Persbericht
Persbericht

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma 

  • Nieuwe Renault Arkana beschikbaar vanaf € 28.500 incl. btw voor België
  • Keuze uit drie motoren, met in het bijzonder de E-Tech full hybrid 145.
  • Drie uitvoeringen, waaronder de nieuwe Esprit Alpine-versie.
  • Opening van de bestellingen op 19 juli en eerste leveringen aan klanten vanaf november.

op 19 Juli 2023

De Renault Arkana, onthuld in oktober 2020, belichaamt volledig het succes van Renaulution. Naast het originele design dat soepelheid, uitstraling en robuustheid combineert, wordt nu ook de nieuwe identiteit van het merk geïntegreerd om nog meer mee te surfen op de “Nouvelle Vague”.

VEREENVOUDIGD GAMMA, VERBETERD AANBOD

 Het Nieuwe Arkana-gamma werd teruggebracht naar drie afwerkingen (Evolution, Techno en Esprit Alpine) en drie motoren: E-Tech full hybrid 145 en benzine mild hybrid 140 en 160.

Het commerciële beleid van Renault, gebaseerd op een gecontroleerde diversiteit van het gamma en lagere productie- en distributiekosten, betekent dat Nieuwe Arkana kan worden aangeboden tegen concurrentiële prijzen met een bijzonder aantrekkelijke cost of ownership.

Evolution

Vanaf de Evolution-versie, beschikbaar vanaf € 28.500 BTWi voor België is de navigatie standaard inbegrepen in het Renault EASY LINK-multimediasysteem. Dit systeem is ook draadloos compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Het digitale scherm op het dashboard heeft nog steeds een diagonaal van 7", maar geeft nu informatie over een groter gebied weer.

Techno

Naast de sportbumper met aerodynamische lamellen in carrosseriekleur heeft de Techno-versie, verkrijgbaar vanaf € 31.000 (incl. btw) in België, 18-inch wielen die zijn overgenomen van de vorige R.S.-versies. Line en E-Tech Engineered. Het logo en de achterbelettering zijn getint in gesatineerd chroom.

Esprit Alpine

De Esprit Alpine-uitvoering begint bij € 35.100 voor België. 

Naast de voorbumper in gesatineerd grijs onderscheidt deze afwerking zich aan de buitenkant door de specifieke badge in Schiste grijs omgeven door een hoogglanzend zwarte rand in de sierwieldop. Nieuwe 19"-velgen met een opengewerkt design geven Nieuwe Arkana een look die zowel standingvoller als sportiever is.

Binnenin zijn de zetels een mix van ECO TEP en suède, met een groter aandeel suède dan in de vorige topversies R.S. Line en E-Tech Engineered. De zetels hebben blauwe horizontale stiksels en een Alpine-logo op de rugleuning. De veiligheidsgordels onderscheiden zich ook door de aanwezigheid van twee blauwe strepen.

De deurpanelen en het stuurwiel hebben blauw-wit-rode stiksels, terwijl het gedeelte van het dashboard tegenover de voorpassagier een sobere, maar elegante afwerking met leisteeneffect heeft.

 

* Afwerking Evolution later verkrijgbaar op bestelling

 

Documenten

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma (WORD)

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma  (PDF)

PRIJZEN RENAULT ARKANA JULI 2023

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma (WORD)
Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma  (PDF)
PRIJZEN RENAULT ARKANA JULI 2023
Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma (WORD)
Nieuwe Renault Arkana: een vereenvoudigd, competitief gamma  (PDF)
PRIJZEN RENAULT ARKANA JULI 2023

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)