Pack press
Pack press

Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  

Renault vernieuwt zijn SUV-aanbod met een ambitieus model: Nieuwe Renault Austral. Hij wordt een van de pijlers in de herovering van het C-segment, het hart van de wereldwijde automarkt. Nieuwe Austral sluit zich aan bij Renaults offensief in dit segment, dat werd ingeluid door Arkana en Mégane E-TECH Electric, en dat de traditie van ‘auto’s om in te leven’ een resoluut moderne dimensie geeft. Dat offensief, ‘la Nouvelle Vague’ of ‘de nieuwe golf’ gedoopt, heeft als doel het merk tot een referentie op het vlak van technologie, schone energie en diensten te maken.

Nieuwe Renault Austral sluit dan ook perfect aan bij het strategische plan ‘Renaulution’. Zijn naam, die zuiderse taferelen en weidse landschappen oproept, belooft grenzeloze mogelijkheden en bouwt voort op de genen van het merk. Een warm en modern merk ten dienste van zijn klanten, om hen een opgewaardeerde levenservaring te bieden.

In die optiek meet Nieuwe Austral zich een atletisch en hoogtechnologisch koetswerkdesign aan, dat alle stijlkenmerken van een SUV verenigt. Het gamma is opgebouwd rond drie afwerkingsniveaus: Equilibre, Techno en Iconic. Hij biedt ook als eerste Renault een sportieve Esprit Alpine-versie aan, verkrijgbaar op de twee hogere uitvoeringen.

Het hoogtechnologische en geraffineerde interieur van Nieuwe Austral heeft dan weer een comfortpeil waarmee hij niet moet onderdoen voor de gezinsmodellen die hun stempel op de geschiedenis van Renault hebben gedrukt. Als voornaamste blikvanger in het ruim bemeten en behaaglijke interieur, combineert het OpenR-scherm de weergave van gegevens op het dashboard met die van het navigatie- en multimediasysteem, dat de beste diensten en apps van Google omvat. In combinatie met het 9,3” grote head-up display bieden de twee grote schermen met een diagonaal van 12” een totale oppervlakte van bijna 1.000 cm2 voor een intuïtieve, meeslepende en geconnecteerde rijervaring.

Le 04 Oktober 2022

De ultramoderne Nieuwe Austral kan uitpakken met 32 rijhulpsystemen, diverse MULTI-SENSE-instellingen en 4CONTROL Advanced, de derde generatie van de vierwielsturing ontwikkeld door Renault. Stuk voor stuk nuttige, proactieve en intelligente technologieën ten dienste van het comfort, het rijplezier en de veiligheid van de inzittenden.

Als eerste Renault die steunt op het CMF-CD-platform van de derde generatie, ontwikkeld door de Alliantie, biedt Nieuwe Austral een nieuwe, krachtigere en efficiëntere versie van het E-TECH ‘Full Hybrid’-systeem, evenals twee ‘Mild Hybrid’-benzinemotoren met 48V- en 12V-batterij. Dankzij deze uiteenlopende elektrificeringstechnologieën dekt het gamma alle toepassingen voor particulieren en wagenparken.

Nieuwe Austral loopt van de band in de ultramoderne fabriek van Palencia (Spanje) en wordt in alle fasen van zijn productie onderworpen aan strengere controles. Niets wordt aan het toeval overgelaten, van de materiaalkeuze tot de controle van de functies, de assemblage van de onderdelen en de lakkwaliteit. Met bijna duizend criteria die doorheen de genese van de wagen werden beoordeeld door zowel interne experts als een extern consumentenpanel, staan kwaliteit en duurzaamheid centraal in het lastenboek.

In België en Luxemburg zijn de bestellingen voor Nieuwe Renault Austral geopend sinds september 2022. De leveringen gaan vanaf december 2022 van start.

"Met een van de beste infotainmentsystemen op de markt en de meest efficiënte hybridemotor ter wereld stelt Nieuwe Austral Renault in staat zijn SUV-aanbod in het C-segment te vernieuwen, met een product dat beantwoordt aan zijn ambities en zich richt tot het hart van de Europese markt." Luca de Meo, CEO van Renault.

ATLETISCH EN GERAFFINEERD DESIGN

Nieuwe Renault Austral verenigt alle stijlelementen van een SUV met de nieuwe designtaal van Renault. Hij geeft blijk van een sterke persoonlijkheid en oogt zowel chic als atletisch. Binnenin gaan zijn hoogtechnologische cockpit, zijn opvallende materialen en zijn verzorgde afwerking hand in hand met het royale plaatsaanbod van een gezinswagen. Bij wijze van exclusiviteit is hij ook verkrijgbaar in een sportieve ‘Esprit Alpine’-versie met dynamische en aantrekkelijke designkenmerken, een primeur voor een Renault-model.

Koetswerkdesign: een gebeitelde SUV

Geprononceerde spieren, gestrekte lijnen, gebeitelde oppervlakken, een krachtige neus, gestructureerde technische details en geraffineerde sierelementen: Nieuwe Austral past perfect in de vernieuwing van een modern merk dat zichzelf opnieuw uitvindt.

Kracht, karakter en alle stijlelementen van een SUV

Nieuw platform, nieuwe stijl. Als eerste Renault die op het jongste CMF-CD-platform van de Alliantie staat, meet Nieuwe Austral zich erg moderne stijlelementen aan. Zijn grote wielen met een diameter tot 20 duim (720 millimeter) bevestigen zijn gespierde silhouet met een motorkaplijn die dicht aansluit bij de wielkasten. Een geslaagde look die de auto kracht en karakter geeft.

Nieuwe Austral beschikt ook over alle traditionele stijlelementen van het SUV-segment: ski’s voor- en achteraan, contrasterende zijdelingse deurbeschermingen en drempels, een uitgesproken bodemvrijheid (180 millimeter) en een hoge gordellijn die de inzittenden beschermt.

Moderne en gestructureerde vormtaal

Het koetswerkdesign van Nieuwe Austral steunt op de nieuwe ontwerpfilosofie van Renault. Zijn weelderige vormen gaan perfect hand in hand met gestrekte lijnen en erg nauwkeurige structuurdetails. De gebeitelde motorkap geeft hem een atletisch karakter dat ook terugkomt in zijn gespierde silhouet. Zijn gewelfde schouders sluiten dan weer aan op zijn vooruitstekende flanken en de strakke vleugels die rond de koplampen zijn uitgesneden.

Die combinatie van weelderige rondingen en snedige lijnen is doorspekt met tal van technische details zoals de led-achterlichten met micro-optische lasertechnologie of de grafische ruitvormige motieven die in de koplampen werden geïntegreerd. Het geheel ademt topkwaliteit, een perceptie die nog wordt versterkt door de geometrische beheersing die vanaf de eerste aanblik opvalt.

Krachtige voorzijde

De voorkant van Nieuwe Austral koppelt dynamiek aan verfijning. Het brede radiatorrooster met dambordpatroon en afwerking in Ice Black, wordt bovenaan doorkruist door een horizontale chroomlijn die doorloopt in de koplampen. Een designelement dat de voorkant van de wagen visueel verbreedt en tegelijk een elegante en verfijnde toets geeft. In het midden benadrukt Renaults nieuwe ‘Nouvel’R’-logo in geborsteld satijn het moderne karakter van de wagen. In het onderste deel van de topversies vervolledigen een expressieve sportieve lamel in koetswerkkleur en aerodynamische zijdelingse luchtinlaten in Noir Etoilé die opvallende neus. De algemene assemblagekwaliteit springt onmiddellijk in het oog. Die kwaliteit wordt mogelijk gemaakt door de doorgedreven, gerobotiseerde en menselijke controles in alle fasen van zijn productie .

"Nieuwe Renault Austral combineert sterke stijlelementen die hem een dynamisch en elegant design geven. Bewerkte volumes, nauwkeurig ontworpen lijnen en verfijnde details laten geen twijfel bestaan over zijn kwaliteitsniveau. De koetswerknaden zijn dun en de koetswerkpanelen sluiten perfect op elkaar aan, zodat hij onmiddellijk een gevoel van kwaliteit uitstraalt." Gilles Vidal, Directeur Design van Renault

Meer info in het bijgevoegde persdossier

Documenten

Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (PDF)

Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (WORD)

PRIJSLIJST RENAULT AUSTRAL SEPTEMBER 22

Voir les documents Voir la médiathèque

Documenten

Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (PDF)
Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (WORD)
PRIJSLIJST RENAULT AUSTRAL SEPTEMBER 22
Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (PDF)
Nieuwe Renault Austral : proefrit met de hoogtechnologische SUV van de "Nouvelle Vague"  (WORD)
PRIJSLIJST RENAULT AUSTRAL SEPTEMBER 22