Pack press
Pack press

NIEUWE DACIA SPRING, DE ELEKTRISCHE REVOLUTIE OP PROEF

Le 29 Maart 2021

EEN NIEUWE R-EV-OLUTIE

Al vijftien jaar lang zet Dacia de autowereld op zijn kop met zijn ongeziene economische model en zijn betaalbare, eigentijdse wagens die focussen op de essentie.

Logan maakte nieuwe wagens toegankelijk in 2004. Duster bracht een revolutie teweeg in het SUV-segment. En Sandero, die nog maar net werd vernieuwd, is al enkele jaren marktleider qua verkoop aan particulieren in Europa.

Vandaag opent Dacia een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis met de komst van Nieuwe Spring, het eerste zuiver elektrische model van het merk.

 

Dacia plukt de vruchten van de unieke knowhow en ervaring van Groupe Renault (waar het een merk van is) en de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, die al meer dan tien jaar actief zijn op het gebied van elektrische mobiliteit.

 

Spring is een r-EV-olutie. Als de goedkoopste elektrische auto op de Europese markt zal hij de elektrische mobiliteit voor een groot publiek toegankelijk maken.

Onder zijn SUV-look schuilt een stadswagen met een onovertroffen plaatsaanbod voor vier inzittenden, een eenvoudige en betrouwbare elektromotor en een rijbereik van 230 km (gemengde WLTP-cyclus) tot 305 km in de stad (WLTP city).

 

Nieuwe Dacia Spring wordt leverbaar in twee versies:

 

  • Een versie voor het grote publiek, te bestellen vanaf 15 april 2021, voor levering vanaf in de herfst van 2021
  • Een Business-versie, beschikbaar vanaf september 2021, voor autodeelbedrijven, verhuurders en bedrijfsvloten

 

Door een zuiver elektrische stadswagen met SUV-look aan te bieden, vervult Dacia de essentiële behoeften van zijn klanten tegen een onklopbare prijs en democratiseert het merk de elektrische mobiliteit.

Documenten

Proef Dacia Spring
Proef Dacia Spring