Communiqué de presse
Communiqué de presse

Nieuwe Clio R.S. en Nieuwe Clio GT-Line het rijplezier en de stijl van de versies van Renault Sport-signatuur

Le 05 Juli 2016

  • 2 motorversies, 3 chassis: Nieuwe Clio R.S. is een concentraat van technologieën, voor een onmiddellijk rijplezier
  • Clio R.S. is standaard uitgerust met het verlichtingssysteem R.S. VISION, als wereldprimeur
  • Clio R.S. Trophy is uitgerust met een exclusief uitlaatsysteem van Akrapovič
  • Het GT-Line-pakket verleent Clio zowel aan de buitenkant als in het interieur een sportieve look.

Nieuwe Clio R.S. 200 EDC, Clio R.S. 220 EDC Trophy en Clio GT nemen alle verbeteringen van Nieuwe Clio over en voegen er de knowhow en expertise aan toe die Renault Sport heeft opgebouwd. "Nieuwe Clio R.S. biedt alle technologie van Renault Sport voor een onmiddellijk rijplezier. Elke klant kan van bij de lancering kiezen tussen drie chassis en twee motorversies. Hij gebruikt ook voor het eerst het bijzonder doeltreffende en innoverende verlichtingssysteem R.S. Vision, de exclusieve lichtsignatuur van Renault Sport. ", kondigt Patrice Ratti aan, Algemeen Directeur van Renault Sports Cars.

Uitlaat, vermogen, chassis: een uniek aanbod in zijn segment

Nieuwe Clio R.S. is verkrijgbaar met twee benzinemotoren van 200 pk en 220 pk (Trophy-versie), gekoppeld aan een EDC-zestrapstransmissie met dubbele koppeling en schakelhendels aan het stuur.

Hij is de enige in zijn segment die drie chassistypes aanbiedt, de belofte van een 'Clio R.S.' à la carte". Keuzemogelijkheden: een Sport-chassis in combinatie met 17" of 18" velgen om voorrang te geven aan veelzijdigheid en dagelijks gebruiksgemak, een stijver Cup-chassis in combinatie met 18" velgen voor een uitstekend compromis voor weg- en circuitritten, en een Trophy-chassis in combinatie met resoluut circuitgerichte velgen van 18 duim en een koetswerk dat vooraan 20 millimeter en achteraan 10 millimeter is verlaagd.

Eveneens geïnspireerd op de concept car Clio R.S. 16, Nieuwe Clio R.S. kan worden uitgerust met een exclusief uitlaatsysteem ontwikkeld door specialist Akrapovič. Deze uitlaat, die zijn gelijke niet kent in dit segment, geeft de motor een onmiddellijk herkenbare auditieve identiteit en versterkt zijn dynamische karakter bij acceleraties. Patrice Ratti verduidelijkt: "We zijn omringd door erkende leveranciers, zoals Akrapovič, die bij de competitie betrokken zijn, om de band tussen het circuit en de weg te blijven versterken."

De motor van 200 pk is verkrijgbaar met het Sport- en Cup-chassis. De versie met 220 pk wordt aangeboden met het Trophy-chassis.  Deze Trophy-versie van 220 pk zet de beste prestaties neer ten opzichte van de sportvoertuigen in zijn klasse: 6,6 sec. om op te trekken van 0 tot 100 km/u; 14,5 sec. om 400 m af te leggen (stilstaande start) en een topsnelheid van 235 km/u.

Clio R.S blijft innoveren door een uitrusting die haar gelijke niet kent, met onder meer Launch Control, het systeem R.S. Drive met drie rijmodi (Normal, Sport en Race), de app R.S. Monitor en de hydraulische aanslagpunten die Renault Sport ontwikkelde voor de rally.

R.S. VISION: bijkomende ledverlichting met led-multireflectoren in wereldpremière

De neus van Nieuwe CLIO R.S. wordt visueel verbreed met een specifieke bumper. Die wordt aangevuld met een led-verlichtingssysteem met meerdere reflectoren in dambordpatroon, R.S. Vision gedoopt. Dat systeem geeft hem zowel overdag als 's nachts een unieke look en een performante dagverlichting. Deze exclusieve technologie, voorgesteld op Clio R.S.16, heeft het conceptstadium omgeruild voor dat van de serieproductie. Ze maakt het mogelijk om de functies van de mistkoplampen, de bochtverlichting, de standlichten en de grootlichten te groeperen om zo het zicht in het donker te verbeteren.

Nieuwe Clio R.S. kan ook worden uitgerust met nieuwe 18" lichtmetalen velgen en specifieke drempels onderaan het koetswerk. Achteraan is hij herkenbaar aan zijn sportieve achterspoiler, zijn functionele diffuser en zijn dubbele uitlaat, terwijl de achterlichten de C-vormige signatuur van de koplampen overnemen. Het R.S.-label (Renault Sport) staat onder het logo vooraan, op de velgen en op de achterkant van de wagen.

GT-Line, een opvallende stijl

Met het GT-Line-pakket krijgt Nieuwe Clio een sportieve uitstraling, die samengesteld is uit krachtige elementen die hem meteen herkenbaar maken. CLIO GT-Line heeft luchtgaten in Dark Metal Grijs in de voorbumper, is uitgerust met zijschorten (afkomstig van Clio R.S.), 17" velgen met exclusief design, een exclusieve uitlaat met verchroomde eindpijp en een exclusieve bumperschort achteraan in Dark Metal.

Documenten

Nieuwe Clio R.S. en Nieuwe Clio GT-Line het rijplezier en de stijl van de versies van Renault Sport-signatuur

Voir le document Voir la médiathèque
Pers Renault Group Belux

Pers Renault Group Belux

Documenten

Nieuwe Clio R.S. en Nieuwe Clio GT-Line het rijplezier en de stijl van de versies van Renault Sport-signatuur
Nieuwe Clio R.S. en Nieuwe Clio GT-Line het rijplezier en de stijl van de versies van Renault Sport-signatuur