Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Operationele Raad van de Alliantie

Jean-Dominique Senard, Voorzitter van Renault, Hiroto Saikawa, CEO van Nissan, Thierry Bolloré, CEO van Renault, en Osamu Masuko, CEO van Mitsubishi Motors, maken intentie bekend tot oprichting van een nieuwe Operationele Raad van de Alliantie

Le 12 Maart 2019

Jean-Dominique Senard zal Voorzitter worden van de nieuwe Operationele Raad van de Alliantie , waarin ook de CEO's van Renault, Nissan en Mitsubishi Motors zullen zetelen.

De nieuwe Operationele Raad van de Alliantie zal instaan voor de operationele coördinatie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi, en zal nieuwe initiatieven nemen die waarde moeten creëren voor de respectieve aandeelhouders en werknemers.

Jean-Dominique Senard, Hiroto Saikawa, Osamu Masuko en Thierry Bolloré maken hun intentie bekend tot de oprichting van een Operationele Raad van de Alliantie tussen Nissan, Mitsubishi Motors en Renault om de Alliantie verder te versterken en de grondslag te leggen voor het succes ervan in de toekomst.

De nieuwe Raad van de Alliantie wordt het enige orgaan voor toezicht op de operaties en het bestuur van de Alliantie tussen Renault, Nissan en Mitsubishi, in plaats van RNBV en NMBV. De Raad wordt daartoe het gezicht en de drijvende kracht van de "Nieuwe Start" van de Alliantie.

Om de fundamenten te leggen voor de toekomstige ontwikkelingen van de Alliantie, zullen de Voorzitter van Renault, die ook voorzitter wordt van de Raad van de Alliantie , en de CEO's van Nissan, Mitsubishi Motors en Renault in de raad zetelen.

De operationele beslissingen die de Raad van de Alliantie neemt, zullen gefundeerd worden op consensus, om de win-winlogica van de Alliantie te versterken.

Het ontwerpakkoord dat tussen de drie partijen gesloten werd, is bij dit persbericht gevoegd.

De formele overeenkomsten voor de oprichting van de nieuwe raad zullen getekend worden ter gelegenheid van de twintigste verjaardag van de Alliantie.

De nieuwe raad is van plan maandelijks te vergaderen, in Parijs of Tokio, en zal regelmatig alle betrokken partijen op de hoogte brengen van zijn belangrijkste initiatieven en verwezenlijkingen. De Operationele Raad van de Alliantie zal specifieke operationele comités in het leven roepen die aanbevelingen zullen formuleren rond nieuwe werkwijzen om waarde te creëren voor de drie autoconstructeurs.

Met de naderende twintigste verjaardag van de Alliantie willen de raden van bestuur van Renault, Nissan en Mitsubishi hun erkenning betuigen voor de grote bijdrage van de Alliantie tot de prestaties van de drie ondernemingen en hun partners.

De oprichting van de nieuwe Operationele Raad van de Alliantie heeft tot doel Nissan, Renault en Mitsubishi hun volledige potentieel te helpen ontwikkelen en samen de leidersplaats in te nemen op een zeer competitieve en versneld veranderende wereldwijde automobielmarkt.

Met het engagement en de loyaliteit van de medewerkers van Renault, Nissan en Mitsubishi en een zeer constructieve samenwerking met Daimler wil de Operationele Raad van de Alliantie zich toeleggen op een win-winroadmap voor alle partijen.

 

OVER RENAULT-NISSAN-MITSUBISHI

Groupe Renault, Nissan Motor en Mitsubishi Motors vormen samen de grootste auto-alliantie ter wereld. De interculturele samenwerking is de oudste en productiefste in de auto-industrie. Samen verkochten de drie partners in 2018 meer dan 10,7 miljoen voertuigen in bijna 200 landen. De partners streven naar samenwerking en de optimalisering van synergieën om de competitiviteit tot het uiterste te drijven. Ze hebben bovendien strategische samenwerkingsakkoorden afgesloten met andere constructeurs, waaronder Daimler (Duitsland) en Dongfeng (China). De Alliantie is marktleider in het segment van de emissievrije voertuigen en ontwikkelt innovatieve mobiliteitsdiensten en technologieën voor de autonome, geconnecteerde en betaalbare voertuigen van morgen.

 

Documenten

Nieuwe Operationele Raad van de Alliantie

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Operationele Raad van de Alliantie
Nieuwe Operationele Raad van de Alliantie