Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe reclamecampagne voor Renault Twingo

"Go anywhere, go everywhere" met Nieuwe Twingo

Nieuwe Twingo is een compleet nieuwe wagen, een nieuwe manier van leven, nieuw design en nieuwe beelden. Gezien zijn architectuur met de motor achterin die hem helpt overal tussendoor te glippen, en zijn vele slim gevonden en praktische voorzieningen die het leven aan boord compleet veranderen, verdient hij dan ook een reclamecampagne die minstens even goed in elkaar zit. Voor de lancering van Nieuwe Renault Twingo ontwikkelde Publicis Conseil een schitterende reclamecampagne die zijn behendigheid in de verf zet. Samen met Renault werd ervoor gekozen daarvoor zeer nauw samen te werken met het kunstenaarsduo Kuntzel+Deygas, dat wereldwijd een grote populariteit kent met zijn geslaagde grafische animaties.

Le 27 Augustus 2014

In 1993 is het een kleine "ufo" die verrast en sterke emoties losmaakt: Renault lanceert Twingo, de 1ste "minispace". Een onconventionele wagen die optimistisch, resoluut tof en brutaal voor de dag komt en zich aan de wereld toont in een verrassende reclamecampagne die oproept om anders te gaan denken over de auto en iedereen uitnodigt om "er zelf het leven bij te verzinnen dat erbij hoort".

In 2014 krijgt het leven van Twingo een nog meer betoverende wending: Renault lanceert Nieuwe Twingo, met de motor achterin en dus een fundamenteel andere architectuur, standaard vijf deuren, een interieur met een slimme moduleerbaarheid en een nieuwe eigentijdse vormgeving. Nieuwe Renault Twingo is net zo revolutionair als zijn voorganger en een wagen met een grote vrijheid. De vrijheid om te gaan en staan waar hij wil dankzij een uitzonderlijk korte draaicirkel, waardoor hij buitengewoon wendbaar is en hij overal tussendoor kan glippen.

Om de buitengewone lancering te ondersteunen creëert Publicis een campagne die net zo bijdetijds en sprankelend is als Nieuwe Renault Twingo zelf, met de tekening als sterk grafisch fundament. Een keuze die tegelijk een knipoog is naar de lancering van de vorige Twingo.

Op vraag van Publicis Conseil en Renault maken Olivier Kuntzel en Florence Deygas van Twingo een getekend personage dat de hoofdrol krijgt in een virtuoze geanimeerde choreografie. Aansluitend bij de vele slimme voorzieningen waarmee Nieuwe Renault Twingo is uitgerust, creëren ze een aantal uitdagingen op het vlak van wendbaarheid die Twingo stijlvol en met gemak tot een goed einde brengt, op muziek van Beck met sensuele en ritmische popklanken.

In het verhaal is Twingo een levendig personage dat van een veelkleurig sleutelgat naar een ketting van planeten gaat, laveert tussen de poten van olifant-gebouwen, speelt met een slangenlint, een weg oversteekt in veters… van sneakers, handig een doolhof van waterdruppels ontwijkt, surft op de chaos van straatstenen in een grappige stad en de toeschouwer van die ingebeelde wereld meeneemt naar de echte wereld.

In de campagne met ongekende omvang is de wendbare Nieuwe Twingo te zien in een hoofdfilm van twee minuten, in drie specifieke films, in een vijftiental beelden, in frisse en ludieke digitale creaties, en gaat hij brutaal de uitdaging "Go anywhere, go everywhere" aan.

Documenten

Nieuwe reclamecampagne voor Renault Twingo

Voir le document
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe reclamecampagne voor Renault Twingo
Nieuwe reclamecampagne voor Renault Twingo