Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: een nieuw record op Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days

MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigt in de categorie van de voorwielaangedreven seriemodellen een nieuw record van 2’48’’338 (meer dan 5 seconden in vergelijking met het vorige record) op het mythische circuit van Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days, na zijn nieuwe referentierecord op de bekende Nordschleife van de Nürburgring. Wat uitzonderlijk is, is dat dit record live werd verspreid via de social media van Renault Sport.

Le 24 Juli 2019

  • MÉGANE R.S. TROPHY-R is een nieuw hoofdstuk van een verhaal dat 15 jaar geleden begon. Hij vestigt, net als zijn illustere voorgangers, nieuwe records op het circuit in de categorie van de voorwielaangedreven seriemodellen en houdt de passie van de uitdaging en de prestaties die Renault Sport drijft, in stand.
  • Net als Mégane R.S. Trophy beschikt Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R over dezelfde motor van 300 pk . Hij dankt zijn prestatiewinst dan ook uitsluitend aan zijn (tot 130 kilogram) lagere gewicht , zijn verbeterde stroomlijn en de radicalere versie van zijn onderstel.
  • Renault MÉGANE R.S. TROPHY-R zal nog voor eind 2019 op de markt worden gebracht in de vorm van een beperkte en genummerde reeks van 500 exemplaren.

Patrice RATTI, Algemeen Directeur van Renault Sport Cars: De nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigt een nieuw record in zijn categorie, deze keer op Spa-Francorchamps, een van de zwaarste circuits ter wereld. Deze prestatie is des te mooier omdat ze werd neergezet voor een enthousiaste community tijdens de R.S. Days. De prestatie op zich, de nabijheid van de piloot, een mooie uitwisseling van informatie en passie: dat is de mentaliteit waarvan de ontwikkeling van onze auto’s en de bijzondere relatie met onze gemeenschap is doordrongen.

Volgens de traditie van Renault Sport dankt deze nieuwe generatie van MÉGANE R.S. TROPHY-R zijn prestaties niet alleen aan zijn vermogen want zijn 300 pk sterke motor is identiek aan die van Mégane R.S. Trophy, die begin 2019 werd gelanceerd. MÉGANE R.S. TROPHY-R werd ontwikkeld als een racewagen door een klein team dat zich hoofdzakelijk concentreerde op drie assen: een maximale verlichting (tot 130 kg tegenover de Mégane R.S. Trophy zonder opties), een nieuwe aerodynamica en een nog radicalere evolutie van de onderstellen.

Bij het record op de Nürburgring leidde de passie achter Renault Sport tot nieuwe uitdagingen zoals die op het circuit van Spa-Francorchamps tijdens de prestigieuze 24 Uur van Spa. Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R vestigde er een nieuw absoluut officieel record en een referentietijd voor een compacte reeks op het circuit van Spa-Francorchamps. Het record op het Belgische circuit werd gereden tijdens de R.S. Days, voor de fans, om 11.55 uur op 24 juli 2019.

Achter het stuur van de MÉGANE R.S.TROPHY-R zat Laurent Hurgon, die al verschillende records op zijn naam heeft staan in de verschillende generaties van de wagen op het circuit van de Nürburgring:

Ik ben, opnieuw, echt heel trots en opgetogen. Spa-Francorchamps behoort tot de favoriete Europese circuits van de piloten. Het is erg snel en complex en de auto is hier perfect op afgestemd. De inspanningen aan het aerodynamische evenwicht lonen absoluut. Het gevoel in de Raidillon, Pouhon en Blanchimont zijn echt schitterend. Wat een genot!

Naast de aanwezige fans kon ook de hele community van Renault Sport het record live volgen op de social media. Een uitzonderlijk en nagenoeg uniek initiatief in de sector.

Deze R.S. Days omkaderen de privétests van de Formula Renault Eurocup op de “glijbaan van de Ardennen”, een van de mooiste circuits ter wereld met de aaneenschakelingen van mythische bochten zoals de Raidillon de l’Eau Rouge. De perfecte gelegenheid om de modellen van Renault Sport van gisteren en vandaag te ontdekken en herontdekken, maar ook om de specialisten en piloten van de verschillende kampioenschappen exclusief te ontmoeten. De ultieme uiting van het principe “ from track to road”, met evenementen voor klanten die de wedstrijdweekends komen verrijken. Zo konden eigenaars van R.S.-modellen tussen twee tests zelf op het circuit rijden. Of Laurent Hurgon ontmoeten, die altijd graag zijn passie deelt met het publiek. En om de ervaring helemaal af te maken, biedt Renault Sport op het evenement een speciale opvallende TROPHY-R-textiellijn te koop aan die ook verkrijgbaar is op de website www.renaultsport.com

De verhouding tussen Mégane R.S. en de zware records houdt al meer dan 10 jaar stand, vooral op de Nürburgring. Ze gaat terug tot 2008 toen Renault Mégane R.S. R26.R voor het eerst een record neerzette in de categorie van de voorwielaangedreven seriemodellen: 8’17’’ op de Nordschleife. Die tijd werd drie jaar later (2011) verpulverd door de tweede generatie van Mégane R.S. in zijn Trophy-versie, bestuurd door Laurent Hurgon, piloot en afsteller van de wagen: 8’07’’97. In 2014 dook hij voor het eerst onder de kaap van de 8 minuten (7’54’’36) met de Trophy-R-versie van Mégane III R.S. Hij heeft, met de nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R, een nieuw referentierecord van 07’40’’100 neergezet op het circuit van 20,600 km van de Nordschleife (of 07’45’’389 op de officiële volledige ronde van 20,832 km), in een jacht op records waarbij elke seconde steeds moeilijker te winnen is. Vandaag vestigt Laurent Hurgon een nieuw record, deze keer op het circuit van Spa-Francorchamps.

MÉGANE R.S. TROPHY-R zal tegen eind 2019 op de markt worden gebracht in de vorm van een beperkte reeks van 500 genummerde exemplaren. Prijzen: vanaf € 55.000 (prijs in Frankrijk, verschilt van land tot land).

Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg, de piloten van de Renault F1® Team, stelden de MÉGANE R.S. TROPHY-R op 24 mei 2019 voor het eerst voor aan het publiek bij de opening van de FORMULA 1 GRAND PRIX DE MONACO.

Voor de nieuwe Mégane R.S. TROPHY-R werkte Renault Sport samen met gerenommeerde technische partners: Akrapovič voor de uitlaatlijn, Brembo voor de remmen, Bridgestone voor de banden, Öhlins voor de schokdempers en Sabelt voor de kuipstoelen.

Bekijk de video van het record op YouTube

Ontdek Mégane R.S. Trophy-R op https://www.renaultsport.com/-megane-rs-trophy-r-300-2019-.html

Renault Sport: uitgesproken competitie-DNA

De in serie gebouwde sportwagens, die door Renault Sport worden ontworpen en ontwikkeld, zijn de vrucht van 120 jaar competitie-ervaring en 40 jaar Formule 1™-engagement. Zo heeft het Renault Sport-gamma recht op technologieën die rechtstreeks afkomstig zijn uit de competitie en die zijn ontstaan door de nauwe samenwerking tussen de ingenieurs van Renault Sport Cars en Renault Sport Racing. Bovendien laat Renault Sport al zijn evenementen, zoals de R.S. Days, baden in de autosportsfeer.

Over Renault

Renault, wereldwijd het grootste Franse merk, wordt verdeeld via bijna 12.000 verkooppunten in 134 landen. Al 120 jaar lang vergemakkelijkt Renault het leven van zijn klanten. Een sensueel en warm design, Europees leiderschap op het gebied van elektrische wagens of autosportengagement: het merk wordt dag na dag gedreven door passie.

Documenten

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: een nieuw record op Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: een nieuw record op Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days
Nieuwe MÉGANE R.S. TROPHY-R: een nieuw record op Spa-Francorchamps tijdens de R.S. Days