Communiqué de presse
Communiqué de presse

NIEUWE RENAULT ARKANA EEN HYBRIDE-BENADERING VAN DE SUV COUPÉ

Door zijn succesvolle SUV-coupé ARKANA in Europa te lanceren, breekt Renault met de traditionele stijlcanons. Het merk lanceert namelijk als eerste massaconstructeur een SUV met coupé-allures op het oude continent, een profiel dat tot nog toe was voorbehouden aan prestigemerken. Dit onuitgegeven aanbod, dat de andere modellen uit het compacte gamma (MEGANE, KADJAR, SCENIC) perfect aanvult, positioneert zich in het wereldwijd snel groeiende SUV-segment.

Le 23 September 2020

Met Nieuwe ARKANA verenigt Renault het beste van de SUV- en coupéwereld in een auto met een uitgesproken hybride persoonlijkheid: een hoge en geruststellende rijhouding, een compromisloze interieur- en kofferruimte en een opvallende en vernieuwende stijl. Zo belooft Nieuwe Renault ARKANA veel meer emotie en dynamisme, temeer omdat hij zal worden aangeboden met het 'R.S. Line'-label en zal kunnen uitpakken met een volledig gamma hybridemotoren, waaronder de E-TECH Hybrid en de 1.3 TCe-motoren met 12V-microhybridesysteem.

Nieuwe Renault ARKANA beantwoordt aan de sterk uiteenlopende verwachtingen van de internationale markten. Hij getuigt van de internationale dimensie van de Groupe Renault en zijn vermogen om sneller nieuwe markten te veroveren. Dit wereldwijd model wordt technisch aangepast aan de verschillende markten. In Europa staat Nieuwe ARKANA op het modulaire CMF-B-platform van de Alliantie, waarop ook de nieuwe generaties van CLIO en CAPTUR werden gebouwd.

Nieuwe Renault ARKANA zal naast de XM3 van Renault Samsung Motors worden gebouwd in de fabriek van Busan (Zuid-Korea). Hij wordt in het eerste semester van 2021 gelanceerd.

 “Met ARKANA bewijst Renault opnieuw dat het merk diep is geworteld in de cultuur van moderniteit en innovatie. ARKANA is in alle opzichten een hybridewagen en weet coupé- en SUV-elementen te verenigen op een manier die dynamisme aan veelzijdigheid koppelt. Hij waait als een frisse wind door het segment van de compacte SUV’s van massaconstructeurs, dat vandaag een centrale plaats inneemt in Europa. ARKANA, die resoluut naar de toekomst kijkt, biedt een onuitgegeven rijervaring dankzij zijn motoren die allemaal over hybridetechnologie beschikken. Helemaal bovenaan het gamma staat uiteraard het innovatieve E-TECH Hybrid-systeem, dat een hoogstaand rijplezier verenigt met lagere CO2- en verbruikscijfers.” François Laurent, programmadirecteur ARKANA

Documenten

Nieuwe Renault Arkana, een hybride-benadering van de SUV Coupé

Voir le document Voir la médiathèque

Documenten

Nieuwe Renault Arkana, een hybride-benadering van de SUV Coupé
Nieuwe Renault Arkana, een hybride-benadering van de SUV Coupé