Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: nieuw record op het circuit van Suzuka

MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigde zopas een nieuw tijdrecord van 2’25’’454 (meer dan 3 seconden sneller dan het vorige record) op het prestigieuze circuit van Suzuka in Japan. Eerder vestigde het model ook al een record op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring en een toonaangevende tijd op het circuit van Spa-Francorchamps in het kader van de R.S. Days, tijdens een ronde die live werd uitgezonden op YouTube en Facebook. Het nieuwe record is een belangrijk succes in het land, dat zo’n 10.000 fans van Mégane R.S. TROPHY-R en Renault Sport in het algemeen telt: eind september 2019 was Japan de grootste Renault Sport-markt ter wereld voor het R.S.-gamma en ging het Duitsland en Frankrijk vooraf. Het is tevens de op twee na grootste markt voor Mégane R.S., en dat terwijl de TROPHY-versie er nog niet is gelanceerd.

 

Le 27 November 2019

  • Om het succes van de TROPHY-R-versie bij Japanse fans te verzekeren, werden er begin dit jaar afstellingstests uitgevoerd op het circuit van Suzuka, om zo beter te beantwoorden aan de specifieke verwachtingen van lokale klanten.
    • MÉGANE R.S. TROPHY-R is het recentste hoofdstuk in een saga die 15 jaar geleden van start ging. Net als zijn illustere voorgangers vestigt hij nieuwe circuitrecords bij de voorwielaangedreven seriemodellen en draagt hij bij tot de passie voor uitdagingen en prestaties die Renault Sport drijft. Deze nieuwe Mégane R.S. TROPHY-R is het krachtigste seriemodel dat Renault ooit heeft gebouwd.
  • Net als Mégane R.S. TROPHY beschikt Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R over dezelfde motor van 300 pk . Hij dankt zijn prestatiewinst dan ook uitsluitend aan zijn (tot 130 kilogram) lagere gewicht , zijn verbeterde stroomlijn en de radicalere versie van zijn onderstel.
  • Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R wordt op de markt gelanceerd in de vorm van een genummerde beperkte reeks van 500 exemplaren voor de hele wereld. Als meest exclusieve versie in het Mégane R.S.-gamma is de TROPHY-R-versie bijzonder in trek in Japan: Renault Japan heeft al meer dan vijftig exemplaren van MÉGANE TROPHY-R gereserveerd, waaronder enkele met het Koolstofkeramisch pack, die in het eerste semester van 2020 aan hun gelukkige eigenaars zullen worden geleverd.

 

Patrice RATTI, algemeen directeur van Renault Sport Cars:

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigt een nieuw record in zijn categorie, dit keer op het circuit van Suzuka, een topcircuit in Japan. Die prestatie is cruciaal voor de aanzienlijke lokale gemeenschap van 10.000 Renault Sport- en TROPHY-R-fans. Ze toont de efficiëntie van het specifieke testprogramma dat we ter plaatse hebben uitgevoerd om beter te beantwoorden aan hun wensen. Dat sterkt onze banden met ons erg internationale doelpubliek nog verder aan.

 

Volgens de traditie van Renault Sport dankt deze nieuwe generatie van MÉGANE R.S. TROPHY-R zijn prestaties niet alleen aan zijn vermogen, want zijn 300 pk sterke motor is identiek aan die van Mégane R.S. TROPHY, die begin 2019 werd gelanceerd. MÉGANE R.S. TROPHY-R werd ontwikkeld als een racewagen, door een klein team dat zich hoofdzakelijk concentreerde op drie assen: een maximale gewichtsdaling (tot 130 kg tegenover de Mégane R.S. TROPHY zonder opties), een nieuwe stroomlijn en een nog radicalere evolutie van het onderstel.

 

In het verlengde van de records gevestigd op de Nürburgring en Spa-Francorchamps leidt de passie van Renault Sport naar nieuwe uitdagingen. Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigde een nieuw absoluut officieel record en een referentietijd voor compacte seriewagens op het 5,8 kilometer lange circuit van Suzuki dat achttien bochten telt. 2’25’’454 : dat was de recordtijd die op 26 november werd gevestigd door Laurent Hurgon, die al verscheidene records op zijn naam schreef met de vorige generaties van de wagen.

 

De verhouding tussen Mégane R.S. en de zware records houdt al meer dan 10 jaar stand, vooral op de Nürburgring. Ze gaat terug tot 2008 toen Renault Mégane R.S. R26.R voor het eerst een record neerzette in de categorie van de voorwielaangedreven seriemodellen: R26.R legde toen in 8’17’’ de Nordschleife af. Die tijd werd drie jaar later (2011) verpulverd door de tweede generatie van Mégane R.S. in zijn TROPHY-versie, bestuurd door Laurent Hurgon, piloot en afsteller van de wagen: 8’07’’97. In 2014 dook hij voor het eerst onder de kaap van de 8 minuten (7’54’’36) met de TROPHY-R-versie van Mégane III R.S.

 

Hij heeft, met de nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R, een nieuw referentierecord van 07’40’’100 neergezet op het circuit van 20,600 km van de Nordschleife (of 07’45’’389 op de officiële volledige ronde van 20,832 km), in een jacht op records waarbij elke seconde steeds moeilijker te winnen is. En hij was ook degene die het record op het circuit van Spa-Francorchamps aanscherpte (02’48’’338) tijdens een ronde die live werd uitgezonden via YouTube en Facebook. Vandaag vestigt Laurent Hurgon een nieuw record, deze keer op het circuit van Suzuka (Japan). Aan de andere kant van de wereld verbeterde Renault Australia het ronderecord voor voorwielaandrijvers op het 4,95 kilometer lange internationale circuit van Bend Motorsport Park. Met een standaard Mégane R.S. TROPHY-R vestigde James Moffat, piloot van het team Gary Rogers Motorsport, een recordtijd van 2’14’’316. Hij neemt deel aan de TCR Australia met een Mégane R.S. TCR, geprepareerd door Vukovic Motorsport.

 

MÉGANE R.S. TROPHY-R werd op de markt gebracht in de vorm van een beperkte reeks van 500 genummerde exemplaren.

 

De website van R.S. Performance biedt een hele waaier aan merchandising (kleding en accessoires) en prestatiegerichte onderdelen voor TROPHY-R-modellen. Enkele voorbeelden: regelbare aanslagpunten voor de schokdempers en korte veren, een zespuntsharnas van Sabelt en een ‘boa’-omhulsel voor de koeling. Het gamma zal half december verkrijgbaar zijn op https://shop.renaultsport.com/RSperformance/

 

Voor de nieuwe Mégane R.S. TROPHY-R werkte Renault Sport samen met gerenommeerde technische partners: Akrapovič voor de uitlaatlijn, Brembo voor de remmen, Bridgestone voor de banden, Öhlins voor de schokdempers en Sabelt voor de kuipstoelen.

 

Ontdek Mégane R.S. TROPHY-R op https://www.renaultsport.com/-megane-rs-trophy-r-300-2019-.html

 

Renault Sport: uitgesproken competitie-DNA

De in serie gebouwde sportwagens die door Renault Sport worden ontworpen en ontwikkeld zijn de vrucht van meer dan 120 jaar competitie-ervaring en ruim 40 jaar Formule 1 ® -engagement. Zo heeft het Renault Sport-gamma recht op technologieën die rechtstreeks afkomstig zijn uit de competitie en die zijn ontstaan door de nauwe samenwerking tussen de ingenieurs van Renault Sport Cars en Renault Sport Racing. Bovendien laat Renault Sport al zijn evenementen, zoals de R.S. Days, baden in de autosportsfeer.

 

Over Renault

Renault, wereldwijd het grootste Franse merk, wordt verdeeld via bijna 12.000 verkooppunten in 134 landen. Al meer dan 120 jaar lang vergemakkelijkt Renault het leven van zijn klanten. Een sensueel en warm design, Europees leiderschap op het gebied van elektrische wagens of autosportengagement: het merk wordt dag na dag gedreven door passie.

Documenten

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: nieuw record op het circuit van Suzuka

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: nieuw record op het circuit van Suzuka
Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: nieuw record op het circuit van Suzuka