Europa van alle klassen samen. Het is een icoon, de nieuwste telg in het succesverhaal van Clio, die het beste overneemt van de vorige generaties. Het koetswerkdesign van Clio 4 werd sterk gesmaakt door onze klanten, en dat is vandaag nog altijd zo. We hebben er daarom voor gekozen de genen ervan te behouden maar hem tegelijk moderner en sierlijker te maken. In het interieur kunnen we spreken van een echte revolutie, met een aanzienlijke verbetering van de kwaliteitsindruk, meer verfijning en een sterke aanwezigheid van technologie. Hij is de beste van alle Clio's." Laurens van den Acker, Directeur du Design Industriel van Groupe Renault

 

Een echte revolutie in het interieur van Nieuwe Renault CLIO

 

Het is meteen duidelijk. De kwaliteitsindruk en de ergonomie van de bestuurderspost stonden bovenaan de prioriteitenlijst van de interieurdesignteams van Nieuwe Clio. Met hoogwaardige materialen, een zacht aanvoelende bekleding van het dashboard, de deurpanelen en omlijsting van de middenconsole en een verzorgde inrichting, geeft het interieur de kwaliteitsindruk een nieuwe dimensie. Nieuwe Clio's volledig nieuwe "Smart Cockpit", die compacter is om ruimte vrij te maken, is naar de bestuurder gericht en bevat meer technologie. De golfvorm ervan accentueert het gevoel van breedte. Met de grootste schermen in de klasse wil de cockpit een resoluut moderne ergonomie aanbieden om de rijervaring meeslepender te maken. Tot slot democratiseert Nieuwe Clio unieke innovaties in het segment zoals de elektrische parkeerrem, die met name handig is in de stad.

 

Documenten

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 1 : Interieurdesign

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 1 : Interieurdesign
Nieuwe Renault Clio : Een nieuwe generatie van een icoon - Deel 1 : Interieurdesign