Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet : openlucht- en internetsensaties

Renault zet de vernieuwing van zijn gamma voort met Mégane Coupé-Cabriolet, die zich de nieuwe designidentiteit en Renault R-Link aanmeet. Hij wordt in wereldpremière voorgesteld op het autosalon van Brussel 2014 en wordt een van de sterren van de Renault-stand in Paleis 5.

Le 12 December 2013

  • Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet krijgt de nieuwe voorkant die symbool staat voor de stilistische vernieuwing bij Renault.
  • Het online multimediasysteem Renault R-Link is eveneens van de partij.
  • Met het dak open biedt de wagen unieke openluchtsensaties.
  • Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet wordt in januari 2014 in België gelanceerd ter gelegenheid van het Brusselse autosalon. In maart volgen nog vijftien andere landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Australië, enz.

Na Mégane Berline, Coupé en Grandtour meet nu ook Mégane Coupé-Cabriolet zich de nieuwe familie-identiteit van Renault aan. De wagen oogt heel wat eleganter en dynamischer dankzij zijn nieuwe voorbumper met groter Renault-logo op een glanzend zwarte achtergrond .

Het geïntegreerde online multimediasysteem Renault R-Link , dat al op de meeste modellen van het Renault-gamma verkrijgbaar was, is voortaan ook op Mégane Coupé-Cabriolet beschikbaar (standaard of optie naargelang de versie). Om de functies te bedienen, werkt het grote aanraakscherm van 7 duim (18 cm), hier afgewerkt met een chroombiesje, samen met een multidirectionele joystick op de middenconsole.

Mégane Coupé-Cabriolet beschikt in de coupémodus ook nog steeds over het grootste glazen panoramisch dak in zijn segment en verzekert in cabrioletmodus unieke openluchtsensaties zonder de nadelen ervan. Het vaste turbulentiewerende ruitje is standaard, een unicum bij de coupé-cabriolets in dit segment, en beperkt luchtwervelingen om vier inzittenden tot 90 km/u te laten genieten van een maximaal comfort. Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet kan als optie ook worden uitgerust met een verwijderbaar windnet (configuratie met twee plaatsen voorin) om de inzittenden beter te beschermen tegen de wind boven 90 km/u.

Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet wordt gebouwd in de Renault-fabriek van Douai (Frankrijk), waar ook Renault Scénic, Grand Scénic en Scénic Xmod van de band rollen.

Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet zal vanaf 26.800 € BTWi in België gecommercialiseerd worden.

Documenten

Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet : openlucht- en internetsensaties

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet : openlucht- en internetsensaties
Nieuwe Mégane Coupé-Cabriolet : openlucht- en internetsensaties