Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Dacia Duster : meer Duster dan ooit

Op het komende Autosalon van Frankfurt zal de nieuwe Dacia Duster worden voorgesteld. Hij evolueert, maar behoudt wel de designelementen waaraan hij voor een groot deel zijn succes te danken heeft. Ook zullen zijn 4x4-eigenschappen worden benadrukt.

Le 28 Augustus 2013

Een onbetwistbare 4x4-look

De voorzijde evolueert: het hertekende radiatorrooster, versierd met twee verchroomde sierstrips, omvat een nieuwe, verlaagde luchtinlaat en nieuwe dubbele koplampen met daglichten.

Deze evoluties benadrukken de uitstraling en versterken het robuuste karakter van deze avonturier.

« We hebben het beste gehaald uit wat de mensen zo aansprak van bij het begin en uit de proporties van de auto. We hebben zijn kenmerkende stijlelementen zoals het radiatorrooster gemoderniseerd en zijn 4x4-karakter versterkt, zonder afbreuk te doen aan zijn praktische eigenschappen. De nieuwe Duster behoudt zijn kwaliteitsgenen en heeft nu een nog sterker karakter ».

David Durand, Directeur Design voor het Entry-gamma.

De nieuwe dakrails met opengewerkte steunen benadrukken het SUV-karakter van de nieuwe Dacia Duster, terwijl de nieuwe « dark metal » lichtmetalen velgen van 16" met « mud & snow » banden hem een dynamisch profiel geven.

Achteraan herinneren de nieuwe achterlichten aan de stijlelementen vooraan, meer bepaald door de chroomaccenten. Een verchroomd uitlaatsierstuk en nieuw « 4WD » embleem vervolledigen de stijlontwikkelingen aan de buitenkant en bevestigen zijn persoonlijkheid.

Sinds de verkoopsstart in 2010, werden er in België 20.278 Dacia Duster verkocht.

Afspraak op 9 september op de website www.media.renault.com voor meer informatie over de andere nieuwigheden van de Duster en op de Dacia-stand op het 65 ste Autosalon van Frankfurt in hal 8.

Documenten

Nieuwe Dacia Duster : meer Duster dan ooit

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Dacia Duster : meer Duster dan ooit
Nieuwe Dacia Duster : meer Duster dan ooit