Persbericht
Persbericht

Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik

  • Aantrekkelijk en concurrentieel gamma, vanaf € 15.950 BTWi.
  • Keuze uit drie motoren, waaronder de zuinige E-Tech full hybrid 145 en de TCe 90.
  • Drie uitvoeringen, waaronder de nieuwe Esprit Alpine-versie.
  • Opening van de bestellingen op 19 juli en eerste leveringen aan klanten vanaf september.

op 19 Juli 2023

Clio is er altijd in geslaagd zich heruit te vinden. Hij is al 5 generaties lang een referentie in zijn segment en de best verkochte Franse auto aller tijden, met meer dan 16 miljoen verkochte exemplaren sinds 1990. Nieuwe Clio wordt aantrekkelijker om aan de behoeften en verwachtingen van zijn klanten te voldoen.

EEN VEREENVOUDIGD EN GOED UITGERUST GAMMA

Het gamma van Nieuwe Clio is vereenvoudigd tot drie rijk uitgeruste uitvoeringen: Evolution, Techno en Esprit Alpine.  Een van de troeven van Nieuwe Clio is de E-Tech full hybrid 145, die rijplezier, prestaties en zuinigheid combineert (4,2 liter/100 km en 95 gram CO2 per kilometer, WLTP-norm).

Het commerciële beleid van Renault, gebaseerd op een gecontroleerde diversiteit van het gamma en lagere productie- en distributiekosten, betekent dat Nieuwe Clio kan worden aangeboden tegen concurrentiële (huur)prijzen met een bijzonder aantrekkelijke cost of ownership.

 AFWERKING EN UITRUSTING

Zijn nieuwe neus, die techniciteit aan dynamisme koppelt, zijn kenmerkende logo en gloednieuwe lichtsignatuur, zijn strakke, nauwkeurige en efficiënte lijnen geven Nieuwe Clio een meer uitgesproken sportief karakter, dat tegelijk hoogstaand, levendig en emotioneel is. Ook op technologisch vlak is Nieuwe Clio up-to-date, met een digitaal dashboard voor alle versies. Nieuwe Clio tilt de interieurbeleving naar een hoger niveau door het behaaglijke en warme karakter van de auto te versterken. Zodra de deuren opengaan, verschijnt een interieur met edelere, duurzamere materialen van topkwaliteit.

Nieuwe Clio is verkrijgbaar in zeven elegante koetswerkkleuren: Ijswit, Sterzwart, Schiste grijs, Ironblauw, Vlamrood, Valencia-oranje en de nieuwe drielagige tint Rafale grijs met een ondoordringbare look en een parelmoereffect van dichtbij.

EVOLUTION

Het gamma van Nieuwe Clio begint met de Evolution-uitvoering, verkrijgbaar vanaf € 15.950 BTWi.  Met zijn vele rijhulpsystemen en volledig digitale cockpit laat deze versie de veelzijdigheid van Nieuwe Clio zien. Naast de volledig hertekende neus, het nieuwe 'Nouvel'R'-logo van Renault in geborsteld en gesatineerd chroom in het midden van het radiatorrooster en de gemoderniseerde achterlichten met kristalheldere lenzen, kunnen klanten vanaf dit instapniveau ook genieten van de volledig nieuwe signatuur van de koplampen, met verticale 100% led-dagrijlichten in een halve ruitvorm. Die worden gecombineerd met full led-koplampen met 5 stralers.

TECHNO

De Techno-uitvoering begint vanaf € 20.000 BTWi. Ze neemt de middelste plaats in het Clio-gamma in en biedt een chiquer en dynamischer design: de neus is voorzien van een radiatorrooster met chroomverloop en een aerodynamische lamel in koetswerkkleur. De achterste zijruiten en achterruit zijn getint. De deurstijlen en bumperschort achteraan zijn afgewerkt in glanzend zwart. Deze uitvoering wordt ook geleverd met 16" gediamanteerde, zwarte lichtmetalen velgen. In het interieur zijn de zetels, de deurpanelen en het dashboard bekleed metduurzaam textiel dat voor 60% bestaat uit biologisch geproduceerde modal-vezels op basis van houtcellulose, die bekendstaan om hun uitzonderlijke zachtheid.

ESPRIT ALPINE

De Esprit Alpine-uitvoering begint bij € 23.000 BTWi.

Ze heeft een sportief, elegant karakter en combineert elementen die representatief zijn voor het DNA van het merk Alpine met de nieuwe stijltaal van Renault om Nieuwe Clio een intenser karakter te geven. De voor- en achterlogo's zijn donkerder. De voorspatborden en 17" velgen zijn voorzien van de Alpine-signatuur. De aerodynamische lamel aan de voorkant is afgewerkt in Gris Schiste Mat, net als de drempelbekleding en het onderste deel van de achterbumper. De Esprit Alpine-uitvoering is voorin voorzien van sportzetels met versterkte zijsteunen en duurzamere materialen: stof gemaakt van 72% gerecycleerde PET-vezels (polyethyleen) (op de zitting en rugleuning) en 13% gerecycleerde textielkorrels (op de zijkanten).

Documenten

Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (WORD)

Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (PDF)

PRIJZEN CLIO JULI 2023

Zie de documenten De mediatheek bekijken

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)Documenten

Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (WORD)
Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (PDF)
PRIJZEN CLIO JULI 2023
Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (WORD)
Nieuwe Clio : aantrekkelijk en concurrentieel gamma voor elk gebruik (PDF)
PRIJZEN CLIO JULI 2023

Renault, een historisch mobiliteitsmerk en pionier op het gebied van elektrische voertuigen in Europa, heeft altijd innovatieve voertuigen ontwikkeld. Met het strategische plan ‘Renaulution’ is Renault begonnen aan een ambitieuze transformatie die waarde genereert en zo evolueert naar een competitiever, evenwichtiger en geëlektrificeerd gamma. Het is de ambitie om moderniteit en innovatie te belichamen in technologie, energie en mobiliteitsdiensten in de auto-industrie en daarbuiten. Renault België Luxemburg werd in 1908 gecreëerd en was één van de eerste filialen van het merk. Met meer dan 250 verkoops- en servicepunten is Renault België Luxemburg één van de hoofdspelers op de Belux markt. Eind 2022 eindigde Renault op de zesde plaats met een marktaandeel van 6,6% (personenwagens en lichte bedrijfswagens). Op de markt van verkoop aan particulieren sloot Renault het jaar af op de derde plaats met een marktaandeel van 8,1% (+1,5%)