Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe MÉGANE en MÉGANE E-TECH Plug-in, alsmaar meer technologie ten dienste van het rijplezier

  • Renault vernieuwt zijn volledige Mégane-gamma – Berline, Grandtour, R.S. Line, R.S. en R.S. TROPHY – en geeft ze nog meer technologie ten dienste van het rijplezier.

  • Renault, al tien jaar lang een pionier en expert op het gebied van elektrisch rijden, lanceert een nieuw oplaadbaar hybridemodel, Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in, voor een unieke rijervaring.

  • Nieuwe Mégane komt in de zomer van 2020 op de markt.

Le 03 Februari 2020

 

Het emblematische Mégane-gamma werd volledig vernieuwd. Sinds 1995 werden wereldwijd al zeven miljoen exemplaren van dit model verkocht over vier generaties heen.

 

Nieuwe MEGANE: nog meer technologie

 

Nieuwe Mégane kan prat gaan op een vernieuwde en gemoderniseerde bestuurdersplaats. Die omvat nieuwe schermen van 9,3 duim voor het multimediasysteem en 10,2 duim voor het dashboard, en biedt alle functies van het multimediasysteem Renault EASY LINK. Dat systeem, waarvan de werking is geïnspireerd op de stijl en het gebruik van smartphones, toont zich ergonomisch en functioneler om het gebruiksgemak te verzekeren.

Om de veiligheid en het comfort van alle inzittenden te verhogen, zijn er ook nieuwe rijhulpsystemen leverbaar. Voorbeelden daarvan zijn de Snelweg- en fileassistent, het autonome rijsysteem van niveau 2 dat comfort en gemoedsrust aan het stuur verenigt.

Nieuwe Mégane wint ook aan elegantie en raffinement en introduceert nieuwe LED Pure Vision-koplampen die de zichtbaarheid en het comfort tijdens elke rit naar een hoger niveau tillen. Zo behoudt Nieuwe Mégane de stijl en dynamische lijnen die hem zo succesvol hebben gemaakt.

 

Nieuwe MEGANE E-TECH Plug-in: een oplaadbare hybridemotor voor een unieke rijervaring

 

Als pionier en expert op het gebied van elektrische mobiliteit rust Renault Nieuwe Mégane uit met de 160 pk sterke oplaadbare hybridemotor E-TECH Plug-in. Hij plukt de vruchten van gloednieuwe technologieën om energie te recupereren en inspireert zich rechtstreeks op de knowhow die we in de Formule 1 hebben opgedaan.

De E-TECH Plug-in-technologie werd ontwikkeld door de ingenieurs van Renault en werd bekroond met meer dan 150 patenten. Ze gebruikt diverse onderdelen die het levenslicht zagen in het kader van de Alliantie, zoals de 1,6-liter viercilinder-benzinemotor van de nieuwste generatie, die hier samenwerkt met twee elektromotoren en een innovatieve transmissie. Die transmissie met klauwkoppelingen en zonder koppelingspedaal biedt een uitstekend rendement en nauwelijks merkbare schakelovergangen.

Met zijn batterij van 9,8 kWh (400 volt) kan Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in zuiver elektrisch rijden bij snelheden tot 135 km/u. De efficiëntie van zijn energiebeheersysteem biedt bovendien een zuiver elektrisch rijbereik tot 50 kilometer over de gemengde cyclus (WLTP*) en tot 65 kilometer over de stadscyclus (WLTP* City), zonder dat de verbrandingsmotor eraan te pas komt.

Zo toont Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in zich bijzonder veelzijdig. In de week legt hij al uw dagelijkse ritten af zonder brandstof te verbruiken en in het weekend of in de vakantie brengt hij u probleemloos naar verre bestemmingen. Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in geniet ongeacht de laadtoestand van alle troeven die het E-TECH-hybridesysteem te bieden heeft: hij vertrekt systematisch in de elektrische modus voor alertere reacties en een lager brandstofverbruik.

De E-TECH Plug-in-motor, die vanaf de lancering verkrijgbaar wordt in Nieuwe Mégane Grandtour, zal naderhand ook op de Berline worden aangeboden.

 

Nieuwe MEGANE R.S. Line: een nieuw designlabel

 

Het designlabel ‘R.S. Line’ maakt zijn opwachting in de Mégane-familie en vervangt het vroegere GT Line-label. Met zijn meer geëvolueerde en rijkere uitrusting vertegenwoordigt de R.S. Line niet gewoon een naamswijziging. Zijn koetswerk- en interieurdesign oogt sportiever om in te spelen op de verwachtingen van het steeds grotere aantal klanten dat zich wil differentiëren met een dynamisch design.

 

Nieuwe MEGANE R.S. : de referentie qua sportiviteit

 

De sportieve versies van Mégane, die het R.S.-label dragen, ontpopten zich in het verleden tot toonaangevende sportberlines, denk maar aan Mégane R.S. TROPHY-R, die in 2019 een nieuw ronderecord vestigde op het befaamde Nürburgringcircuit.

Voor de facelift werd het gamma van Nieuwe Mégane R.S. opgebouwd rond een enkele, direct ingespoten 1.8-turbomotor, die net als bij de TROPHY-versie 300 pk (220 kW) levert. Deze motor, die steunt op de synergieën van de Alliantie, drijft ook de Alpine A110 aan. Ook het koppel neemt toe tot 420 Nm (+30 Nm) met de EDC-transmissie en 400 Nm met de handgeschakelde versnellingsbak. De vermogenswinst vertaalt zich in verbeterde acceleraties, ook bij hoge toerentallen, terwijl het koppel – een van de hoogste in deze klasse – een ongekend rijplezier garandeert.

Het 4CONTROL-sportchassis maximaliseert de wendbaarheid in scherpe bochten en verzekert de stabiliteit in snelle bochten. De nieuwe R.S. Monitor geeft verscheidene autoparameters in real time weer.

 

Nieuwe MEGANE R.S TROPHY: voor een nog meer uitgesproken sportiviteit

 

Als referentie onder de uiterst performante berlines werd Nieuwe Mégane R.S. TROPHY ontwikkeld voor het circuit. Deze versie onderscheidt zich onder meer door haar Cup-chassis, dat exclusief aan deze variant is voorbehouden, en wordt aangedreven door de 300 pk sterke 1.8-motor. Het Cup-chassis beschikt dan weer over een mechanisch Torsen ® -differentieel met beperkte slip dat het insturen van een bocht en de grip bij het uitkomen van de bocht ten goede komt. Het omvat ook schokdempers en veren die respectievelijk 25 en 30 procent stijver werden gemaakt en een antirolstang die 10 procent groter is dan bij Mégane R.S..

 

Meer details vindt u in het Persdossier.

 

Nieuwe Mégane: nog meer technologie voor nog meer rijplezier. Nieuwe Mégane E-TECH Plug-in is een oplaadbare hybridewagen die al onze technologische innovaties verenigt, een echte elektrische rijervaring verzekert en een maximale sereniteit biedt, aldus Marion Humeau, Directrice Marketing Mid-size Cars.

Documenten

Nieuwe MÉGANE en MÉGANE E-TECH Plug-in, alsmaar meer technologie ten dienste van het rijplezier

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe MÉGANE en MÉGANE E-TECH Plug-in, alsmaar meer technologie ten dienste van het rijplezier
Nieuwe MÉGANE en MÉGANE E-TECH Plug-in, alsmaar meer technologie ten dienste van het rijplezier