Communiqué de presse
Communiqué de presse

NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE: MODELLEN VAN GROUPE RENAULT VERVOLLEDIGEN HET GAMMA VAN MITSUBISHI MOTORS IN EUROPA

Vanaf 2023 zal Mitsubishi Motors zijn gamma uitbreiden met twee modellen die Groupe Renault op bepaalde Europese markten produceert.

Le 10 Maart 2021

Groupe Renault en Mitsubishi Motors Corporation zetten vandaag een nieuwe stap in hun samenwerking binnen de Alliantie.

Mitsubishi Motors heeft besloten zijn gamma aan te vullen met voertuigen van het merk Renault, Europese bestsellers die op bepaalde belangrijke Europese markten al aan de wettelijke vereisten voldoen. Vanaf 2023 commercialiseert Mitsubishi Motors zo twee ‘zustermodellen, gebouwd in de fabrieken van Groupe Renault, op basis van dezelfde platformen maar met aanpassingen die het merk-DNA van Mitsubishi weerspiegelen.

Dankzij een mix van het Mitsubishi-model Eclipse Cross PHEV en de ‘zustermodellen’ ontwikkeld door Renault, zal Mitsubishi Motors competitiever worden op de markt.

“Ik ben verheugd dat Mitsubishi Motors een nieuw gamma voor Europa ontwikkelt. De Alliantie wil het concurrentievermogen versterken en de middelen beter delen ten voordele van de drie ondernemingen. We hanteren daarvoor een aanpak die steunt op samenwerking en wederzijds respect, met als doel om de prestaties van elke onderneming te verbeteren, om ze in staat te stellen voort te bouwen op hun eigen troeven, dubbel gebruik van middelen te vermijden en de efficiëntie te verbeteren,” verklaarde Jean-Dominique Senard, voorzitter van de operationele raad van de Alliantie en Renault.

“Mitsubishi Motors verwelkomt de modellen van Renault om het Mitsubishi-gamma voor de Europese markt uit te breiden en uiteindelijk ook nieuwe klanten te veroveren. Mitsubishi Motors heeft structurele hervormingen doorgevoerd in Europa en blijft bij zijn beslissing om de ontwikkeling van nieuwe modellen voor de Europese markt te bevriezen, zoals in juli 2020 aangekondigd in ons middellangetermijnplan. Dankzij dit akkoord kunnen we toch nieuwe producten aanbieden die in Europa ontwikkeld en geproduceerd worden – als aanvulling op de serviceactiviteiten van Mitsubishi Motors,” verklaarde Takao Kato, CEO van Mitsubishi Motors.

Onze nieuwe aanpak rond projecten met impact en betekenis binnen de Alliantie wordt daarmee werkelijkheid. Dit pragmatische initiatief, gedreven door waardecreatie, zal de activiteiten van onze fabrieken en de geografische voetafdruk van onze partner ten goede komen, en zal zichtbaar zijn in het Europese straatbeeld. Dit mooie project beantwoordt aan de verwachtingen van alle partners op vlak van design, regelgeving en business. Daarvoor dient de Alliantie en we zijn erg blij dat we binnen Groupe Renault kunnen bijdragen tot deze nieuwe fase in de samenwerkingsgeschiedenis,” aldus Luca de Meo, CEO van Groupe Renault.

Conform de aankondigingen van de Alliantie in mei 2020 blijven Groupe Renault, Nissan Motor Co. en Mitsubishi Motors, leden van een van de grootste autoallianties ter wereld, werken aan verschillende initiatieven om de competitiviteit en rentabiliteit van de drie partnerbedrijven te verbeteren door hun leidersposities en hun respectieve geografische troeven te benutten.

Documenten

NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE

NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE

Voir les documents

Documenten

NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE
NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE
NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE
NIEUWE FASE IN DE SAMENWERKING BINNEN DE ALLIANTIE